4 κωμικοί μοιράζονται τις ατάκες τους πριν βγουν στη σκηνή του Τhessaloniki Comedy Festival

Φωτογραφία: Νάσια Λάζου

Το γέλιο είναι κάτι που όλοι αγαπάμε. Και ίσως τα άτομα που μας κάνουν να γελάμε, τα αγαπάμε λίγο περισσότερο.

Το πρώτο ζεστό Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, έκανε απόβαση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης για δεύτερη χρονιά το Thessaloniki Comedy Festival ,ένα φεστιβάλ γεμάτο αστεία, ατάκες, χιούμορ, παρωδίες και φυσικά νέους και παλιούς κωμικούς!

Φωτογραφία: Νάσια Λάζου

Βρεθήκαμε εκεί, όχι μόνο για να παρακολουθήσουμε τι συνέβη μέσα στις αίθουσες με γεμάτα καθίσματα, αλλά και για να κλέψουμε μερικές ατάκες από αγαπημένους stand up comedians που σίγουρα δε θα ακουστούν στη σκηνή.

Τους ρωτήσαμε πως νιώθουν λίγο πριν ξεκινήσει η παράσταση, ποιες είναι οι δύο λέξεις με τις οποίες θα χαρακτήριζαν τους εαυτούς τους, τι συμβαίνει όταν δε γελάει το κοινό, αν γελάνε με τα αστεία τους, πως νιώθουν όταν τα φώτα σβήνουν και φυσικά, τι πιστεύουν για την γενιά των millennials!

Aνδρέας Πασπάτης

Φωτογραφία: Νάσια Λάζου

Διοργανώνω το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας μαζί με την Ήρα Κατσούδα και τον Θανάση Σαμαρά, σήμερα πέρασα από εδώ μια βόλτα να δω αν όλα είναι στη θέση τους. Είμαι ο “δεν ξέρω” με δύο λέξεις ή ο “ελπίζω αστείος”. Πριν βγω στη σκηνή λέω πάντα στον εαυτό μου “άντε, πρέπει να αρχίσουμε”.

Δεν μου έχει τύχει να μη γελάει ο κόσμος με τα αστεία μου. Πλάκα κάνω. Είναι σίγουρα πολύ άσχημο συναίσθημα αλλά είναι η διαδικασία της δουλειάς που συμβαίνει. Ειδικά όταν δημιουργείς αστεία εκείνη τη στιγμή πρέπει να τα αλλάξεις, να τα κόψεις και να τα διαμορφώσεις πάνω στο κοινό σου.

Τα τελευταία χρόνια είμαι πολύ τυχερός γιατί οι παραστάσεις μου πάνε πολύ καλά, επομένως κατεβαίνω από την σκηνή γεμάτος ενέργεια, με αυτή την ένταση της σκηνής, με την καλή έννοια, η οποία ακολουθείται από μια ηρεμία και έτσι ολοκληρώνεται πολύ όμορφα αυτό το συναίσθημα.

Γνωρίζω πολύ καλά την γενιά των millennials και αν κάτι έχω να πω είναι “περαστικά σας” !

Κωστής Ζαφειράκης 

Φωτογραφία: Νάσια Λάζου

Είμαι αφηρημένος και … αφηρημένος. Βγαίνω σε λίγο στη σκηνή και αυτό που νιώθω είναι “περίπου”, περίπου απ’όλα, περίπου σε ένταση, περίπου σε calma, στον απόλυτο ενθουσιασμό και στην απόλυτη φάση που χάνεις το μπούσουλα.

Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα του φεστιβάλ κωμωδίας, που είχα πρόσκληση, που συμβαίνουν ωραία πράγματα και υπάρχει ωραία ενέργεια μεταξύ των ατόμων μέσα από το χιούμορ, την σάτιρα και την παρωδία.


Μέσα από όλα αυτά τα “τσαχπίνικα” και τα “νόστιμα” του χιούμορ, που τα βάζουμε στην καθημερινότητά μας, οι άνθρωποι έρχονται πιο κοντά, αγκαλιάζονται και τις έχουμε πολύ ανάγκη τις αγκαλιές. Ξέρεις, ο άνθρωπος, βάσει μιας έρευνας, χρειάζεται περίπου 5-6 αγκαλιές την ημέρα για να νιώσει εντάξει το μυαλό του και η ψυχή του, για να λειτουργήσει το μηχάνημα.

Πριν βγω στη σκηνή υπάρχει το απόλυτο κενό, δεν υπάρχουν σκέψεις. Όλα μέσα στο μυαλό σταματάνε, υπάρχει μια παύση δευτερολέπτων και μετά “ανοίγουν οι ουρανοί’. Όταν κατεβαίνω σκέφτομαι “ήταν ωραία”. Γνωρίσαμε ανθρώπους, ανταλλάξαμε θέματα και ενέργεια, δεν είναι απλό πράγμα αυτό, ξέρεις.

Ήρα Κατσούδα

Φωτογραφία: Νάσια Λάζου

Είμαι μέλος της διoργάνωσης του δεύτερου Φεστιβάλ Κωμωδίας και μόλις κατέβηκα από τη σκηνή.

Με δυο λέξεις είμαι λίγο ψυχαναγκαστική αλλά επίμονη. Λίγο πριν εμφανιστώ συνήθως νιώθω μια χαρά αλλά είναι και ανάλογα τις περιστάσεις, ξέρεις.

Τώρα που είναι λίγα λεπτά αφού έχω κατέβει από τη σκηνή, με όλη την αλήθεια, θέλω να πιω μια τζινάρα και να κάνω ένα τσιγάρο να χαλαρώσω.

Γιώργος Χατζηπαύλου

Φωτογραφία: Νάσια Λάζου

Σε λίγα λεπτά που βγαίνω στη σκηνή και συνήθως πάντα, λίγο πριν βγω στη σκηνή, σκέφτομαι γιατί το κάνω αυτό στον εαυτό μου. Απαντάω γρήγορα ότι “μ’αρέσει” και δεν υπάρχει κάποια περίπλοκη διεργασία. Ναι, είναι ψυχοφθόρο να πηγαίνεις σε ανθρώπους που δεν ξέρεις και να προσπαθείς να τους κάνεις να γελάσουν, οπότε ρωτάς “γιατί το κάνω αυτό;”, αλλά έτσι είναι η διαδικασία οπότε μου αρέσει και το κάνω και πάει λέγοντας.


Δεν γελάω με τις ατάκες μου γιατί τις ξέρω. Oύτε φτιάχνω άλλες ατάκες για να κάνω τον εαυτό μου να γελάει. Στην κωμωδία οι κωμικοί δεν ψυχαγωγούν τους εαυτούς τους. Όταν έχουμε ένα αστείο είτε μια ατάκα, δική μας ή κάποιου άλλου, την παίρνουμε και την αναλύουμε για να δούμε πως δουλεύει, έχουμε διαρκώς αυτή την επαγγελματική διαστροφή.

Είναι ερώτηση παγίδα να περιγράψω με δύο λέξεις τον εαυτό μου. Αν πεις δυο θετικά είσαι ψώνιο, αν πεις δύο αρνητικά πάλι είσαι ψώνιο γιατί το λες από “ταπεινοφροσύνη”. Ένα αρνητικό είναι ότι είμαι ανυπόμονος και ένα θετικό ότι είμαι, υπό συνθήκες, αρκετά αισιόδοξος σαν άνθρωπος.

Γνωρίζω τη γενιά των millennials και αν κάτι έχω να πω είναι πως είναι εξαιρετική αυτή η γενιά, όπως και όλες οι άλλες και καινούργιες, απλά η καθεμία με τον δικό της τρόπο!

Φωτογραφίες: Νάσια Λάζου 

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *