17 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις μέσα στο 2017

Για τη νέα χρονιά που ξεκινάει, πάρε το αλλιώς. Μηδένισε και επιτέλους σταμάτα να κάνεις πράγματα που στο παρελθόν δε σου βγήκαν σε καλό! Ξέρεις ποια είναι αυτά καλύτερα από εμένα. Αν πάντως, χρειάζεσαι μερικές ιδέες, παρακάτω σου δίνω μερικές.

Το 2017, να σταματήσεις…

…Να Έχεις Τύψεις Για Το -Πολύ- Φαγητό Που Έφαγες

Κοίτα! Το φαγητό είναι απόλαυση και μόνο έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Οποιαδήποτε άλλο συναίσθημα σου γεννιέται, δεν είναι φαγητό. Δίαιτα είναι και σε παρακαλώ σταμάτα!! Το να μετανιώνεις για το φαγητό που έφαγες είναι ουσιαστικά σα να προδίδεις την ιερή εκείνη στιγμή με τους ανθρώπους που το μοιράστηκες. Τους φίλους σου δηλαδή, την οικογένεια και τους μεγαλύτερους έρωτες που επέλεξες να μοιραστείς θερμίδες. Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά…

…Να Τα Παρατάς Τόσο Εύκολα.

Σε παρακαλώ! Σταμάτα να παρατάς τόσο εύκολα τα όνειρα σου, τους στόχους και τον εαυτό σου. Συγκεντρώσου και ξαναπροσπάθησε από την αρχή, ακόμα και αν δεν τα καταφέρεις, ούτε στην τρίτη προσπάθεια σου. Εξάλλου αξίζεις πολλά περισσότερα απ’ όσα θεωρείς εσύ ο ίδιος.

…Να Σκέφτεσαι Τι Θα Πουν Οι Άλλοι

Αλήθεια τώρα; Ακόμα συνεχίζεις να προσαρμόζεις τη συμπεριφορά σου με τα πρέπει των άλλων; Ακόμα μυαλό δεν έχεις βάλει; Ρε βλάκα, ξέρεις πόσο λίγος χρόνος ζωής σου έχει απομείνει και πόσα  πράγματα ακόμα δεν έχεις καταφέρει να κάνεις; Και στην τελική, δεν είναι δουλειά σου, το τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα! Υπάρχουν τόσα άλλα πράγματα με τα οποία είναι προτιμότερο να ασχοληθείς.

…Να Αδιαφορείς Για Την Ομοφοβία

Ναι – ναι! Και εσύ έχεις τεράστιο μερίδιο ευθύνης. Εσύ που ακούς και δε μιλάς. Που ενώ δε συμφωνείς, επιλέγεις να σιωπάς. Που ξέρεις αλλά δε συμμετέχεις. Που βλέπεις τη φωτιά, δεν προσπαθείς να τη σβήσεις και πέφτεις για ύπνο ήσυχος επειδή δεν την προκάλεσες εσύ! Μαλάκα δίπλα σου είναι. Σε λίγο θα κάψει και το δικό σου σπίτι. Ναι! Πιστεύω ότι εσύ έχεις τεράστιο μερίδιο ευθύνης. Εσύ, που δεν έχεις μάθει να παίρνεις θέση. 

…Να Αγχώνεσαι Για Πράγματα Που Δεν Μπορείς Να Αλλάξεις

Μου πήρε καιρό αλλά τα κατάφερα -τουλάχιστον έτσι νομίζω. Αγχώνομαι μόνο για καταστάσεις που αλλάζουν, για πράγματα που εγώ μπορώ να διαμορφώσω και να επηρεάσω. Οτιδήποτε άλλο πάνω από τις δυνάμεις μου, το αφήνω. Δε με αφορά και δεν του επιτρέπω να χαλάσει τη διάθεση μου. Ας γίνει ό,τι θέλει. 

…Να Φοβάσαι Να Λες Τη Γνώμη Σου

Πόσο χρονών είπαμε ότι είσαι; 4; 8; 15; Μεγάλωσε επιτέλους και ξεκίνα να αντιμετωπίσεις τις καταστάσεις σύμφωνα με την ηλικία σου. Τι θα πει «φοβάμαι να πω τη γνώμη μου»; Που ζούμε; Και στην τελική, τι σε νοιάζει πώς θα ακούστει στους άλλους. Αχ, σε παρακαλώ, συγκεντρώσου. Βαριέμαι…

…Να Είσαι Αγενής

Η μόδα το έχει ξεπετάξει από πάνω της και αν θεωρείς τον εαυτό σου γαμάτο όντας αγενής, μάθε ότι το νέο sexy της εποχής θέλει τους ανθρώπους ευγενικούς, χαμογελαστούς και με καλούς τρόπους!

…Να Προσπαθείς Για Μια Σχέση Που Πραγματικά Δε Σου Προσφέρει Τίποτα

Είτε φιλική, είτε ερωτική, ακόμα και οικογενειακή. Ξέρεις τι; Δεν γίνεται να τα πηγαίνουμε καλά με όλους. Κάποιοι είναι και ηλίθιοι!  Άσε δε που πλέον απαγορεύεται να δίνεις χωρίς να παίρνεις. Τη νέα χρονιά, φίλτραρε όλους όσοι είναι κοντά σου και κράτησε μόνο αυτούς που νιώθεις ότι αξίζεις να έχεις δίπλα σου.

…Να Πιστεύεις Ότι Ένα Γιαούρτι Για Βραδινό Μπορεί Να Σε Χορτάσει.

Αυτό το ψέμα -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- πρέπει να σταματήσει. Τι θα πει «Βάλε και λίγους ξηρούς καρπούς για να σε πιάσει» μάνα μου; Φέρε εδώ την κατσαρόλα με τα μακαρόνια από το μεσημέρι να βουλώσουμε τα λούκια!

…Να Προσπαθείς Ν’ Αρέσεις Σ’ Όλους.

Δεν είμαστε γεμιστά, δε μπορούμε να γίνουμε και ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ. Όσο πιο γρήγορα καταλάβεις ότι δεν μπορούμε να αρέσουμε σ’ ολους τόσο πιο πολλά προβλήματα θα λύσεις στη ζωή σου.

…Να Προσπαθείς Να Μάθεις Στους Άλλους Πώς Να Συμπεριφέρονται

Πες το έλλειψη χρόνου. Πες το βαρεμάρα. Μπορείς να το πεις και ότι δεν έχεις το δικαίωμα. Από όποια πλευρά και να το εξετάσεις το να διδάσκουμε συμπεριφορές είναι κάτι οξύμωρο για τις ανθρώπινες σχέσεις. Και στην τελική, δεν είσαι και η Oprah!

…Να Απολογείσαι Για Τις Επιλογές Σου

Είναι δικές σου, γούσταρες να τις κάνεις, ήθελες και ανεξαρτήτως αποτελέσματος δεν πρέπει να το μετανιώνεις. Πόνταρες στην επιλογή! Αυτό να θυμάσαι…

….Να Βλέπεις Τόσες Πολλές Σειρές Και Να Αρχίσεις Να Διαβάσεις Βιβλία

Επειδή στην Αμερική έχουν τρελαθεί, δε σημαίνει ότι πρέπει να αποβλακωθείς ρε παιδί μου.  Περιόρισε τις σειρές που βλέπεις σε 5 αγαπημένες και ξεκίνα να διαβάζεις κανένα βιβλίο. Έχουμε ξεχάσει να εκφραζόμαστε, να γράφουμε χωρίς να κάνουμε ορθογραφικά και να φτιάχνουμε σωστά μια πρόταση. Ξεκίνα έστω και αν η επιλογή σου είναι το «Κελάρι της ντροπής» της Δημουλίδου (φτου κακά).

…Να Πληρώνεις Γυμναστήριο Ενώ Δεν Πηγαίνεις

Επτά χρόνια τώρα δεν έχω καταφέρει να πάω γυμναστήριο από την αρχή μέχρι το τέλος. Δε χρειάζεται να πιέζεσαι και φυσικά, ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να πλουτίζεις τσάμπα τον μέσο Έλληνα γυμναστή. Χρησιμοποίησε τα χρήματα αυτά για να πάρεις καινούργια αθλητικά ή να πληρώσεις τη συνδρομή σου στο Spotify. Βάλε την αγαπημένη σου μουσική στα αυτιά και ξεκίνα να περπατάς.

…Να Παίρνεις Τον Εαυτό Σου Τόσο Σοβαρά!

Μην γίνεσαι σπασικλάκι και μην ξινίζεις. Ζούμε σε μια τόσο ρευστή πραγματικότητα που αν δεν την αντιμετωπίσεις με χιούμορ τότε το’ χεις χάσει το παιχνίδι. Κορόιδεψε πρώτα τον εαυτό σου, μετά τους άλλους, κάνε χιούμορ και μην παίρνεις τον εαυτό σου τόσο σοβαρά! Κανένας άλλος εξάλλου δεν πρόκειται να το κάνει. Το χιούμορ εξάλλου, είναι μια από τις 9 λέξεις που εκτίμησα ακόμα περισσότερο στο 2016. Μπορείς να δεις τις υπόλοιπες 8, εδώ

…Να Ασχολείσαι Με Κουτσομπολιά Και Φήμες.

Υπάρχουν στιγμές που είναι προτιμότερο να επιλέξεις τη σιωπή από τις λέξεις! Οι φήμες ας πούμε είναι μια απ’ αυτές! Κάποιος μια φορά μου είπε ότι 2 πράγματα μπορείς να κάνεις με τις φήμες. Είτε να τις επιβεβαιώσεις, είτε να τις διαψεύσεις! Αλήθεια τώρα, πόσο  λάθος έκανε. Οι φήμες, μάγκα μου, υπάρχουν για τις αντιμετωπίζεις σιωπηλά. Σα να μην τις άκουσες ποτέ, σα να μην έχεις φωνή για την πάρτη τους. Το να μπεις σε διαδικασία να απαντήσεις σε φήμες που αφορούν εσένα είναι το μεγαλύτερο σφάλμα που θα πράξεις ποτέ διότι η απάντηση σου αυτή δε θα σημάνει τη λήξη. Ίσα-ίσα. Θα τις ταΐσει, θα τις μεγαλώσει περισσότερο, θεριά ολόκληρα θα τις κάνει. Αν το καλοσκεφτείς, δε χρειάζεται να ασχοληθείς καν μ’ αυτές. Οι δικοί σου άνθρωποι σε ξέρουν καλύτερα από τον οποιοδήποτε και αυτό μετράει στο τέλος. Μόνο!

Νομίζω ότι στα έχω εξηγήσει καλύτερα, εδώ

…Να Θες Να Κερδίζεις Σε Οποιοδήποτε Διαφωνία.

Μην αναλώνεσαι σε αρνητικά συναισθήματα και μην σπαταλάς θετική ενέργεια. Από το να προσπαθείς να βγεις από πάνω με όποιο κόστος προτίμησε απλά να συμφωνήσεις ότι…διαφωνείς. Δεν είναι πιο εύκολο;

Καλή χρονιά….

πηγή


Ευθύμης Κάλφας. Αποφάσισα τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω, στα 17 μου. Τότε που ακόμα γράφαμε με χαρτί και στυλό. Μέτα ήρθε το internet και όλα έγιναν ευκολότερα! Τελείωσα το τμήμα Κοινωνικης Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης στην Κομοτηνή έχοντας χρόνια παράλληλη σχέση με τα media και τη δημοσιογραφία! Εκεί θέλω και προσπαθώ να ανήκω! Γράφω για μένα, μπορεί και για σένα, μπορεί και για το φίλο σου, σίγουρα όμως γράφω και λίγο για τη μαμά μου, για να το χει καμάρι στη γειτονιά! Διάβασε τα άρθρα μου εδώ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *