Μαρία Σολωμού: Λίγο πριν την παράσταση

Έκανα κάτι που δεν μ’ άρεσε και το παράτησα, διάβασα όμως πάρα πολύ, ό,τι μπορούσα να αποστηθίσω… Ήταν πολύ ωραία εποχή, πανεπιστήμιο σχολές και όλα αυτά, μακάρι να μπορούσα να είμαι ακόμα… Εμένα μου άρεσε η φάση του διαβάσματος, δεν διάβασα βέβαια ποτέ αλλά και μόνο σας δικαιολογία «έχω διάβασμα, έχω σχολή…»

Για τα φοιτητικά της χρόνια, για την Ράνια των s1ngles αλλά και για το «τώρα», η αφοπλιστική Μαρία Σολωμού απάντησε πρόθυμα σε όλες τις ερωτήσεις, λίγες ώρες πριν από την παράσταση των Zand the Band στη Θεσσαλονίκη.

Συνέντευξη στην Μαρίνα Καρπόζηλου


Ποιες αναμνήσεις έχεις από τα δικά σου φοιτητικά χρόνια;

Ήταν άλλες δεκαετίες τότε, δεν ξέρω όμως αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα γιατί δεν έχω κάποια επαφή με φοιτητές αυτή την στιγμή. Επίσης δεν ήμουνα σε ελληνικό πανεπιστήμιο οπότε δεν ξέρω και ποια είναι η κουλτούρα πίσω από αυτό. Έκανα κάτι που δεν μ’ άρεσε και το παράτησα, διάβασα όμως πάρα πολύ, ό,τι μπορούσα να αποστηθίσω… Ήταν πολύ ωραία εποχή, πανεπιστήμιο σχολές και όλα αυτά, μακάρι να μπορούσα να είμαι ακόμα…
Εμένα μου άρεσε η φάση του διαβάσματος, δεν διάβασα βέβαια ποτέ αλλά και μόνο σας δικαιολογία «έχω διάβασμα, έχω σχολή…» Ήταν ανέμελες εποχές, με παρέες, ιστορίες και τα λοιπά… Τότε μου φαινόταν και εμένα βουνό βέβαια, καμία σχέση όμως με το τι επακολούθησε στη ζωή, είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα μετά..

Τελικά το τι σπουδάζεις δεν είναι και καθοριστικό, ε;

Καθόλου. Όταν σπούδασα οικονομικά, στη δεκαετία του ‘90 ήταν της μόδας η διοίκηση επιχειρήσεων. Εγώ δεν ήξερα τι θέλω να κάνω ακριβώς οπότε είπα θα κάνω αυτό!

Σε τρόμαξε η ταύτιση με την Ράνια των s1ngles;

Όχι, καθόλου. Όταν κάνεις έναν ρόλο που έχει απήχηση και ταυτίζεται πολύς κόσμος μαζί του λογικό είναι πως θα σε πάρει και εσένα η μπάλα και θα σε φωνάζουν στον δρόμο με το όνομα του ρόλου, θα σου λένε τα κοινά σου ότι «είσαι ίδιος ο ρόλος» και όλο αυτό το παραμύθι, που είναι τελείως παραμύθι γιατί δεν ισχύει τίποτα. Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι έκανε τέτοια επιτυχία ο ρόλος και η σειρά, και ήταν ένας ρόλος ο οποίος μου άρεσε πραγματικά πάρα πολύ.

Πως προέκυψε η συμμετοχή σου στους Zand the Band;

Εγώ δεν ήμουνα από την αρχή της ιστορίας, οι Zand the Band ξεκίνησαν από πέρυσι, είναι μια παρέα παιδιών που αποφάσισαν να κάνουν μια δουλειά μαζί, την οργάνωσε όλη η Εβελίνα (Παπούλια), ανέβηκε αυτή η παράσταση πέρυσι με άλλη ηθοποιό στη θέση μου και φέτος έγινε η αντικατάσταση. Εκεί λοιπόν που πίναμε καφέ με την Εβελίνα μου λέει «θα το κάνεις;» της λέω «όχι» μου λέει «θα το κάνεις!» τέλος πάντων, με έπεισε και μπήκα έτσι εμβόλιμη, δεν ήμουν από την αρχή της δημιουργίας της ομάδας.


Ποια είναι η σχέση σου με την μουσική;

Την ακούω, μ’ αρέσει πάρα πολύ, χορεύω πάρα πολύ αλλά ποτέ δεν τραγούδαγα! Μην με ρωτήσεις πως και τι, ούτε εγώ ξέρω πως έγινε όλο αυτό!

Πολλά παιδιά θέλουν να κάνουν μια καριέρα σαν τη δική σου αλλά είναι αγχωμένα λόγο κρίσης και οικονομικών δυσκολιών, τι θα τους συμβούλευες;

Ειδικά για την περίσταση των παιδιών που θέλουν να ασχοληθούν με ηθοποιία, θέατρο, τραγούδι, χορό και όλο αυτό το δύσκολο κομμάτι (δύσκολο υπό την έννοια ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεις δουλειά, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και συναγωνισμός) πιστεύω ότι αν είναι κάτι που πραγματικά αγαπάς και δουλεύεις για αυτό το πράγμα (αλλά θέλει πολύ δουλειά) δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχεις σε κάτι. Έτσι πιστεύω, είμαι αρκετά ρομαντική σε αυτό. Μπορεί να διαψεύσομαι κιόλας αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που με επιβεβαιώνουν.


*Επίσης η Μαρία Σολωμού μας διευκρίνισε πως δεν έχει καμία σχέση με το internet και το facebook, οπότε αν πιστεύετε πως την έχετε «φίλη» ούτε την έχετε, αλλά δεν θα την αποκτήσετε κιόλας, καθώς δεν σκοπεύει να ασχοληθεί
.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *