Ασχολείσαι με τον προγραμματισμό; Ήρθε η ώρα να λάμψεις στο ShowMeYourCode

Στις μέρες μας, λείπει το κίνητρο. Σκοπός του ShowMeYourCode είναι να δώσει κίνητρο στους νέους προγραμματιστές, στους φοιτητές ή ακόμα και στους έμπειρους προγραμματιστές να δημιουργήσουν λογισμικό (και όχι μόνο) που θα λύνει προβλήματα του πραγματικού κόσμου και που θα μεταδίδει γνώση χάρη στις αξίες του open source και open hardware που υιοθετεί.

Τι είναι το ShowMeYourCode

Πρόκειται για ένα site που δημιουργήθηκε για να βγάλουμε τις δημιουργίες μας στη φόρα. Ο καθένας μπορεί να αναρτεί απλές ή σύνθετες open source εφαρμογές στο site επώνυμα, ένα donate button για τον λογαριασμό του για τυχών δωρεές και ένα site με τις δικές του διαφημίσεις.

Με αυτό τον τρόπο οι δημιουργίες του καθενός θα χρησιμοποιούνται από τους αναγνώστες του site, θα γίνονται αντικείμενο εκμάθησης μιας και θα είναι open source, θα μπορούν να υποστούν βελτιώσεις μέσα από προτάσεις ή και κώδικα από άλλους προγραμματιστές της κοινότητας και θα αποτελούν διαφήμιση ως προς το πρόσωπο του καθενός.

Πέρα από εφαρμογές, οι χρήστες μπορούν να αναρτούν tutorials σε θέματα τεχνολογίας ή και να γράφουν στο blog.

Προγραμματισμός και εκμάθηση

Ουσιαστικά πρόκειται για μία κοινότητα η οποία προσανατολίζεται στον προγραμματισμό και την εκμάθηση και όχι σε κάποιου είδους προώθηση-υποστήριξη, όπως είναι σύνηθες σε άλλες κοινότητες. Στόχος είναι η δημιουργία. Εάν λοιπόν έχετε κάποια απλή ή σύνθετη δημιουργία που περιμένει υπομονετικά να δει το φως τη δημοσιότητας ή κάποιο tutorial, μη διστάσετε, ακόμα και αν δε σας φαίνεται ότι είναι αξιοσημείωτο. Ακόμα και το πιο μικρό project μπορεί να γίνει χρήσιμο και μεγάλο με τη βοήθεια της κοινότητας.

Εάν λοιπόν έχετε κάποια απλή ή σύνθετη δημιουργία που περιμένει υπομονετικά να δει το φως τη δημοσιότητας ή κάποιο tutorial, μη διστάσετε, ακόμα και αν δε σας φαίνεται ότι είναι αξειοσημείωτο. Ακόμα και το πιο μικρό project μπορεί να γίνει χρήσιμο και μεγάλο με τη βοήθεια της κοινότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ: http://showmeyourcode.org/

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *