4 τρόποι για να γίνεις πιο eco friendly στην καθημερινότητά σου

Συμβουλές για έναν τρόπο ζωής, πιο φιλικό προς το περιβάλλον

Πόσες φορές έχεις νιώσει ότι θέλεις να συνεισφέρεις στην κοινωνία προσφέροντας στο περιβάλλον; Πόσες φορές όμως θεώρησες όμως ότι αυτό ίσως είναι αρκετά δύσκολο συνδέοντας την οικολογία και το eco friendly lifestyle με ακτιβισμό και μεγάλα κινήματα;

Η αλήθεια είναι πως ο τρόπος ζωής διαμορφώνεται από εμάς τους ίδιους και αν πραγματικά θέλεις να αποκτήσεις μία πιο eco friendly στάση ζωής, μπορείς να αρχίσεις υιοθετώντας μία από τις παρακάτω συνήθειες (ή και όλες).

1. Σακούλες

Αν και πλέον οι πλαστικές σακούλες χρεώνονται, πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να τις χρησιμοποιούν, επειδή είναι οικονομικές. Ωστόσο, σχεδόν σε όλα τα super market υπάρχουν πάνινες τσάντες, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως σακούλα πολλές φορές. Επιπλέον, μπορείς να αγοράσεις μία τσάντα που ταιριάζει με την αισθητική σου και παράλληλα να απογειώσεις το στυλ σου όντας πιο… οικολόγος!

2. Νερό

Το νερό είναι απαραίτητο προκειμένου να ενυδατώνεσαι όσο πρέπει. Είναι ανάγκη όμως να χρησιμοποιείς κάθε φορά διαφορετικό ποτήρι ή να αγοράζεις πλαστικά μπουκαλάκια κάθε φορά που χρειάζεσαι νερό έξω; Η απάντηση είναι όχι, γιατί μπορείς να έχεις ένα παγούρι μαζί σου. Μπορείς να επιλέξεις ένα σε ό,τι σχέδιο ή χρώμα θέλεις και μάλιστα, αν επιλέξεις ένα καλό, το παγούρι θα διατηρεί το νερό σου ζεστό ή κρύο (αναλόγως τι θα προσθέσεις εντός του) για αρκετή ώρα.

3. Λάμπες

Μη βιαστείς να αλλάξεις όλες τις λάμπες σου, ακόμη κι αν σουλεύουν, αλλά την επόμενη που θα πρέπει να αγοράσεις μία, αγόρασε μία από κάποια εταιρεία φιλική προς το περιβάλλον. Εκτός του ότι θα κάνεις ένα καλό στον πλανήτη, είναι πιο φωτεινές, οπότε ίσως χρειαστείς λιγότερες.

4. Διατροφή

Πριν ξεκινήσουμε με το θέμα της διατροφής θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Δε θα σε συμβουλεύσουμε να γίνεις vegan ή vegeterian, καθώς αυτό είναι κάτι που άπτεται των διατροφικών σου προτιμήσεων. Ωστόσο, θα σε συμβουλεύσουμε να μην τρως κάθε μέρα κρέας (αυτό θα κάνει καλό και στην υγεία σου), να προτιμάς φρούτα και λαχανικα εποχής, και φυσικά όταν το θέμα έρχεται στο «πακετάρισμα» του φαγητού είτε όταν παραγγέλνεις είτε όταν το ετοιμάζεις για να το πάρεις μαζί σου, τότε φρόντισε να μειώσεις τη χρήση πλαστικού. Για παράδειγμα μπορείς να μη ζητήσεις σακούλα, να έχεις ένα έτοιμο τάπερ φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα υλικά καο φυσικά, να ανακυκλώνεις ό,τι ανακυκλώνεται από αυτά που χρησιμοποιείς.

Πηγή: neolaia.gr

Total
2
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *