Τα 5 «φυτά» της εξεταστικής!

Η εξεταστική πλησιάζει και πρέπει να ξεκινήσουμε διάβασμα! Υπάρχουν βέβαια κάποιοι φοιτητές, λίγοι στο σύνολο, οι οποίοι έχουν ήδη ξεκινήσει διάβασμα εδώ και καιρό. Είναι αυτοί οι φοιτητές που μας εκνευρίζουν, διότι μπορούν και διαβάζουν την ώρα που εμείς προσπαθούμε να σηκωθούμε από τα κρεβάτια μας. Tα γνωστά σε όλους μας φυτά!
Γράφει ο Μάκης Γούλας

Ο κάκτος – Το φυτό διαρκείας!

Ο κάκτος αποθηκεύει νερό όταν βρει, προκειμένου να έχει γεματές αποθήκες όταν το χρειαστεί. Έτσι αντιδρά και ο αντίστοιχος φοιτητής «φυτό»! Καθ’ όλη τη διάρκεια του εξαμήνου διαβάζει όσο περισσότερο μπορεί, μαζεύει σημειώσεις από παντού, πάει σε όλα τα μαθήματα και ρωτάει συνεχώς απορίες τους καθηγητές για να είναι σίγουρος ότι δεν του ξεφεύγει τίποτα! Η εξεταστική τον βρίσκει πλήρως προετοιμασμένο, έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε είδους θέμα που θα προκύψει. Μια αποθήκη γνώσης που αξίζει να εκμεταλλευτείς αρκεί να μην… τσιμπάει!

Ο βασιλικός – Το καλό φυτό!

Πάντα υπάρχει ένας φίλος ή έστω ένας συμφοιτητής με τον οποίο να μιλάς και να διαβάζει! Στην εξεταστική περνάει τα περισσότερα μαθήματα, αν όχι όλα. Και το καλύτερο; Μπορεί να σου προσφέρει και ένα χεράκι βοηθείας αν σε δει ότι το χρειάζεσαι… Όπως λέει και η παροιμία «Μαζί με το βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα…». Γίνε η γλάστρα του λοιπόν και κάτσε δίπλα του μπας και περάσεις τίποτα!

Ο νάρκισσος – Το φυτό επιδειξίας!

Όλοι ξέρουμε τουλάχιστον ένα «φυτό» που διαβάζει και κάνει πως τα ξέρει όλα!
Είναι αυτός ο τύπος που θα έρθει και θα σε ρωτήσει κάτι, όχι από άγνοια, αλλά επειδή θέλει να σου δείξει το μεγαλείο των γνώσεων του. Νιώθει την ανάγκη της συνεχούς επιβράβευσης για τις γνώσεις του, ενώ το παίζει και πολύ ταπεινόφρων λέγοντας «Έλα μωρέ, σιγά, δεν έκανα και τίποτα σπουδαίο…». Συνήθως όλοι τον αποφεύγουν…

Η τσουκνίδα – Το κακιασμένο φυτό!

Έχει διαβάσει, είναι σίγουρο! Θα γράψει τουλάχιστον 8 και θα βάλει και ρήτρα. Κάθεσαι δίπλα του και έχεις «κολλήσει», ενώ πραγματικά έχεις διαβάσει. Δε θα σου απαντήσει μόνο και μόνο για να πάρει καλύτερο βαθμό από εσένα… Αν σου απαντήσει, μπορεί να είναι και λάθος! Απόφυγέ το για να μην σε τσούξει!

Το γαϊδουράγκαθο – Το αποτυχημένο φυτό!

Διαβάζει αρκετά και συνέχεια. Συνήθως πάει στις παραδόσεις και έχει σημειώσεις από τα εργαστήρια. Όλοι τον θέλουν στην ομάδα για τις εργασίες, καθώς έχει σημειώσεις για τα πάντα, αλλά είναι μία αποτυχία. Χωρίς ύπνο μια μέρα πριν την εξέταση του μαθήματος και με ατελείωτες ώρες διαβάσματος θα γράψει ένα 5 στην καλύτερη περίπτωση, αν δεν κοπεί. Απλά δεν μπορεί!
 


Η συντακτική ομάδα του mycampus.gr ψάχνει για σένα θέματα που...εμπνέουν!

1 Comment

  1. Pingback: Τα 5 «φυτά» της εξεταστικής! – spoudazwserres.gr

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *