Θεσσαλονίκη | Imagine the city

Φανταστείτε μία Θεσσαλονίκη που ακούει τις ιδέες των πολιτών της, μία Θεσσαλονίκη που στηρίζεται στη συνεργασία και στη θετική σκέψη, που γίνεται μέρα με τη μέρα η πόλη που όλοι ονειρευόμαστε.
Φανταστείτε μία Θεσσαλονίκη που ακούει τις ιδέες των πολιτών της, μία Θεσσαλονίκη που στηρίζεται στη συνεργασία και στη θετική σκέψη, που γίνεται μέρα με τη μέρα η πόλη που όλοι ονειρευόμαστε. Η κεντρική ιδέα και η επιμέλεια ανήκει στη μη κερδοσκοπική οργάνωση “imagine the city”, η οποία παρέχει και τη γενική καθοδήγηση στην ομάδα διοργάνωσης citiTEN. Πρόκειται για ένα σχήμα συνεργασίας μεταξύ ατόμων και φορέων. Λειτουργεί ως ένα think tank, μία δεξαμενή σκέψης μέσα στην οποία επινοούνται, αναπτύσσονται και υποστηρίζονται δράσεις για την εικόνα και τον πολιτισμό των ελληνικών πόλεων. Μέχρι σήμερα, η εκδήλωση έχει ήδη πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία σε αρκετές πόλεις (συγκεκριμένα στις: Κόρινθος, Κοζάνη, Αίγινα, Μεσολόγγι, Πύργος, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Βόλος, Χαλκίδα και Άγιος Δημήτριος Αττικής) και η λίστα συνεχώς μεγαλώνει.
 
Το imagine Thessaloniki θα υλοποιηθεί από την εθελοντική ομάδα citiTEN από τις 20 μέχρι τις 29 Ιουνίου. 
 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ:
Η δεκαήμερη εκδήλωση θα περιλαμβάνει μία κεντρική έκθεση αρχιτεκτονικών προτάσεων για την πόλη που θα φιλοξενηθεί στον προαύλιο χώρο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμου. Η έναρξη του imagine Thessaloniki θα συνοδευτεί από μουσικά και καλλιτεχνικά events, αλλά και τη δικτύωση των παρευρισκομένων συμμετεχόντων στην έκθεση, των ομάδων που θα συμμετέχουν στις παράλληλες δράσεις και των καλεσμένων ομιλητών.
 
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ + ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ:
Τις επόμενες ημέρες ο βασικός χώρος της αρχιτεκτονικής έκθεσης θα αποτελέσει πυρήνα διάδρασης, δημιουργικότητας και γνώσης. Οι συμμετέχοντες στην έκθεση θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους στο κοινό της πόλης, εκπαιδευτικά εργαστήρια αρχιτεκτονικού και σχεδιαστικού ενδιαφέροντος θα πραγματοποιηθούν για παιδιά και για μεγάλους και τέλος ομιλίες αρχιτεκτόνων, επαγγελματιών και ομάδων αστικού ακτιβισμού θα παρασύρουν το κοινό στις πόλης σε ένα κοινωνικό και αρχιτεκτονικό debate για την ίδια την πόλη.
 
Παράλληλα, ο δημιουργικός κόσμος της πόλης θα ενισχύσει την εξωστρέφεια της δράσης, με εκθέσεις φωτογραφίας, βίντεο, ξεναγήσεις, γλυπτικές παρεμβάσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα. Όλα αυτά θα γίνουν πραγματικότητα με τη βοήθεια και την υποστήριξη φορέων και χορηγιών καθώς πρόκειται για ένα μη κερδοσκοπικό σύνολο εκδηλώσεων και δράσεων. Πρόθεση του imagine Thessaloniki είναι να λειτουργήσει ως μία πλατφόρμα επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών και των σχεδιαστών/ μελετητών και στοχεύει στην ανάπτυξη της κοινωνίας των πολιτών, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τους για συμμετοχή στα αρχιτεκτονικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Ενθαρρύνεται η εξωστρέφεια, η καινοτομία και η πρωτοτυπία των μελετητών, μέσω της παρουσίασης και της προβολής των προτάσεων τους και τέλος προκαλείται η κινητοποίηση των κατοίκων όλων των ηλικιών να ασχοληθούν με τις συνθήκες του αστικού τοπίου, για μία πόλη ζωντανή και δραστήρια, γεμάτη φρέσκες ιδέες. Σας προκαλέσαμε εξαρχής να φανταστείτε μία ονειρική Θεσσαλονίκη, τώρα σας καλούμε και να συμμετάσχετε στο Ιmagine Thessaloniki!
 

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *