4 φάσεις που περνάει κάθε σχέση

Κάθε σχέση περνάει από κάποιες φάσεις. Οι φάσεις αυτές είναι, λίγο πολύ, γνωστές σε όλους μας, αλλά δεν έχεις κάτσει ποτέ να σκεφτείς πώς συνδέονται με τη σχέση σου και τη διάρκειά της στον χρόνο.

Οπότε σου έχω τις τέσσερις πιο κοινές φάσεις από τις οποίες περνάει μία σχέση, αλλά και τα χαρακτηριστικά της κάθε μίας από αυτές. Το σίγουρο είναι ότι δεν φτάνουν όλες οι σχέσεις σε όλες τις φάσεις!

Κάποιες τελειώνουν αρκετά νωρίτερα και άλλες διαρκούν πολύ περισσότερο. Αλλά, το μόνο σίγουρο είναι ότι η σχέση ωριμάζει και αλλάζει καθώς περνάει μέσα από αυτές.

1. Η φάση του ενθουσιασμού

Όλα είναι τέλεια! Θέλεις να είστε μαζί όλη τη μέρα και να κάνετε διάφορα πράγματα. Και όλα είναι τέλεια. Είναι η φάση της πρωτιάς. Πρώτο φιλί, πρώτο άγγιγμα, πρώτη φορά μαζί. Και όλα αυτά. Είστε και οι δύο ο καλύτερος εαυτός σας για αυτό δεν υπάρχουν εντάσεις και τσακωμοί. Είναι όλα λες και βγήκαν από ταινία!

2. Η φάση που ξυπνάς

Μετά από λίγο καιρό ο σύντροφός σου έχει χάσει όλη αυτήν την αύρα με την οποία τον είχες ντύσει. Αρχίζουν οι πρώτοι τσακωμοί και οι πρώτες σκέψεις για το αν η σχέση σας είναι ιδανική. Αν αυτός είναι ο ένας. Η φάση αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς, μπορεί να φτιάξει ή να χαλάσει μία σχέση. Η πραγματικότητα όταν μπαίνει στα όνειρα έχει έναν μοναδικό τρόπο να τα γκρεμίζει!

3. Η φάση της αυτοπεποίθησης

Αν καταφέρετε και περάσετε την προηγούμενη φάση τότε έρχεται η πιο σημαντική Δε φτάνουν όλα τα ζευγάρια σε αυτήν την φάση. Πλέον, τον ξέρεις τον άλλο. Ξέρεις τι θέλει, τι σκέφτεται, τι του αρέσει και τι όχι. Η πραγματικότητα και τα όνειρα που έκανες στις δύο προηγούμενες φάσεις ισορροπούν και εσύ είσαι ο καλύτερος εαυτός σου στη σχέση σου. Πρόσεχε, όμως, να μην ρουτινιάσεις μέσα σε αυτή.

4. Η φάση της αναθεώρησης

Σε αυτή θα φτάσεις μόνο αν η σχέση σου είναι πραγματικά κάτι ξεχωριστό. Είναι η φάση που θα βρεις την έννοια της βαθιάς και πραγματικής αγάπης, εκεί που θα έχεις βαθιά κατανόηση για τον σύντροφό σου και… μάλλον, θα είσαι έτοιμη για το επόμενο βήμα. Είναι το σύνολο και των τριών προηγούμενων φάσεων και εκεί που καταλήγει κάθε σχέση που έχει διάρκεια και μέλλον!

Πηγή: neolaia.gr

Total
9
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *