106 φοιτητές αντέγραψαν την ίδια εργασία στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Φαίνεται ακραίο κι όμως είναι αληθινό. 106 φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Πατρών παρέδωσαν την ίδια εργασία. Το περίεργο με αυτή την υπόθεση όμως δεν είναι το γεγονός ότι οι φοιτητές αυτοί τιμωρήθηκαν για την αντιγραφή από τη γενική συνέλευση τμήματος αλλά το γεγονός ότι οι φοιτητικές παρατάξεις αντιδρούν, παρέχοντας κάλυψη στους φοιτητές.

Σε ποιο τμήμα ανήκουν οι φοιτητές που αντέγραψαν;

Οπως αναφέρει η «Καθημερινή», πρόκειται για φοιτητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Πάτρας και η εργασία κατατέθηκε στο μάθημα «Δυναμικά Μαθηματικά Υποδείγματα». Η αντιγραφή έγινε αντιληπτή και η γενική συνέλευση του τμήματος αποφάσισε να τους τιμωρήσει, αποκλείοντάς τους από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Ποια η στάση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ;

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ετάχθη κατά της απόφασης, όπως και, κατά πληροφορίες, η ΠΑΣΠ. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ζήτησε οι 106 να αποκλειστούν μόνο από το επίμαχο μάθημα και όχι από όλα. ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ΠΑΣΠ στο Πανεπιστήμιο Πατρών φέρεται να αποδοκιμάστηκαν για τη στάση τους από τοπικούς παράγοντες και βουλευτές των μητρικών κομμάτων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Καθημερινή», η στάση των φοιτητών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην Πάτρα εξόργισε τα υψηλά κλιμάκια της ΝΔ, ενώ ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κωνσταντίνος Δέρβος, «άδειασε» τα μέλη της παράταξης στην Πάτρα, λέγοντας πως είναι αυτονόητο και δεδομένη θέση ότι οι κανόνες πρέπει να τηρούνται από όλους.

 

πηγή:iefimerida.gr


Η συντακτική ομάδα του mycampus.gr ψάχνει για σένα θέματα που...εμπνέουν!