3 πιθανές αντιδράσεις αν σε πιάσουν να αντιγράφεις στην εξεταστική

Εάν διαβάζεις αυτό το άρθρο είτε σκέφτεσαι να αντιγράψεις  είτε αντέγραψες και την πάτησες. Όπως και να’ χει εμείς σου έχουμε τρεις πιθανές αντιδράσεις σε περίπτωση που σε πιάσουν να αντιγράφεις ανυποψίαστα. Πρώτα απ’ όλα όμως οπλίσου με ψυχραιμία. Θα σου χρειαστεί!

Παραδέχεσαι το λάθος σου και ζητάς από τον καθηγητή να σε εξετάσει σε άλλες ερωτήσεις.

Αυτό προϋποθέτει ωστόσο να είσαι διαβασμένος και να ξέρεις τι σου γίνεται. Γιατί σε περίπτωση που δεχτεί να σε εξετάσει ξανά ο καθηγητής σου θα βάλει τα πιο δύσκολα θέματα. Το ερώτημα είναι το εξής: Θα δεχτεί να σε επανεξετάσει;

Το παίζεις Κινέζος και κάνεις τον ανήξερο.

 

Σε αυτή την περίπτωση φίλε μου πρέπει να έχεις εξασκήσει την υποκριτική σου ικανότητα.  Το ψέμα θέλει χτίσιμο και εσύ οφείλεις να το χτίσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Βέβαια εξαρτάται και από τον καθηγητή αν θα χάψει το θέατρο σου ή αν θα προσποιηθεί πως το χάφτει. Παίζεται!

Παραδέχεσαι ότι αντέγραψες και φεύγεις πανηγυρικά

Είσαι γενναίος αρκετά να παραδεχτείς το λάθος σου και να φύγεις με το κεφάλι ψηλά; Εάν είσαι με γεια σου με χαρά σου. Ζητάς συγγνώμη από τον καθηγητή σου και του εξηγείς πως δεν πρόκειται να το ξανακάνεις. Ήταν ένα λάθος της στιγμής. Αποχωρείς από την αίθουσα και σκέφτεσαι το ρεζιλίκι στους συμφοιτητές σου. Σταμάτα με τις αρνητικές σκέψεις. Ούτε ο πρώτος είσαι ούτε ο τελευταίος.

 


Η συντακτική ομάδα του mycampus.gr ψάχνει για σένα θέματα που...εμπνέουν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *