10 πράγματα που θα έπρεπε να είχαμε πει στον εικοσάχρονο εαυτό μας

Υπάρχουν πράγματα που θα μας φαινόταν τόσο χρήσιμα αν τα γνωρίζαμε όταν ξεκινούσε η ενήλικη ζωή μας. Πραγματικές συμβουλές που θα θέλαμε να δώσουμε στον εαυτό μας στο ξεκίνημα της φοιτητικής μας ζωής . Στερνή μου γνώση που λέει κι ο φτωχός λαός.

Οι γονείς μας δε τα ξέρουν όλα. Ναι, μπορεί να είναι οι πιο κοντινοί μας άνθρωποι, να θέλουν να βοηθήσουν και να προσπαθούν να μας γλιτώσουν από κακοτοπιές. Αλλά δε τα ξέρουν όλα. Οπότε κάποιες φορές επιβάλλεται να τους παρακούσεις , να τους αμφισβητήσεις και να κάνεις το αβέβαιο βήμα. Μόνο έτσι θα δεις νέα πράγματα και θα πας τη ζωή σου στο επόμενο κεφάλαιο.

  1. Θέσε όρια στις συμπεριφορές των γύρω σου. Συνήθως οι άνθρωποι τείνουν να καταλαμβάνουν όσο χώρο τους δίνεις. Οπότε αν είσαι απλοχέρης σίγουρα θα σε καβαλήσουν και θα σου φέρονται υποτιμητικά. Δεν έχεις καμία υποχρέωση να ανεχτείς την εριστική προσωπικότητα καμίας τοξικής βλαμμένης, ούτε την κλάψα του ηττοπαθή φυγόπονου ούτε το κακό χιούμορ. Απάντησε καταλλήλως.
  2. Μη χρησιμοποιείς make up αν δε χρειάζεται. Μια b-b  κρέμα είναι πολύ καλύτερη επιλογή ενώ παράλληλα ενυδατώνει το δέρμα σου. Αν δεν έχεις ανάγκη για πολύ καλή κάλυψη το make up είναι περιττό. Αλήθεια σου λέω.
  3. Το «μόνη» δε σημαίνει «μοναχική». Δε χρειάζεται να είσαι σε σχέση για να προσδιορίσεις τον εαυτό σου. Είσαι ήδη αρκετά δραστήρια , κοινωνική , αστεία, συμπαθής, αληθινή, δημιουργική και ορεξάτη για ζωή. Δε χρειάζεσαι κάποιον να το επιβεβαιώνει καθημερινά.
  4. Ξεκίνα να κάνεις laser από τώρα. Θα ξοδέψεις στα κεριά και τα ξυραφάκια τα τριπλάσια χρήματα.

  5. Αν κάποιος η κάποια σου φανεί λίγο ανισόρροπο άτομο μάλλον είναι έτσι. Μην αμφιβάλλεις για την κρίση σου
  6. Να λες καλημέρα στη γιαγιά σου κάθε μέρα. Μια μέρα δε θα μπορείς.
  7. Πάντα όταν φοράς ένα outfit να τηρείς τον κανόνα του ενός τετάρτου. Ή πλάτη ή στήθος ή πόδια ή κοιλιά. Όχι όλα μαζί. Εκτός αν είσαι παραλία.
  8. Μη ξεχνάς από που ξεκίνησες και που θες να φτάσεις. Να προσπαθείς σκληρά για όλα όσα επιθυμείς. Μπορεί να αποτυχαίνεις συχνά αλλά μια φορά θα πετύχεις. Γι αυτή τη μια φορά γίνεται όλη η ιστορία.
  9. Να φροντίζεις την υγεία και το σώμα σου. Είναι το μόνο που θα έχεις όλη σου τη ζωή. Μη κάνεις ότι δεν πονάς και μην αδιαφορείς όταν είσαι άρρωστη. Θέσε σωστές προτεραιότητες και δώσε χρόνο στο σώμα σου να θεραπευτεί όταν το χει ανάγκη. Η δουλειά η προπόνηση και οι κοινωνικές υποχρεώσεις δε τελειώνουν ποτέ.

Total
6
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *