Το νέο πρόσωπο της Βαλάντως Τρύφωνος

Ένα ταλαντούχο πλάσμα μπήκε στη ζωή μας πριν μερικά χρόνια όταν τη χειροκροτήσαμε ως νικήτρια του «Greek Idol». Έχοντας πλέον στο ενεργητικό της σημαντικές συνεργασίες και εμπειρία, μας εντυπωσιάζει με τα πρώτα δείγματα της επερχόμενης δισκογραφικής της δουλειάς. Στο πρώτο άκουσμα ακόμη, καταλαβαίνεις ότι κάτι ξεχωριστό γινεται εδώ. Η Βαλάντω, πιο ώριμη και συνειδητοποιημένη από ποτέ μας απασχολεί και πάλι. Για τη μουσική και πάλι. Πιο ουσιαστικά και ειλικρινά από ποτέ.

valado

Ήδη τα πρώτα singles έχουν κυκλοφορήσει αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια. Αλλά δε θα μείνουμε στα σχόλια. Ακούγοντας τα κομμάτια καταλαβαίνεις ότι έχει γίνει μια πολυ προσεγμένη δουλειά σε όλα τα επίπεδα της παραγωής. Από τη σύνθεση, τη στιχουργική και την “εξερευνητική” ενορχήστρωση, μέχρι την ερμηνία και την εικόνα στα video clips. Πλαισιωμένη από μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών και χρησιμοποιώντας ανορθόδοξες μεθόδους παραγωγής που τείνουν να εκλείψουν στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή, η Βαλάντω δίνει ξεκάθαρα το δικό της στίγμα της στο δισκογραφικό τοπίο.

Στο τεύχος του iq magazine που θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό φιλοξενούμε τη συνέντευξη που μας παραχωρησε. Δείτε εδώ ένα preview και ακούστε τα νέα της κομμάτια.

Η Βαλάντω μας βάζει στα παρασκήνια της δημιουργίας της νεας της δουλειάς και μοιράζεται μαζί μας μερικά studio μυστικά.

Με τη σφραγίδα της Feelgood Records και δυνατές συνεργασίες όπως με τους Γιώργο Καραδήμο και Ayo Olatunji στη μουσική,  Σταύρο Σταύρου, Άλκη Ιωάννου στο στίχο αλλά και δυντές παραγωγές με τους Serafim Tsotsonis (GR), Alex Retsis (GR), Danca (ITA) και NO FM (USA) αλλά και τον ταλαντούχο Δημήτρη Συλβέστρο στη σκηνοθεσία των video clip, η Βαλάντω μας μίλησε για την παραγωγή και τον ξεχωριστό ήχο των τραγουδιών της.

«Είμαι πραγματικά ευγνώμων που έχω την ευκαιρία να συνεργαστώ με τόσο ταλαντούχους δημιουργούς, μουσικούς καθώς και τεχνικούς. Όταν ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε το άλμπουμ με τον παραγωγό μου, είχαμε έναν “ήχο” στο μυαλό μας, έναν ήχο που εμείς τουλάχιστον θεωρούσαμε πως ταιριάζει τόσο σε εμένα όσο και στην εγχώρια δισκογραφία, αλλά παράλληλα έχει μία διαφορετικότητα. Φτιάξαμε λοιπόν μία λίστα ανθρώπων με τους οποίους θα θέλαμε να συνεργαστούμε και ήρθαμε σε επαφή μαζί τους».

Ακούγοντας τα νέα κομμάτια ανακαλύψαμε μια νέα Βαλάντω, διαφορετική, να δίνει το δικό της στίγμα και συκολευτήκαμε να βρούμε το genre που θα εντάσσαμε τα τραγούδια της. Μας το διευκρίνισε.

«Η μουσική και ο στίχος φλερτάρουν με διάφορα είδη – ροκ, έντεχνο, post pop – αλλά πιστεύω πως οι ενορχηστρώσεις και η παραγωγή γενικότερα βάζουν την τελική σφραγίδα. Προσωπικά, θεωρώ πως τα κομμάτια ανήκουν στο εναλλακτικό ρεπερτόριο, οτι και αν σημαίνει αυτό».

Μας μίλησε για πολλά ακόμη πράγματα. Για τη σχέση της με το κοινό μετά το talent show, για τα επαγγελματικά της σχέδια, αλλά και για άλλα πιο προσωπικά. Θα τα δείτε προσεχώς στο iq magazine που θα κυκλοφορήσει μετά τις γιορτές.

Η συντακτική ομάδα του mycampus.gr ψάχνει για σένα θέματα που...εμπνέουν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *