120 ακίνητα διαθέτει το ΑΠΘ!

Από αυτά, τα 90 βρίσκονται διάσπαρτα στη Θεσσαλονίκη και τον κατάλογό τους συμπληρώνουν ολόκληρες οικοδομές π. χ. το Μανδαλίδειο στην παραλιακή λεωφόρο, πολυκατοικία 1.000 τ. μ. στην οδό Φιλίππου, καταστήματα, αλλά και ποσοστά επί διαμερισμάτων.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε στην «Κ» ο αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ Γιάννης Παντής, έχει έναν επιπλέον λόγο να θέτει το ζήτημα αλλαγής της νομοθεσίας που ρυθμίζει ζητήματα λειτουργίας κι αξιοποίησης των κληροδοτημάτων, καθώς διαθέτει τα περισσότερα ακίνητα απ’ όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

Ο αριθμός τους ξεπερνάει τα 120, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτά, τα δύο πανεπιστημιακά δάση στο Περτούλι Τρικάλων (30.000 στρ.) και στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής (40.000 στρ.), το αγρόκτημα της Θέρμης και οι κατασκηνώσεις της Καλάνδρας Χαλκιδικής.

Από αυτά, τα 90 βρίσκονται διάσπαρτα στη Θεσσαλονίκη και τον κατάλογό τους συμπληρώνουν ολόκληρες οικοδομές π. χ. το Μανδαλίδειο στην παραλιακή λεωφόρο, πολυκατοικία 1.000 τ. μ. στην οδό Φιλίππου, καταστήματα, αλλά και ποσοστά επί διαμερισμάτων. Τα υπόλοιπα βρίσκονται στην Αθήνα (17), στην Καβάλα (8), στο Κιλκίς (2), στη Βέροια, στις Σέρρες και στη Μακρακώμη Φθιώτιδας.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *