Αμοιβαίες Μετεγγραφές Φοιτητών | Όλα όσα πρέπει να ξέρεις!


Αμοιβαίες μετεγγραφές | Βρες φοιτητές από άλλα τμήματα. Κάνε την αναζήτηση σου, εδώ


Οι φοιτητές σε Σχολές ή Τμήματα των Ιδρυμάτων Ανωτάτης Εκπαίδευσης, δύνανται να αιτηθούν αμοιβαία μεταφορά θέσης εισαγωγής χωρίς τον περιορισμό εισοδηματικού κριτηρίου ή κριτηρίου ποσόστωσης, εφόσον φοιτούν σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ. Η αμοιβαία μεταφορά θέσης δεν επιτρέπεται από και προς σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια και ποσόστωση

Σημειώνουμε ότι στις αμοιβαίες μετεγγραφές δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια και ποσόστωση γεγονός που αναφέρεται και στην υπουργική απόφαση που αναφέρει ότι «δύνανται να αιτηθούν αμοιβαία μεταφορά θέσης εισαγωγής χωρίς τον περιορισμό εισοδηματικού κριτηρίου ή κριτηρίου ποσόστωσης, εφόσον φοιτούν σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ»

Προϋπόθεση εγγραφής στο ίδιο εξάμηνο

Στην απόφαση ορίζεται ότι η αμοιβαία μεταφορά θέσης εισαγωγής δύναται να πραγματοποιηθεί σε αντίστοιχες Σχολές ή Τμήματα, υπό την προϋπόθεση εγγραφής στο ίδιο εξάμηνο σπουδών.


Χρόνος αιτήσεων

Η κοινή αίτηση της υποβάλλεται από την 1η Σεπτεμβρίου έως την 30η Σεπτεμβρίου.

Δικαιολογητικά

1) Βεβαίωση εγγραφής του Τμήματος προέλευσης.

2) Κοινή αίτηση των δύο ενδιαφερομένων φοιτητών για μεταφοράς θέσης εισαγωγής, η οποία υποβάλλεται στις Αντίστοιχες Σχολές / Τμήματα των Α.Ε.Ι.


Χρόνος ολοκλήρωσης της μετεγγραφής

Καταληκτική ημερομηνία είναι η 30η Σεπτεμβρίου η διαδικασία μεταφοράς θέσης θα ολοκληρώνεται με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος του Α.Ε.Ι. ή του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου/Διοικούσας Επιτροπής της Α.Ε.Α., η οποία εκδίδεται έως 20 Οκτωβρίου εκάστου ακαδημαϊκού έτους.

Αίτηση διαγραφής

Η εγγραφή των δικαιούχων θα πραγματοποιηθεί από τις Γραμματείες των σχολών/Τμημάτων Υποδοχής, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι προσκομίσουν τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης διαγραφής τους από το Τμήμα προέλευσης. Η Γραμματεία του Τμήματος προέλευσης υποχρεούται να αποστείλει υπηρεσιακά το φάκελο του φοιτητή, όπου περιλαμβάνεται και η βεβαίωση διαγραφής του.

Ενστάσεις

Οι αιτούντες δικαιούνται να υποβάλλουν Αίτηση Θεραπείας εντός δέκα (10) ημερών από την ανακοίνωση των αποφάσεων.


Αμοιβαίες μετεγγραφές | Βρες φοιτητές από άλλα τμήματα. Κάνε την αναζήτηση σου, εδώ


 

Αναγνώριση μαθημάτων

Οι μεταφερόμενοι φοιτητές δύνανται να κάνουν χρήση των διατάξεων του άρθρου 35 του Ν. 4115/2013 (ΦΕΚ 24Α΄) για την αναγνώριση μαθημάτων.

Για όσους δε γνωρίζουν η εν λόγω διάταξη αναφέρει τα ακόλουθα: «Από το ακαδημαϊκό έτος 2012−2013 δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές που εισάγονται σε Τμήμα των Πανεπιστημίων ή Τ.Ε.Ι. ή στις Ανώτατες εκκλησιαστικές Ακαδημίες, να αναγνωρίσουν μαθήματα τα οποία έχουν διδαχθεί και εξεταστεί επιτυχώς στο Τμήμα προέλευσής τους.  Η αναγνώριση των μαθημάτων πραγματοποιείται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ή του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Τμήματος, κατά περίπτωση και οι φοιτητές απαλλάσσονται από την εξέταση των μαθημάτων ή των ασκήσεων του προγράμματος σπουδών του Τμήματος υποδοχής που διδάχθηκαν στο Τμήμα προέλευσης και δύνανται να ενταχθούν σε διαφορετικό εξάμηνο από αυτό της εγγραφής τους».


Δείτε τις αντιστοιχίες των τμημάτων μετεγγραφής εδώ


 

Total
0
Shares
2 comments
 1. Επιθυμώ αμοιβαία μετεγγραφή από το τμήμα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ
  ΡΕΘΜΝΟΥ σε ένα από τα εξής αντίστοιχα όπως ορίζονται από το νόμο:
  1.ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ή
  2.ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΚΠΑ ή
  3.ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  Επικοινωνία: j.tsolakis@hotmail.com
  και 6985701116, 6977553189

 2. Επιθυμω αμοιβαια μετεγγραφη απο ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΚΟΖΑΝΗ) ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ σε ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ.Πρωτο Εξαμηνο 2016/2017.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΣΤΟ 6988453522 η ΣΤΟ thanasisvl@yahoo.com η ΣΤΟ hydthan1@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *