3 πράγματα που έμαθα από το χορό, τη salsa και την bachata ❤

Γεια χαρά σε όλους! Σας έλειψα;

Σήμερα θα σας μιλήσω για τη νέα μου τρέλα, τη νέα μου χαρά. Έχει 5-6 μήνες που ασχολούμαι με λατινοαμερικάνικους χορούς και συγκεκριμένα με τη salsa και την bachata.

Γράφει ο Βασίλης Θυμιανίδης

Βέβαια, πάντα είχα τρέλα με το χορό, ωστόσο είτε ντρεπόμουν να ξεκινήσω είτε έβαζα εμπόδια. Την καλή και πρώτη κίνηση την έκανε ο κολλητός μου ο Χρήστος (να είναι καλά) που έκανε το πρώτο βήμα. Έτσι με παρακίνησε και εμένα να ξεκινήσω αυτό το όμορφο χορευτικό ταξίδι. Έτσι κι αλλιώς οτιδήποτε κάνεις είναι πιο όμορφο όταν το μοιράζεσαι. Η αλήθεια είναι πως σε ορισμένες περιπτώσεις θέλεις ένα «σκούντηγμα» για να ξεκινήσεις μια δραστηριότητα. Και εγώ ευτυχώς το είχα. Το οφείλω στον Χρήστο, λοιπόν.

Από εκεί και πέρα μαθαίνοντας να χορεύω (λέμε τώρα, είμαι ακόμα αρκετά αρχάριος) ανακάλυψα πράγματα που δεν θα ανακάλυπτα σε διαφορετική περίπτωση για εμένα.

Πρώτα απ΄όλα κάνοντας μια συζήτηση με τον Χρήστο για το τι είναι τελικά ο χορός για τον καθένα διαπίστωσα ότι πέρα από έκφραση είναι και εξωτερίκευση συναισθημάτων και γενικά μια ζεστή αγκαλιά που όλα τα αλέθει, αρνητικά είτε θετικά.

3 πράγματα που μου δίδαξε, λοιπόν, ο χορός:

1) Nα χαίρομαι και να ζω τη στιγμή

Kαι όντως γίνεσαι πιο συνειδητός, ζεις στο εδώ και το τώρα. Όταν χορεύεις salsa είσαι χαρούμενος, κάνεις πέρα κάθε αρνητική σκέψη, κάθε αρνητικό συναίσθημα γιατί η εναλλαγή των φιγούρων και των χορευτικών κινήσεων σε βάζουν σε ένα κλίμα άκρως ενθουσιώδες. Η salsa είναι ευτυχία, είναι αυθορμητισμός και πάνω απ’ όλα ένα μεγάλο χαμόγελο.  Η bachata από την άλλη είναι συναίσθημα. Την bachata τη νιώθεις. Μπαίνεις σε έναν ρόλο, όπως υποστηρίζει και ο Χρήστος. Και μέσα από αυτόν τον ρόλο λυτρώνεσαι, βρίσκεις διέξοδο.

2) Να μην ντρέπομαι να εκφραστώ

Και να εξωτερικεύω το συναίσθημα μέσω της κίνησης. Η κάθε φιγούρα εκφράζει και διαφορετικά στοιχεία, δίνει διαφορετική νότα στο συναίσθημά σου. Παλιότερα ίσως και να ντρεπόμουν λίγο. Πλέον έχω λυθεί αρκετά. Η ελευθερία έκφρασης που σου προσφέρει ο χορός είναι αναντικατάστατη. Άλλοι εκφράζονται ζωγραφίζοντας, άλλοι τραγουδώντας. Εγώ τελικά εκφράζομαι με την κίνηση.

3) Να αγκαλιάζω πιο θερμά τους ανθρώπους

Γιατί θέλοντας και μη εξοικειώνεσαι με το ανθρώπινο σώμα, έρχεσαι σε επαφή μαζί του και μαθαίνεις να αγγίζεις. Το άγγιγμα παίζει το ρόλο του. Σε κάθε περίπτωση ένα ανθρώπινο άγγιγμα μπορεί να σε ανακουφίσει, να απαλύνει τον πόνο σου, να σου συμπαρασταθεί.

Οι λατινοαμερικάνικοι χοροί είναι γενικά μια ζεστή αγκαλιά. Ακόμα και τα τραγούδια σε ξεσηκώνουν, φτάνουν βάθος στο συναίσθημα το οποίο εξελίσσεται σε μια δυνατή εμπειρία. Αξέχαστη. Γεμίζεις αναμνήσεις. Το ζεις. Και αυτό είναι αρκετό για να κάνεις ακόμα πιο όμορφη τη ζωή σου, την καθημερινότητά σου. Και όταν το ζεις με δικούς σου ανθρώπους αυτό γίνεται ακόμα πιο έντονο. Νιώθω τυχερός!

To αγαπημένο μου bachata song:

 

Και εδώ με βλέπετε να χορεύω και εγώ bachata (επαναλαμβάνω, είμαι ακόμα αρχάριος, do not judge):

Τι μου λείπει; 

Ένα ταξίδι στην Κούβα 😊

 

 

 


Aγαπούσα τις πολύωρες συζητήσεις από μικρό παιδί. Ύστερα μεγάλωσα και αποφάσισα να σπουδάσω πολιτικές επιστήμες. Αφού έμαθα να σκέφτομαι, έστρεψα την προσοχή μου στην επικοινωνία, τα social media και τη δημοσιογραφία. Έτσι προέκυψε και το μεταπτυχιακό στα Digital Media στο τμήμα Δημοσιογραφίας. Αγαπάω τις φρέσκες ιδέες. Είμαι υπέρμαχος της καλής και ποιοτικής φιλίας. Για οποιαδήποτε απορία σας, δίνω όλες τις απαντήσεις στα social. Ραντεβού στα social λοιπόν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *