4 ιδανικά apps για βιβλιόφιλους

Εφαρμογές που δε γίνεται να λείπουν από το κινητό ενός βιβλιόφιλου.

βιβλία, για όποιον διαβάζει, είναι ένας από τους καλύτερους φίλους. Τι γίνεται όμως όταν για διάφορους λόγους δεν έχεις κάποιο βιβλίο; Μπορεί για παράδειγμα το βιβλίο σου να μη χωράει στην τσάντα σου ή να έχεις ξεμείνει από χρήματα, και να αργήσεις να αγοράσεις ένα βιβλίο.

Ε λοιπόν δεν είναι ανάγκη να μη διαβάσεις, αν δεν έχεις κάποιο βιβλίο, καθώς υπάρχει πάντα η λύση του… κινητού! Και φυσικά τόσο όσον αφορά την ανάγνωση όσο και στην επιλογή, την αγορά ή οποιαδήποτε άλλη ανάγκη σχετίζεται με τα βιβλία, σίγουρα θα υπάρχει κάποιο app που μπορεί να σε βοηθήσει!

1.Wattpad

Το Wattpad αποτελεί ένα ενεργό, διεθνές community αναγνωστών. Εκεί μπορείς να μιλήσεις απευθείας με συγγραφείς, όπως και με άλλους αναγνώστες σχολιάζοντας συγκεκριμένα κεφάλαια, χαρακτήρες, σημεία ή ακόμη και φράσεις ενός βιβλίου.

Επιπλέον, το ίδιο το Wattpad ενθαρρύνει τους χρήστες του να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς συγγραφής ή να γίνουν «μέλη» των top ιστοριών του app. Οπότε αν εκτός από αναγνώστης, φιλοδοξείς να γίνεις και συγγραφέας το Wattpad θα σε βοηθήσει.

2. OverDrive

Το OverDrive είναι μία ηλεκτρονική δανειστική βιβλιοθήκη στο κινητό σου. Ως app έχει καταφέρει να μεταφέρει την offline και κανονική βιβλιοθήκη στο κινητό σου βάσει της περιοχής που βρίσκεσαι. Μάλιστα η συγκεκριμένη βιβλιοθήκη περιλαμβάνει τόσο ebooks οσο και audiobooks, για την ενοικίαση των οποίων χρειάζεσαι μόνο την ηλεκτρονική κάρτα σου. Σα να βρίσκεσαι δηλαδή σε μία κανονική βιβλιοθήκη.

3. Serial Reader

Το Serial Reader κάνει το διάβασμα πιο εύκολο για νέους αναγνώστες αλλά και για τους «βετεράνους». Το συγκεκριμένο app σού δίνει τη δυνατότητα κάθε μέρα ένα κείμενο 20 λεπτο κομμάτι ενός βιβλίου.

Αν λοιπόν δε μπορείς να συγκεντρωθείς στην ανάγνωση ενός βιβλίου μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό το app για να δημιουργήσεις για να εντάξεις το διάβασμα στην καθημερινότητά σου.

4. Goodreads

Το Goodreads είναι ένα social media network αποκλειστικά για βιβλιοφάγους. Μέσω του app που προσφέρει το goodreads μπορείς να ανακαλύψεις νέα βιβλία, να συμμετάσχεις σε αναγνωστικά communities, να ακολουθήσεις συγγραφείς και να διαβάσεις κριτικές βιβλίων από άτομα που τα έχουν διαβάσει.

Φυσικά, μπορείς και εσύ ο ίδιος να γράψεις κριτικές. Αν μάλιστα έχεις λογαριασμό στην Amazon μπορείς να συνδέσεις τους λογαριασμούς σου και η λίστα με τα βιβλία σου στο Goodreads θα φανεί στο Kindle σου. Αυτό κάπως κάνει τη μέτρια εμπειρία του χρήστη να… παραγράφεται!

Πηγή: neolaia.gr

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *