3 τρόποι για να προετοιμαστείς κατάλληλα για την εξεταστική του Σεπτεμβρίου!

Η εξεταστική του Σεπτέμβρη είναι ένα μήνα (και κάτι) μακριά. Αλλά, εσύ θέλεις να προετοιμαστείς σωστά από νωρίς για να μπορέσεις να ευχαριστηθείς τις διακοπές σου μέσα στον Αύγουστο και να πετύχεις τους στόχους που έχεις βάλει για τον Σεπτέμβριο!

Γι αυτό σου έχω μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να προετοιμαστείς κατάλληλα για την εξεταστική του Σεπτέμβρη από τώρα!

1. Βρες σημειώσεις
Αν δεν έχεις κάνει δικές σου, τότε ψάξε και βρες σημειώσεις από τους συμφοιτητές σου, ή από φοιτητές από μεγαλύτερα έτη. Θα δεις ότι θα σε βοηθήσουν να βάλεις ένα πρόγραμμα στο διάβασμά σου, καθώς θα ξέρεις τα σημαντικότερα κομμάτια της ύλης κάθε μαθήματος! Επίσης, θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις περισσότερο την ύλη

2. Ψάξε και λύσε παλιά θέματα
Λογικά, έχεις διαβάσει ήδη μία φορά (ή και παραπάνω) το μάθημα που θα κληθείς να εξεταστείς στην εξεταστική του Σεπτέμβρη. Οπότε, ψάξε να βρεις παλαιότερα θέματα και προσπάθησε να τα λύσεις. Θα δεις ότι ψάχνοντας να βρεις τις απαντήσεις θα καταφέρεις να αποστηθίσεις καλύτερα την ύλη και τα βασικά της σημεία.

3. Φτιάξε ένα καλό πρόγραμμα
Το να έχεις ένα καλό πρόγραμμα διαβάσματος, θα σε βοηθήσει να μπορέσεις να διαβάσεις τα μαθήματα που θέλεις να δώσεις τον Σεπτέμβρη αυτόν και να τα βγάλεις πέρα! Οπότε, μην αγχώνεσαι για να δώσεις όλα τα μαθήματα που χρωστάς, ούτε για το αν θα σου βγει η ύλη. Δώσε αυτά που βλέπεις ότι έχεις χρόνο για να δώσεις και, δεν πειράζει να αφήσεις κάποια χρωστούμενα!

 

 

Πηγή: neolaia.gr

Total
9
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *