4 (διαφορετικές) ταινίες για την θρησκεία και την πνευματικότητα που αξίζει να δεις

Μερικές διαφορετικές επιλογές ταινιών για να δεις το Πάσχα 2020.

Το Πάσχα 2020 έφτασε και εσύ έχεις δει εκατομμύρια φορές τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ», την ταινία «Δέκα Εντολές» και άλλες ταινίες και σειρές που εξιστορούν την ιστορία του Χριστού και των Παθών τους. Όμως, ήξερες ότι υπάρχουν και διαφορετικές ταινίες για την πίστη; Ταινίες που έγιναν από μεγάλους σκηνοθέτες και προσπαθούν να δώσουν μία δική τους διάσταση στην πίστη και στον Θεό.

Πολλοί από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες έχουν ασχοληθεί σε μεγάλο βάθος με τον Θεό και την πίστη. Πολλές ταινίες έχουν καταπιαστεί με την απουσία του θεού, την πίστη και την πνευματικότητα.

Αν θέλεις να δεις κάτι διαφορετικό που, όμως, να σχετίζεται με την πίστη, τότε, πρέπει να δεις τις παρακάτω ταινίες.

1. Silence

Η ταινία του Martin Scorsese αποτελεί ένα από τα προσωπικά έπη και πάθη του σκηνοθέτη, καθώς προσπαθούσε για δεκαετίες να τη γυρίσει. Μία από τις πολλές ερωτήσεις που θίγει η ταινία αυτή είναι και το «Τι αναζητά ο Θεός από εμάς;», όπως έγραψε του μεγάλου σκηνοθέτης ο Terrence Malick σε γράμμα του. Η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα ιερέων που είχαν ταξιδέψει στην Ιαπωνία για να διδάξουν τον χριστιανισμό και έπεσαν θύματα ακραίων βασανιστηρίων για την πίστη τους.

2. Tree of Life

Ο Terrence Malick είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους σκηνοθέτες. Συχνά, οι ταινίες του έχουν σαν άξονά τους μία πνευματικότητα και αναζήτηση του Θείου που δεν υπάρχουν σε έργα άλλων μεγάλων σκηνοθετών. Το 2011, όμως, ο μεγάλος σκηνοθέτης μας έδωσε μία ταινία που μπορεί να χαρακτηριστεί σαν βιβλικό έπος. Το δράμα μίας οικογένειας σε αντιδιαστολή με την πίστη και την γέννηση του κόσμου. Μία βαθιά θρησκευτική ταινία ντυμένη με απίστευτες εικόνες και δυνατές ερμηνείες στο κέντρο της.

 

3. Hacksaw Ridge

Ο Mel Gibson έχει γυρίσει μία ταινία που ασχολείται με τα Πάθη του Χριστού, όμως, η αντιπολεμική αυτή ταινία είναι πραγματικά η πιο θρησκευτική του ταινία. Ένας στρατιώτης που δε δέχεται να πάρει όπλο, αλλά καταφέρνει και σώζει από το πεδίο της μάχης δεκάδες τραυματισμένους στρατιώτες. Μάλιστα, ήταν και ο πρώτος αντιρρησίας που τιμήθηκε με Μετάλλιο Τιμής. Η ταινία θα σε συγκινήσει και θα σε κάνει να καταλάβεις ότι αξίζει να μένεις πιστός στις πεποιθήσεις σου όποιες και να είναι οι συνθήκες.

4. Winter Light

Ο Ingmar Bergam αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους δημιουργούς του Κινηματογράφου. Οι ταινίες του χαρακτηρίζονται από βαθιά πνευματικότητα και μεταφυσικές ανησυχίες. Η αλήθεια είναι ότι η φιλμογραφία του είναι γεμάτη με ταινίες που έχουν να κάνουν με την πίστη (The Virgin Spring), με τον θάνατο (Η Έβδομη Σφραγγίδα), αλλά και τον Θεό (Through A Glass Darkly). Σε αυτή την ταινία, όμως, ο Σουηδός σκηνοθέτης βάζει έναν ιερέα να αναρωτιέται για την πίστη του. Να αναρωτιέται για τον πόνο γύρο του και την σιωπή του Θεού. Μία μαγική ταινία που αποτελεί μέρος μίας θεματικής τριλογίας που αξίζει τον χρόνο σου.

Πηγή: neolaia.gr

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *