Χρήσιμα links για την #exetastiki

Μαζί με τα πρωτοβρόχια του φθινοπώρου έρχεται και η εποχή για δεύτερες ακαδημαϊκές ευκαιρίες, η λεγόμενη επαναληπτική εξεταστική  Σεπτεμβρίου. Για να μην ψάχνεσαι την τελευταία στιγμή, συγκεντρώσαμε links που μπορεί να σε βοηθήσουν αυτές τις δύσκολες ώρες!

Γράφει η Αναστασία Νικηταρά

 • exetastiki.gr
  To exetastiki.gr φιλοξενεί πάνω από 3.500 θέματα από ΑΕΙ και ΤΕΙ και όχι μόνο. Πρόκειται για μια φοιτητική ιστοσελίδα που μπορείς να βρεις πράγματα που θα σε διευκολύνουν και όχι μόνο!
 • ischool.e-steki.gr
  Σε αντίστοιχο στυλ με το προηγούμενο link, μόνο που εδώ πρόκειται καθαρά για forum φοιτητών (και μαθητών). Μπορείς να ρωτήσεις ελεύθερα ό,τι θες και να βρεις πληροφορίες για το τμήμα σου ή για κάποιο μάθημα! Μπορείς να έρθεις σε επικοινωνία με τους χρήστες, ενώ πέρα από το ακαδημαϊκό κομμάτι φιλοξενεί πολλά παράπλευρα site και θέματα γενικού ενδιαφέροντος (έχει και το mycat που είναι αποκλειστικά για χατουλίνια J ).
 • e-student.gr
  Τρίτο φοιτητικό forum, το οποίο στην κατηγορία «Βάση Δεδομένων» έχεις τις υποκατηγορίες, «σημειώσεις», «ύλη» και «Θέματα» που είναι λίγο πιο ομαδοποιημένα από το ischool.
 • To forum της σχολής σου.
  Τα περισσότερα, αν όχι όλα, τμήματα σχολών έχουν και το δικό τους forum όπου εκεί όλες οι πληροφορίες είναι από φοιτητές, προς φοιτητές. Ένα πολύ καλό παράδειγμα είναι το filosofiki.eu, της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ.
 • Ομάδες στο Facebook
  Μπορεί άλλοι να είναι εξαρτημένοι και άλλοι να το βρίζουν από το πρωί ως το βράδυ, στο Facebook όμως υπάρχουν αρκετές ομάδες για κάθε τμήμα ξεχωριστά. Αν δεν θες να ρωτήσεις μπορείς να ψάξεις στα αρχεία κάθε ομάδας όπου σίγουρα θα βρεις παλιά θέματα, ύλη , βοηθητικά pdf , σκαριφήματα μελέτης, προγράμματα εξεταστικής και άλλα τόσα πράγματα. Αν προτιμήσεις ομάδα παράταξης, καλό είναι να ρήξεις και μια ματιά σε πιο «φοιτητοκρατούμενες» σελίδες για να συγκρίνεις.
 • Wikipedia
  Η πολυαγαπημένη βικιπαίδεια. Αν έχεις κάποιο κεφάλαιο το οποίο δεν μπορείς να βγάλεις ή έστω δεν προλαβαίνεις με τίποτα, καλό θα ήταν να ρίξεις μια ματιά, καθώς θα σου δώσει μια ιδέα για το τι γίνεται. Δεν αντικαθιστά το σύγγραμμα αλλά ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα θα το έχεις κατά νου.
 • Τwo Dots
  Και αν είσαι από τους τυχερούς που ακόμα παίρνουν σημειώσεις από τους «δυνατούς» φοιτητές, ή όσους πατάνε ακόμα, εν πάση περιπτώσει στην Αγ. Σπυριδώνος 80 στο Αιγάλεω μπορείς με ετήσια συνδρομή 2 ευρώ να βγάζεις απεριόριστες  φωτοτυπίες, με μόνη διαφορά ότι στη πίσω σελίδα θα είναι προσφορές και διαφημίσεις που συνήθως αφορούν τους φοιτητές!
Καλή Εξεταστική


Η συντακτική ομάδα του mycampus.gr ψάχνει για σένα θέματα που...εμπνέουν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *