3 πράγματα που έμαθα για επιτυχημένα instagram stories

Γεια χαρά!

Ναι, πλέον τα ξέρετε. Είμαι ο Βασίλης και σας απασχολώ για τουλάχιστον ένα τρίλεπτο μέσα στη μέρα αλλά πιστέψτε με, το κάνω με καλή πρόθεση και πάντα για το καλό σας (μου, σου, του). Το θέμα είναι ότι με εμπνέετε καθημερινά. Εσείς ευθύνεστε για την δημιουργική μου γραφή και σας ευχαριστώ πολύ για την αγάπη που δείχνετε στη στήλη μου.

Τις προάλλες σας μίλησα για τους τοξικούς ανθρώπους, την τοξικότητα γενικά και τις σχέσεις εξάρτησης. Σας έδωσα και μια συμβουλή στο τέλος που εμένα προσωπικά με βοηθάει. Ελπίζω να σας βρίσκει σύμφωνους.

Γράφει ο Βασίλης Θυμιανίδης 

Σήμερα πάλι θα προσεγγίσω ένα τελείως διαφορετικό θέμα, κάτι πιο ανάλαφρο αλλά σας αφορά ΟΛΟΥΣ. Πόσο αγαπάτε το instagram; Πολύ, το ξέρω. Το βλέπω δηλαδή στην καθημερινότητά μου. Το instagram είναι και το δικό μου αγαπημένο μέσο. Θα σας δώσω, λοιπόν, τη δική μου γνώμη πάνω στα επιτυχημένα instagram stories που κάνουν χαμό. Αφιερώνουμε τουλάχιστον ένα δεκάλεπτο της ζωής μας μέσα στη μέρα για να τα δούμε. Και ευτυχώς το instagram μας εκπλήσσει διαρκώς με τις νέες του αλλαγές. Δεν μας αφήνει σε ηρεμία.

Ορίστε, λοιπόν, τι έμαθα για επιτυχημένα instagram stories:

1) Να είσαι όσο πιο αυθόρμητος και αυθεντικός γίνεται.

Be yourself με λίγα λόγια. Μην προσπαθείς να δείξεις κάτι άλλο πέρα από αυτό που είσαι. Γιατί στην προσπάθειά σου να δείξεις κάτι άλλο, θα φανείς γελοίος. Γενικά όποιος κάνει υπερπροσπάθεια φαίνεται γραφικός στο τέλος και δεν πείθει. Ίσα ίσα εκνευρίζει. Και δεν θέλεις να γίνεις εκνευριστικός. Ο αυθορμητισμός επιβραβεύεται στο instagram είτε έχει να κάνει με μια σου προσωπική στιγμή με φίλους είτε με κάτι που θέλεις να μοιραστείς με το κοινό σου.

2) Κόψε τις ντροπές

Δεν χωράνε ντροπές στα instagram stories. Θέλεις να μιλήσεις, να εκφραστείς. Είναι κάτι που σίγουρα θα δεχτεί κριτική αλλά δεν σε νοιάζει. Προσωπικά μια μέρα ήθελα να χορέψω μπροστά στην κάμερα και μάντεψε, το έκανα και είχε ιδιαίτερη επιτυχία. Σίγουρα  δέχτηκα αρνητική κριτική από κάποιους, το πιστεύω. Γιατί είδα κάτι περίεργα views από χρήστες που δεν με ακολουθούν καν αλλά δεν με νοιάζει ΚΑΘΟΛΟΥ. Εγώ έκανα το κομμάτι μου, το απόλαυσα και πήρα θετικό feedback. Ήταν μια στιγμή αυθορμητισμού που δεν δίστασα να μοιραστώ. Με λίγα λόγια, μην φοβάσαι να τσαλακώσεις τον εαυτό σου. Εξάλλου you only live once.

Μια στιγμή αυθορμητισμού μου μπορείς να δεις παρακάτω:

3) Μην μπουκώνεις το story με πολλά hashtags, gifs, κοινοποίηση παρουσίας κλπ.

Ένα τζιφάκι ίσως να είναι αρκετό. Μην το φουσκώσεις με περιττά σχόλια, πολύχρωμα γράμματα γιατί ζαλίζει το μάτι και το αποτέλεσμα ΚΟΥ-ΡΑ-ΖΕΙ! Keep it simple. Στην απλότητα βρίσκεται η ομορφιά. Θέλεις για παράδειγμα να ανεβάσεις ένα τοπίο. Μια κοινοποίηση παρουσίας αρκεί. Ή ένα ωραίο ρητό. Έως εκεί όμως. Δεν θέλουμε περιττές ιστορίες και κόλπα. Εξάλλου έχεις το δικαίωμα να ανεβάσεις όσα stories θέλεις. Καλά, μην το παρακάνεις κιόλας.

Γενικά το επιτυχημένο instagram story είναι αυθόρμητο, απλό, to the point και έχει συμπυκνωμένο νόημα.

*Μια συμβουλή: Mην προσπαθείς να προβάλλεις συνέχεια τη δήθεν πλούσια ζωή που κάνεις. Κουράζεις και προκαλείς. Be authentic!


Aγαπούσα τις πολύωρες συζητήσεις από μικρό παιδί. Ύστερα μεγάλωσα και αποφάσισα να σπουδάσω πολιτικές επιστήμες. Αφού έμαθα να σκέφτομαι, έστρεψα την προσοχή μου στην επικοινωνία, τα social media και τη δημοσιογραφία. Έτσι προέκυψε και το μεταπτυχιακό στα Digital Media στο τμήμα Δημοσιογραφίας. Αγαπάω τις φρέσκες ιδέες. Είμαι υπέρμαχος της καλής και ποιοτικής φιλίας. Για οποιαδήποτε απορία σας, δίνω όλες τις απαντήσεις στα social. Ραντεβού στα social λοιπόν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *