Τα 100 μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε το 2019 σύμφωνα με το Time

Το μουσείο Victoria & Albert του Kengo Kuma στο Dundee της Σκωτίας και το Shed στη Νέα Υόρκη βρίσκονται ανάμεσα στα 100 κορυφαία μέρη που επισκέφθηκαν το 2019 φιλότεχνοι, φιλοπερίεργοι, ταξιδιώτες και κάτοικοι των περιοχών, σύμφωνα με τη λίστα που δημοσίευσε το περιοδικό Time.

Τα μέρη αυτά θεωρούνται, σύμφωνα με το περιοδικό, αυτά που πρέπει να δει ένας επισκέπτης. Ανάμεσα στις αξιοσημείωτες εμπειρίες που αναφέρονται στη λίστα είναι και μια επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο του Κατάρ του αρχιτέκτονα Jean Nouvel, το Κέντρο Τεχνών Ruby City του David Adjaye στο Τέξας και το Αποστακτήριο Macallan στη Σκωτία από τους Rogers Stirk Harbour + Partners, το υποβρύχιο εστιατόριο της Νορβηγίας από τους Snøhetta και πολλές βιβλιοθήκες όπως η Εθνική Βιβλιοθήκη στον Καναδά, η Βιβλιοθήκη του Ελσίνκι, η Βιβλιοθήκη VAC και μια από τις πιο «εκκεντρικές» βιβλιοθήκες του κόσμου που βρίσκονται στο Βιετνάμ.

Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται πολλά ξενοδοχεία, με κορυφαίο το Jaffa Hotelστο Ισραήλ, το οποίο ήταν μοναστήρι πριν το μεταμορφώσει ο Βρετανός διακοσμητής John Pawson σε πολυτελή καταλύματα. Η Jeanne Gang, της οποίας τα έργα διακρίνονται για τον ευφάνταστο σχεδιασμό όπως το σε σχήμα οριγκάμι θέατρο Bengt Sjostrom Starlight στο Ιλινόι, αναδείχθηκε αρχιτέκτονας της χρονιάς τον περασμένο Απρίλιο, από το ίδιο περιοδικό.

 

Victoria & Albert του Kengo Kuma στο Dundee

Shed στη Νέα Υόρκη

Υποβρύχιο εστιατόριο στη Νορβηγία

Εθνικό Μουσείο του Κατάρ

Θέατρο Bengt Sjostrom Starlight

Πηγή: elculture.gr

Total
7
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *