Σοφία Μουτίδου

Τη Σοφία την ξέρουμε πολύ καλά, την αγαπήσαμε εξάλλου σε όλους τους ρόλους της και την έχουμε ταυτίσει με το άφθονο γέλιο. Με αφορμή τις θεατρικές της παραστάσεις κάναμε μια σύντομη κουβέντα γενικής ύλης.

Τη Σοφία την ξέρουμε πολύ καλά, την αγαπήσαμε εξάλλου σε όλους τους ρόλους της και την έχουμε ταυτίσει με το άφθονο γέλιο. Με αφορμή τις θεατρικές της παραστάσεις κάναμε μια σύντομη κουβέντα γενικής ύλης.

Συνέντευξη στη Μαρίνα Καρπόζηλου

Υπάρχει η γενικότερη αίσθηση πως το θέατρο δεν αντιμετωπίζει τόσο σημαντικό πρόβλημα λόγω οικονομικής κρίσης, εξάλλου ο κόσμος επιδιώκει να δει την κωμωδία και να γελάσει, ισχύει κάτι τέτοιο;

Η παράσταση "Τα κορίτσια με τα μαύρα" δεν είναι το μέτρο γιατί είναι μια παράσταση που έγινε sold out στην Αθήνα και πήγε και πολύ καλά και στην επαρχία. Εμείς ναι, το συμπέρασμα που βγάλαμε είναι ότι δεν έχουμε πληγεί από την οικονομική κατάσταση. Προσωπικά πάντα πιστεύω πως σε περιόδους κραχ δεν υπάρχει θέμα θεάματος, το θέαμα ανθεί πάρα πολύ.

Επίσης, πολύ καλά πήγε φέτος και η παράσταση "Η life το style και οι 7 νάνοι", στην οποία είχες γράψει το σενάριο.

Πράγματι, και από εκεί είχαμε θετικά μηνύματα από την ανταπόκριση του κόσμου. Και οι δύο παραστάσεις είναι κωμωδίες. Δεν ξέρω αν ο κόσμος θα πήγαινε αυτή τη στιγμή σε ένα δράμα, έτσι όπως είναι στεναχωρημένος, αλλά θα ήταν μια αφελής τοποθέτηση να πω κάτι τέτοιο, δεν το γνωρίζω.

Πέρα από ηθοποιός και συγγραφέας θεατρικών, υπήρξες και καθηγήτρια υποκριτικής. Πόσο δύσκολο είναι να διδάξεις την υποκριτική; Και κατά πόσο μετράει αυτό που λέμε ταλέντο και πόσο η προσπάθεια;

Στο πρώτο σκέλος της ερώτησης, ήταν πολύ δύσκολο γιατί με απασχόλησε πάρα πολύ και σε βάθος. Δηλαδή, κοιμόμουν και ξυπνούσα με αυτό. Πως θα γίνει να καταλάβουν τα παιδιά μια εντολή παραπάνω και να πάνε πιο μπροστά, αυτό με απασχόλησε. Τώρα από εκεί και πέρα, για να γίνει κάποιος ηθοποιός χρειάζεται να έχεις έφεση (η οποία εμπίπτει στον τομέα ταλέντου) και άπειρη προσπάθεια.

Η συγγραφή του "H life το style και οι 7 νάνοι" πως προέκυψε; Γράφεις γενικότερα;

Γράφω ναι, πρώτη φορά προσπάθησα να το βγάλω παραέξω, είναι stand up comedy δεν ήταν κείμενο δομής. Ήταν εφτά μονόλογοι οι οποίοι είχαν να κάνουν με την τρέχουσα πραγματικότητα και ήταν λίγο πιο εύκολο στο να το γράψει κάποιος. Όχι πως μπορεί να το γράψει κάποιος που δεν γράφει αλλά κάποιος που γράφει ξεκινάει από κάτι βατό. Τώρα είμαι στην προσπάθεια να σκεφτώ κάτι πιο δομημένο.

Εσύ πρώτα τελείωσες τις σπουδές σου στη Νομική και μετά σπούδασες υποκριτική. Το ίδιο θα συμβούλευες και τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με αυτόν τον χώρο;

Η αλήθεια είναι πως και εγώ δεν ήθελα να σπουδάσω κάτι διαφορετικό από την υποκριτική αλλά οι γονείς μου με πίεσαν και το έκανα. Εγώ στο δικό μου παιδί θα συμβούλευα να κάνει από την αρχή αυτό που θέλει γιατί ναι μεν οι σπουδές μου στη Νομική ήταν κάτι το πολύ βοηθητικό αλλά έχασα και 4,5 χρόνια.

Ποια είναι τα σχέδια σου από Σεπτέμβριο;

Θα συνεχίσουμε "Tα κορίτσια με τα μαύρα" και θα ξανανεβάσω ένα καινούργιο stand up, με τίτλο "Ο κόσμος της Σοφίας" και αυτή τη στιγμή ψάχνω να βρω μια σκηνή, αν και νομίζω πως την έχω βρει και θέλω να την εδραιώσω.

Τι να περιμένουμε από την παράσταση "Τα κορίτσια με τα μαύρα";

Για του χρόνου ίσως γίνουν κάποιες αλλαγές στα ονόματα, οπότε μπορεί να υπάρξουν και κάποιες διαφορετικές ερμηνείες. Για όσους δεν έχουν δει την παράσταση να περιμένετε να γελάσετε πολύ.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *