4 πράγματα που έμαθα για τους χωρισμούς

Τα γνωστά. Είμαι ο Βασίλης!Αυτό το γνωρίζετε! 

Στα τελευταία μου κείμενα συστήνομαι για να με μάθετε και να έχουμε μια πιο προσωπική σχέση. Θέλω να σας γνωρίσω όλους και πραγματικά ευχαριστώ για την αγάπη που δείχνετε στα συμπεράσματα ζωής μου.

Αυτή τη φορά αποφάσισα μετά από σκέψη να σας μιλήσω για τους χωρισμούς. Επώδυνοι, ανώδυνοι, φιλικοί, ερωτικοί, μα όλοι δικοί μας. Σχετίζεται ένας χωρισμός με την απόρριψη; Έχει ένας χωρισμός αντίκτυπο στην ψυχική μας υγεία; Τι συναισθήματα προκαλεί; Όπως και να’ χει ένας χωρισμός άλλες φορές πληγώνει, άλλες απελευθερώνει. Δεν αναφέρομαι μόνο στις ερωτικές σχέσεις μα και στις φιλικές ή ακόμα και στις επαγγελματικές.

Γράφει ο Βασίλης Θυμιανίδης 

Ορίστε, λοιπόν, τι έμαθα από τους χωρισμούς (μου) μέχρι στιγμής:

1) Ένας χωρισμός πονάει και κοστίζει συναισθηματικά και στις 2 πλευρές

Υπάρχουν άνθρωποι βέβαια που είναι σκληρόκαρδοι, άλλοι αναίσθητοι, ωστόσο σχεδόν πάντα και οι δύο πλευρές έχουν απώλειες. Ένας χωρισμός πονάει. Μπορείτε να το αποδεχτείτε και να προχωρήσετε. Καλό είναι να ζήσετε τον πόνο, την απελπισία, τη θλίψη και ό,τι συνεπάγεται ένας χωρισμός. Αρκεί να τα ζήσετε στην ώρα τους. Μην προσποιείστε. Ζήστε το ακόμα και αυτό. Αυτό είναι το μυστικό… Η ψυχική γαλήνη δεν είναι το ζητούμενο;

2) Ένας χωρισμός μπορεί μακροπρόθεσμα να απελευθερώσει

Έχετε νιώσει να χωρίζετε με έναν άνθρωπο και αυτός ο χωρισμός να σας απελευθερώνει; Γίνεται και αυτό. Σπάτε τα δεσμά, ανοίγετε νέους δρόμους, δίνετε πνοή στον νέο σας εαυτό, εγκαινιάζετε κάτι καινούργιο. Το παρελθόν πολλές φορές μας κρατάει δέσμιους και αυτό είναι λυπηρό αν αναλογιστεί κανείς ότι η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις και ανατροπές. Κάντε τη δική σας ανατροπή. Απομακρυνθείτε από έναν άνθρωπο που προκαλεί μόνο τοξικά συναισθήματα. Ζήλεια, φθόνος, μίσος, οργή. Διαγράψτε τα μια για πάντα. Αρκεί να το πάρετε απόφαση.

3) Ο χωρισμός είναι μια συνειδητή επιλογή που κρύβει δύναμη

Έχεις σκεφτεί πόσο δύσκολο είναι να χωρίσεις με έναν άνθρωπο; Όσο δύσκολες είναι οι ανθρώπινες σχέσεις. Πολλές φορές κολλάει το μυαλό μας, συνηθίζουμε σε μια κατάσταση και η δύναμη της συνήθειας μπορεί να σε παρασύρει σε πολλά δεινά. Όταν όμως το πάρεις απόφαση και χωρίσεις συνειδητά, έχεις τη δύναμη στα χέρια σου. Έχεις τη δύναμη της επιλογής. Πάντα. Ανεξάρτητα από το χρόνο. Εσύ αποφασίζεις, μην το ξεχνάς αυτό.

4) Ο άνθρωπος φαίνεται και στο χωρισμό του

Ο τρόπος με τον οποίο θα χωρίσεις αποκαλύπτει πολλά για την προσωπικότητά σου. Σε έναν χωρισμό αξίζει να συμπεριφερθείς με αξιοπρέπεια γιατί πρόκειται για ανθρώπινα συναισθήματα. Δεν θέλεις να πληγώσεις, δεν θέλεις να πληγωθείς άσχετα αν το ίδιο το αποτέλεσμα του χωρισμού πληγώνει. Ο τρόπος με τον οποίο αποχωρεί κανείς, με τον οποίο αποχαιρετά μπορεί να κάνει έναν χωρισμό μια συνειδητή επιλογή. Εκεί είναι η μαγκιά. Είσαι αρκετά μάγκας;

*Μια συμβουλή: Μην αφήνετε ανθρώπους που αξίζουν την φροντίδα και την προσοχή σας να φύγουν μακριά σας! Kρατήστε τους σφιχτά, πείτε τους ότι τους αγαπάτε.

Total
9
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *