Ξεκίνησαν οι δηλώσεις για το Summer of Code της Google!

Το Google Summer of Code είναι ένα παγκόσμιο πρόγραμμα που χρηματοδοτεί φοιτητές με γνώσεις προγραμματισμού και τους δίνει την ευκαιρία να ασχοληθούν με την ανάπτυξη open-source λογισμικού. Ο φοιτητές δουλεύουν τους 3 μήνες του καλοκαιριού σε projects μαζί με κάποιον οργανισμό.

Περισσότερα για το πρόγραμμα

Η αρχή του προγράμματος έγινε το 2005, και μέχρι τώρα έχει ενώσει περισσότερους από 12,000 φοιτητές και 11,000 μέντορες από 127 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το Google Summer of Code έχει δημιουργήσει περισσότερες από 30,000,000 γραμμές κώδικα για 568 οργανισμούς.

Τι ακριβώς θα κάνουν οι φοιτητές;

Ως μέρος του Google Summer of Code, οι φοιτητές θα συνεργάζονται με έναν μέντορα από τους οργανισμούς, κερδίζοντας την εμπειρία στην πραγματική ανάπτυξη λογισμικών και στις τεχνικές που υπάρχουν. Θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν το καλοκαίρι βγάζοντας κάποια χρήματα την ώρα που δουλεύουν σε τομείς που τους ενδιαφέρουν.

Οι συμμετέχοντες οργανισμοί, δουλεύουν με καινούριους developers που θα μπορούσαν να προσθέσουν καινούρια στοιχεία στη δουλειά τους, ευελπιστώντας πως θα συνεχίσουν να συμβάλουν και μετά το πέρας του προγράμματος. Επιπλέον, περισσότεροι κώδικες δημιουργούνται και δίνονται προς τη χρήση και το όφελος όλων.

Οι αιτήσεις ξεκινούν στις 20 Μαρτίου και τελειώνουν στις 3 Απριλίου.

Για να κάνεις αίτηση, και να μάθεις περισσότερα, επισκέψου την σελίδα του Google Summer of Code εδώ.


Είμαι από το Καρπενήσι,σπουδάζω στα Ιωάννινα, λατρεύω τις ταινίες,τη σοκολάτα και τα ταξίδια. Βρες με στο instagram: viivii.tr

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *