Προσπάθεια για τη λειτουργία τμήματος τουριστικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Σε εγρήγορση βρίσκεται η πόλη και το πανεπιστήμιο του Ρεθύμνου, προκειμένου να φιλοξενήσει ξενόγλωσσο τμήμα τουριστικών σπουδών, με τη δυνατότητα εισόδου φοιτητών ακόμα και από το εξωτερικό.

Σε καλό δρόμο

Η προσπάθεια για τη δημιουργία του τμήματος από πλευράς φορέων και εμπλεκομένων με το τουριστικό προϊόν στο Ρέθυμνο, ήταν και παραμένει μεγάλη, με αφορμή και την θεσμοθέτηση δύο νέων παρόμοιων τμημάτων στη Χίο και τον Πειραιά. Σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου στο Ρέθυμνο, η ίδρυση της σχολής κρίνεται απαραίτητη, δεδομένου ότι – συν τοις άλλοις – το τουριστικό προϊόν μετεξελίσσεται, δημιουργώντας την ανάγκη να πλαισιωθεί από ικανά στελέχη με στόχευση στο μέλλον.

 

Υποχρέωση της πολιτείας

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου ξενοδόχων Μ. Τσακαλάκης, η επίσημη πολιτεία έχει υποχρέωση να ακούσει τα καλέσματα των ξενοδόχων και των φορέων της Κρήτης και του Ρεθύμνου, και να οδηγήσει τις εξελίξεις στο να δημιουργηθεί το ξενόγλωσσο τμήμα στο Ρέθυμνο: «Άλλωστε, η λειτουργία του τμήματος θα αναδείξει το πανεπιστήμιο μας, την πόλη μας, το νησί μας και θα ενισχύσει και τον πυλώνα της οικονομίας μας που είναι ο τουρισμός, με πρώτους πρεσβευτές τους ίδιους τους φοιτητές που θα έρχονται εδώ να σπουδάσουν από το εξωτερικό», ανέφερε ο ίδιος 

Τόσο από το Ρέθυμνο, όσο και από το Ηράκλειο, βουλευτές των νομών έχουν επιδείξει το τελευταίο διάστημα μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα και, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής Ρεθύμνου της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης, από πλευράς υπουργείου υπάρχει η δέσμευση να έχει εκδοθεί το σχετικό προεδρικό διάταγμα μέχρι τον Ιούνιο.


Η συντακτική ομάδα του mycampus.gr ψάχνει για σένα θέματα που...εμπνέουν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *