3 συμβουλές για εσένα που ψάχνεις δουλειά μέσω διαδικτύου

Αν ψάχνεις δουλειά χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο, τότε συνέχισε να διαβάζεις.

Oι καιροί έχουν αλλάξει, και πλέον το διαδίκτυο έχει μπει ενεργά στην καθημερινή μας ζωή. Έτσι, η χρήση του διαδικτύου συμβάλλει ενεργά τόσο στην ψυχαγωγία, όσο και σε πιο σοβαρά θέματα, όπως είναι η αναζήτηση και η  εύρεση εργασίας.

Για αυτό το λόγο όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν δουλειά με την βοήθεια του διαδικτύου, καθώς είναι η πρόσβαση σε αυτό είναι εύκολη, ενώ υπάρχουν αρκετές «ανεβασμένες» ευκαιρίες εκεί. Παρ’ όλα αυτά εμείς έχουμε κάποιες συμβουλές, οι οποίες θα διευκολύνουν ακόμη περισσότερο την αναζήτηση δουλειάς μέσω διαδικτύου, και ενδεχομένως να σε βοηθήσουν να φτάσεις πιο σύντομα στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Συμβουλή #1

Όσον αφορά τις αιτήσεις για δουλειά που στέλνεις μέσω διαδικτύου, καλό θα ήταν να γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι ένας recruiter θα δει αρκετές αιτήσεις για μία θέση. Είναι μάλιστα πολύ πιθανό να χρειαστεί να δει πολλές αιτήσεις για διαφορετικά πόστα. Οπότε καλό θα ήταν να διευκολύνεις τον recruiter, αν θέλεις να κοιτάξει προσεκτικά το βιογραφικό και το cover letter σου δίνοντάς σου παράλληλα πιθανότητες πρόσληψης.

Πώς θα το κάνεις αυτό όμως;

Αρχικά, προσπάθησε να προσαρμόσεις το βιογραφικό σου σε κάθε θέση για την οποία κάνεις αίτηση αποφεύγοντας να στέλνεις το ίδιο βιογραφικό σε όλες τις εταιρείες που κάνεις αίτηση για δουλειά, αν το πόστο φυσικά είναι διαφορετικό. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να μην έχεις γραμματικά, ορθογραφικά, και συντακτικά λάθη, ενώ όσον αφορά το cover letter είναι πολύ σημαντικό να απευθύνεται όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένα στη θέση για την οποία κάνεις αίτηση χωρίς να είναι γενικό και ασαφές. Η ασάφεια άλλωστε δεν σε αναδεικνύει καθόλου επαγγελματικά.

Συμβουλή #2

Κάτι ακόμη που θα πρέπει να προσέξεις, είναι να κάνεις αισθητή την online παρουσία σου με επαγγελματικό τρόπο. Με λίγα λόγια θα πρέπει να προσέξεις τι βγαίνει στα πρώτα αποτελέσματα, αν κάποιος πληκτρολογήσει στο google το ονοματεπώνυμό σου. Το καλύτερο και πιο επαγγελματικό θα ήταν να βγαίνει το προφίλ σου στο LinkedIn, η προσωπική σου ιστοσελίδα ή το online portfolio σου.

Επίσης, πριν ξεκινήσεις την online αναζήτηση εργασίας καλό θα ήταν να κλείσεις τα προφίλ σου στα πιο προσωπικά social media, όπως είναι το Instagram και το Facebook, έτσι ώστε να μην είναι δημόσιες ορισμένες δημοσιεύσεις που ενδεχομένως να μην ήθελες να δει κάποιος πιθανός εργοδότης.

Συμβουλή #3

Τέλος, όπως ήδη είναι γνωστό η πρώτη εντύπωση είναι πάρα πολύ σημαντική. Το ίδιο ισχύει όμως και για την τελευταία εντύπωση. Μόλις λοιπόν τελειώσει η συνέντευξη, ζήτησε την επαγγελματική κάρτα του recruiter, και όταν γυρίσεις σπίτι γράψε ένα επαγγελματικό, ευχαριστήριο e-mail.

Έτσι, δημιουργείται μεγαλύτερη επαγγελματική οικειότητα, ενώ μπορείς να συνοψίσεις κάποια προσόντα σου ή να αναφέρεις ορισμένα που παρέλειψες κατά την διάρκεια της συνέντευξης, και τα οποία θα βοηθούσαν να έχεις ξανά νέα από τον recruiter- αυτά που φέρνουν το μήνυμα της πρόσληψης!

Πηγή:https://www.neolaia.gr/2020/02/07/3-simboules-ya-sena-pou-psaxneis-ya-douleia-meso-diadiktioy/3

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *