3 λόγοι για να ταξιδέψεις και να ξεφύγεις από όλους και όλα

Ξέρεις για τι έχω διάθεση; Για ένα ταξίδι. Κάπου μακριά. Οπουδήποτε αρκεί να ξέρω ότι για λίγο έως και πολύ καιρό, θα εξερευνήσω κάτι καινούργιο. Θα ανταλλάξω απόψεις με νέους ανθρώπους. Και το νεαρό δεν αφορά την ηλικία φυσικά. Αφορά το φρέσκο, το απρόοπτο, το καινούργιο. Κάτι νέο περιμένω. Κάτι που δεν έχω φανταστεί ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα. Μια νέα εμπειρία με περιμένει.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα κάλεσμα. Με καλεί το άγνωστο. Και εγώ θέλω τόσο πολύ να ανταποκριθώ. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν λόγοι να ξεφύγεις από όλους και όλα. Να πάρεις τις αποστάσεις σου.

1) Ίσως σε κούρασε η ρουτίνα και η καθημερινότητα

Όλο τα ίδια και τα ίδια, βαρέθηκες. Θέλεις να δεις κάτι που δεν έχεις ξαναδεί. Να συναναστραφείς με κόσμο, άγνωστο για εσένα. Να κοινωνικοποιηθείς. Πολλές φορές η καθημερινότητα και η ρουτίνα μας παίρνουν από κάτω και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε για να ξεφύγουμε από το “λάκο” στον οποίο έχουμε πέσει. Κι όμως η λύση είναι μια, το ταξίδι φίλε μου. Ναι, θέλω να ταξιδέψω, να φύγω μακριά.

2) Θέλεις να εξασκήσεις τη νέα γλώσσα που έμαθες και να κάνεις νέους φίλους

Για να αποσπάσεις την προσοχή σου από την βαρετή ροή και ρουτίνα της καθημερινότητας αποφάσισες να ξεκινήσεις μια ξένη γλώσσα. Και πολύ καλά έκανες. Το ήξερες ότι η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας ενεργοποιεί μέρος του εγκεφάλου που δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί με άλλον τρόπο; Εκτός αυτού, η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας σε “αναγκάζει” να επισκεφτείς μια νέα χώρα, να γευτείς τη γαστρονομία της, να μιλήσεις με τους ανθρώπους της, να μάθεις την κουλτούρα της. Ποτέ μια ξένη γλώσσα δεν έκανε κακό σε κανέναν. Νέες φιλίες σε περιμένουν και τι πιο σημαντικό από μια ζωή γεμάτη φίλους σε όλα τα μέρη του κόσμου.

3) Βίωσες έναν χωρισμό και θέλεις να ξεφύγεις

Πρόσφατα χώρισες. Φρεσκοχωρισμένος. Νιώθεις ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να λυτρωθείς. Εδώ το ταξίδι είναι το καλύτερο φάρμακο. Θα αλλάξει η ζωή σου, έστω για λίγο. Πλέον δεν θα σε παρασύρουν οι αρνητικές σκέψεις του χωρισμού. Θα τις απελευθερώσεις. Το ταξίδι δίνει πάντα μια νέα πνοή. Wind of change που λέμε. Είσαι διατεθειμένος να κάνεις το “γύρισμα”; Να τολμήσεις; Γιατί το ταξίδι θέλει και τόλμη.

Πάντως εμείς σου εχουμε τη λύση σε όλα αυτά που σε απασχολούν.

Κάτι καινούργιο έχει κάνει αισθητή την εμφάνισή του στην Ελλάδα, ένα νέο trend! Ένα trend που θα σε ταρακουνήσει, θα σε κάνει να ζήσεις νέες εμπειρίες, θα σου αλλάξει τη ζωή. Αυτός είναι και ο σκοπός του άλλωστε. Να σε φέρει σε επαφή με το άγνωστο που σε καλεί. Eμπιστεύσου το ένστικτό σου. Αυτό ξέρει…

Εσύ όμως ήξερες το πρόγραμμα Au Pair;

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πρόγραμμα που εφαρμόζεται ήδη από τη δεκαετία του 70 στη Δυτική Ευρώπη αλλά και στην Αμερική. Ένα πρόγραμμα ανταλλαγής κουλτούρας.

Σου είπαμε ότι θα συναναστραφείς με νέους πολιτισμούς;  Στο είπαμε. Και τώρα το πρόγραμμα Au Pair έρχεται να υλοποιήσει το όνειρό σου με τον πιο άμεσο τρόπο. Στο άψε σβήσε, λοιπόν, το πρόγραμμα αυτό σε στέλνει στο εξωτερικό. Σε χώρες που πάντα ονειρευόσουν να βρεθείς έστω για λίγο. Έχουμε λοιπόν διάθεση να σε φρεσκάρουμε, να σε ανανεώσουμε και να σε κάνουμε ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ. Άσε που μαζί με το ταξίδι θα εμπλουτίσεις τη γνώση σου στην ξένη γλώσσα που αποφάσισες να μάθεις, θα εγγραφείς στα καλύτερα κολλέγια και θα εργαστείς για να νιώθεις και δημιουργικός.

Είσαι έτοιμος να δεχτείς την πρόκληση;

Nα αλλάξεις τον αέρα σου; Τι έχεις να χάσεις άλλωστε… Τίποτα! Μόνο να κερδίσεις. Και όταν θα γυρίσεις θα έχεις να αφηγείσαι ιστορίες. Τυχερέ, για σένα είναι η ζωή. Ζήσε to the fullest! Μη χάσεις την ευκαιρία.

 

 


Η συντακτική ομάδα του mycampus.gr ψάχνει για σένα θέματα που...εμπνέουν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *