Ευρωπαϊκός διαγωνισμός Ρητορείας για φοιτητές

Όπως ανακοίνωσε και το υπουργείο παιδείας,

Η Σχολή «Ecole des Jeunes Orateurs», του Ινστιτούτου Πολιτικών Σπουδών (Science-Po) του Στρασβούργου, σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης διοργανώνουν τον τρίτο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Ρητορείας, με έπαθλο το Ευρωπαϊκό Βραβείο Ρητορείας.

Πότε;

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Μαρτίου 2017, στο Στρασβούργο,  όπου θα συγκεντρωθούν υποψήφιοι απ’ όλη την Ευρώπη, για να διαγωνιστούν στη ρητορεία, στη γαλλική γλώσσα.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση του διαλόγου μεταξύ των νέων της Ευρώπης, με στόχο την οικοδόμηση του κοινού μας μέλλοντος, σε θέματα πολιτικά, κοινωνικά ή φιλοσοφικά, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ευρωπαϊκή τους διάσταση.

Οι υποψήφιοι πρέπει:

  • Να έχουν την ιθαγένεια κράτους-μέλους του Σ. της Ευρώπης και να είναι εγγεγραμμένοι σε Παν/μιο κράτους-μέλους του Σ. Της Ευρώπης, σε τομείς, όπως: Ευρωπαϊκές σπουδές, Νομικά, Πολιτικές Επιστήμες, Διεθνείς Σχέσεις, Οικονομικά, Ξ. Γλώσσες, Κοινωνικές Επιστήμες, Δημοσιογραφία, κλπ.).
  • Να έχουν καλό επίπεδο γλωσσομάθειας στη Γαλλική (Τουλάχιστον Β2).
  • Να αποστείλουν Βιογραφικό τους, στα Αγγλικά ή τα Γαλλικά και συνοδευτική επιστολή, κατά προτίμηση στα Γαλλικά.
  • Θα αξιολογηθεί θετικά από την κριτική επιτροπή προηγούμενη σχετική εμπειρία, καθώς και η γνώση της γαλλικής.

Οι διαγωνιζόμενοι θα κριθούν από επιτροπή σημαντικών προσωπικοτήτων.

Στο νικητή θα δοθεί δυνατότητα πρακτικής άσκησης (Stage) στο Συμβούλιο της Ευρώπης, σε αντικείμενο της προτίμησής του, αναλόγως και των σπουδών του.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αποστείλουν την αίτησή τους, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ecoledesjeunesorateurs@gmail.com, μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 2017.

Τα έξοδα των υποψηφίων βαρύνουν τους ιδίους (πλην της διαμονής).

Για να δείτε περισσότερα σχετικά αρχεία, πατήστε εδώ.


Είμαι από το Καρπενήσι,σπουδάζω στα Ιωάννινα, λατρεύω τις ταινίες,τη σοκολάτα και τα ταξίδια. Βρες με στο instagram: viivii.tr

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *