7 τρόποι να βρεις σημειώσεις την τελευταία στιγμή

Ήρθε η ώρα της εξεταστικής και έχεις ξεμείνει από σημειώσεις. Μην ανησυχείς! Ξέρεις καλά ότι ούτε η πρώτη φορά είναι, ούτε είσαι μόνος σου σε όλο αυτό. Μη χάνεις άλλο χρόνο, όμως. Το κυνήγι των σημειώσεων θέλει λίγο τρέξιμο.
Γράφει ο Αλέξανδρος Παντελάκης
Δες τους παρακάτω επτά τρόπους και ξεκίνα το γρηγορότερο:

Γνωριμίες

Ένας τρόπος να βρεις σημειώσεις είναι να θυμηθείς τις δημόσιες σχέσεις του παρελθόντος. Ποια άτομα γνωρίζεις τόσο ώστε να μπορέσουν να σου δώσουν λίγες σημειώσεις που τις έχεις ανάγκη; Έλα, σίγουρα θα υπάρχουν! Από το παιχνίδι βγάζω έξω την παρέα σου γιατί σίγουρα μαζί πίνατε καφεδάκια μέσα στο εξάμηνο.

Τα φυτά

Αν δεν καρποφορήσει η προηγούμενη προσπάθεια τότε προσπάθησε διακριτικά να προσεγγίσεις τα καλά παιδάκια που πάντα σηκώνουν το χέρι τους στο μάθημα για να ρωτήσουν λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του μαθήματος, είναι στη σχολή 12 ώρες τη μέρα και κρέμονται από τα χείλη των καθηγητών. Δύσκολα θα πάρεις αυτό που θες, αλλά αν επιστρατεύσεις τα μέσα που διαθέτεις, όπως την απέραντη ομορφιά σου ή τους υπέροχους τρόπους σου, ίσως να τα καταφέρεις. Προσοχή, μην περάσεις τα όρια!

Μεγαλύτερα έτη

Ένας τρόπος που θα φέρει σίγουρα αποτελέσματα είναι να έρθεις σε επαφή με φοιτητές ανώτερων ετών. Αν γνωρίζεσαι ήδη με κάποιους, είναι πολύ θετικό. Έχουν έρθει και εκείνοι στη θέση σου και αν είναι φιλότιμοι θα βοηθήσουν δίνοντας σημειώσεις και sos.

Παρατάξεις

Δυστυχώς, κάπου εδώ πρέπει να μπουν και οι παρατάξεις. Πολλές φορές σε σώζουν την τελευταία στιγμή με τις σημειώσεις τους που τόσο πρόθυμα προσφέρουν. Ο κίνδυνος που παρουσιάζεται, όμως, είναι οι σημειώσεις να είναι τόσο παλιές όσο η υπάλληλος της γραμματείας σου ή να έχουν λάθη.

Social Media

Άλλη μια λύση είναι να μπεις στο group του τμήματος στο facebook. Έλα, βάλε μπροστά τη φαντασία σου! Είσαι εργαζόμενος φοιτητής (που μπορεί και πραγματικά να είσαι), δεν έχεις χρόνο να πηγαίνεις στα μαθήματα και ζητάς τη βοήθεια των μελλοντικών σου συναδέλφων. Όλοι θα το διαβάσουν, λίγοι, βέβαια, θα απαντήσουν!

Βιβλιοθήκη

Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να επισκεφτείς τη βιβλιοθήκη της σχολής σου. Πολλές φορές υπάρχουν σε βιβλιοδεσία σημειώσεις που προτείνει ο καθηγητής για διάβασμα. Αν υπάρχουν, είσαι τυχερός. Προσοχή μόνο μην πάρεις παλιότερων ετών και έχει αλλάξει ο καθηγητής που το διδάσκει.

Το βιβλίο!

Τέλος, σε περίπτωση που τίποτα από τα παραπάνω δεν λειτουργήσει, δες ξανά την ύλη, πάρ’ το απόφαση και άνοιξε εκείνον τον τεράστιο τόμο που πήρες κάποια στιγμή μέσα στο εξάμηνο και αναρωτιόσουν τι θα τον κάνεις και πού θα τον βάλεις! Ήρθε η ώρα να φανεί χρήσιμο όσο και αν σε ταλαιπωρήσει.


Η συντακτική ομάδα του mycampus.gr ψάχνει για σένα θέματα που...εμπνέουν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *