10 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ σε ένα ξενοδοχείο

Όλοι περιμένουμε πως και πως τις διακοπές για να ξεκουραστούμε και να μην χρειάζεται να κάνουμε τίποτα. Δεν πρέπει όμως ποτέ να ξεχνάμε ότι όταν πηγαίνουμε σε ένα ξενοδοχείο, υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται σκληρά και υπάρχουν ορισμένα πράγματα που τους κάνουν τη ζωή πιο δύσκολη.

Το Insider μίλησε με εργαζόμενους σε ξενοδοχεία και συγκέντρωσε τα 10 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνουμε.

1. Να βγάζετε μόνοι σας τα σεντόνια κάθε πρωί

Όσο και αν νομίζετε ότι βοηθάει, στην πραγματικότητα κάνει τη δουλειά στις καμαριέρες πιο δύσκολη. Και αυτό γιατί αλλάζουν τα σεντόνια κάθε τρεις περίπου μέρες συνήθως, οπότε αν τα βγάλετε προσθέτετε έξτρα δουλειά. Αν θέλετε να σας αλλάζουν τα σεντόνια κάθε μέρα, αφήστε ένα σημείωμα, ή ενημερώστε την ρεσεψιόν.

2. Μην κοιμάστε με τα διακοσμητικά μαξιλάρια

Καθαρίζονται δύσκολα οπότε καλό είναι να μην κοιμάστε με αυτά.

3. Τα check out

Καλό είναι να μην κάνετε αργοπορημένο check out χωρίς να ειδοποιήσετε τη ρεσεψιόν. Δυσκολεύονται οι καμαριέρες να ετοιμάσουν το δωμάτιο στην ώρα τους για τους επόμενους επισκέπτες.

4. Τα συνεχόμενα τηλέφωνα στη ρεσεψιόν

Πριν πάρετε στη ρεσεψιόν για να κάνετε κάποια ερώτηση, ελέγξτε πρώτα το έντυπο που έχουν όλα τα δωμάτια των ξενοδοχείων. Ίσως εκεί βρείτε την απάντηση που ζητάτε.

5. Μην έχετε την απαίτηση να καθαριστεί το δωμάτιο αμέσως

Σίγουρα δεν μπορεί να γίνει καλή δουλειά αν θέλετε να είναι έτοιμο σε 15 λεπτά.

6. Μην παίρνετε τις μεγάλες συσκευασίες του αφρόλουτρου και του σαμπουάν

Σε κάποια ξενοδοχεία έχουν μεγάλες συσκευασίες σαμπουάν και αφρόλουτρου και όχι ατομικές. Αυτές λοιπόν δεν μπορείτε να τις πάρετε, όπως λανθασμένα νομίζουν κάποιοι. Να ξέρετε ότι αν το κάνετε, θα τα χρεωθείτε.

Το ίδιο ισχύει και για τις πετσέτες και τα μπουρνούζια.

7. Δηλώστε τυχόν ζημιές

Οι ζημιές στα δωμάτια είναι αρκετά συχνό φαινόμενο, όπως και οι περιπτώσεις που δεν δηλώνεται από τους πελάτες. Να ξέρετε ότι σίγουρα θα το δουν και θα χρεωθείτε γι’ αυτό

8. Ενημερώστε εγκαίρως για νωρίτερα check in

Για να προλάβουν να το καθαρίσουν πρώτο το δωμάτιο που θα μείνετε, θα πρέπει να δηλώσετε αρκετές ημέρες πριν ότι το θέλετε πιο νωρίς από την προκαθορισμένη ώρα.

9. Αν είστε πολλοί, μην περιμένετε απαραίτητα ότι τα δωμάτια θα είναι κοντά

Αν δεν κλείσετε δίχωρα δωμάτια, ή δεν ρωτήσετε κατά την κράτηση ότι είναι κοντά, μην θεωρείτε δεδομένο ότι θα βρίσκεστε δίπλα-δίπλα με την οικογένειά σας. Μπορεί να είστε και σε διαφορετικό όροφο.

10. Ούτε να το σκέφτεστε να φέρετε κρυφά και το κατοικίδιό σας

Αν δεν το έχετε δηλώσει από την αρχή ότι στη διαμονή σας θα σας παρέα και το κατοικίδιό σας, και δεν έχετε βεβαιωθεί ότι το ξενοδοχείο που κλείσατε δέχεται κατοικίδια, καλό είναι να αποφύγετε να το φέρετε μαζί σας κρυφά. Σίγουρα θα δημιουργηθεί πρόβλημα.

Total
6
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *