3 τρόποι που το καλοκαίρι επηρεάζει αρνητικά την σεξουαλική σου ζωή

Το καλοκαίρι είναι μία παράξενη περίοδος για το σεξ και τις σχέσεις. Ενώ, την άνοιξη έχεις αρκετή όρεξη για σεξ, το καλοκαίρι κάτι περίεργο συμβαίνει και έχεις λίγο λιγότερη όρεξη. Κάτι η ζέστη, κάτι διάφορα άλλα ενοχλητικά πράγματα, το σεξ την περίοδο αυτή είναι λιγότερο. Μάλιστα, η επιστήμη έχει να σου δώσει κάποιες σημαντικές εξηγήσεις!

Βλέπεις, τέτοια πράγματα έχουν μελετηθεί εξονυχιστικά από τους επιστήμονες. Και τώρα, σου έχω την απάντηση στο ερώτημα «πώς επηρεάζει το καλοκαίρι τη σεξουαλική σου ζωή;»!

1. Η ζέστη μας ενοχλεί

Ενώ, την άνοιξη ο ήλιος μας αρέσει και μας κάνει να νιώθουμε λίγο… καλύτερα. Σεξουαλικά μιλώντας πάντα! Το καλοκαίρι, η υπερβολική ζέστη μας ενοχλεί και δε θέλουμε να μας αγγίζει άνθρωπος. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η υπερβολική ζέστη μειώνει τα επίπεδα μελατονίνης του οργανισμού που τείνουν να σταματούν και την έκκριση ορμονών για το σεξ!

2. Είναι η ανεπίσημη περίοδος της απάτης

Και ναι, εννοώ να σε απατήσει με κάποια άλλη. Πολλοί ειδικοί στις σχέσεις υποστηρίζουν ότι επειδή το καλοκαίρι έχει συνδεθεί στο μυαλό των ανθρώπων με την περιπέτεια, τη διασκέδαση και τα έξαλλα ξενύχτια, αρκετοί είναι αυτοί που θα προσπαθήσουν να κάνουν κάτι και με ένα τρίτο πρόσωπο. Έτσι, για την περιπέτεια!

3. Το άγχος από τις εξετάσεις είναι αρνητικός παράγοντας

Το καλοκαίρι είναι η περίοδος που πολλοί μαθητές και φοιτητές περιμένουν τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις τους. Οπότε, το άγχος είναι ένας παράγοντας που μειώνει τη διάθεση για σεξ. Μάλιστα, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το άγχος για τα αποτελέσματα είναι και ένας από τους λόγους που πολλοί, άντρες κυρίως, αποφεύγουν το σεξ κατά το καλοκαίρι!

 

Πηγή: neolaia.gr

Total
8
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *