Ιταλοί φοιτητές θα επισκεφτούν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Μία 15μελής ομάδα τριτοετών φοιτητών του Πανεπιστημίου Γαστρονομικών επιστημών από το Pollenzo της Ιταλίας θα επισκεφτεί σύντομα τη Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Πιο συγκεκριμένα

Οι φοιτητές θα επισκεφτούν τον Νομό Έβρου από τις 19 μέχρι τις 21 Μαρτίου. Ο κ. Απόστολος Κυριαζόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πορων, και ο Θεόδωρος Μανουσίδης, υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, έχουν αναλάβει να ενημερώσουν και να ξεναγήσουν τους φοιτητές σε λιβάδια και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην περιοχή του Μεγάλοι Δερείου.

Ο κύριος σκοπός αυτής της δράσης, είναι η γνωριμία των φοιτητών με τη γαστρονομική παράδοση της περιοχής ενώ παράλληλα οι φοιτητές θα επισκεφτούν τη μονάδα εκτροφής θηραμάτων «Εβροθήραμα», τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Τριγώνου «Η Γαία», καθώς και τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό «Θρακών Αμνός» στο Διδυμότειχο.

Η κ. Καλλιόπη Κουτούπα, ως γαστρονόμος, εξωτερική συνεργάτιδα, και απόφοιτη του εν λόγω πανεπιστημίου, θα συντονίσει την επίσκεψη.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *