5 λόγοι για να επισκεφθείς την Salonica Cannabis Expo 2019

Εσύ πόσα ξέρεις για την κάνναβη; Πόσα γνωρίζεις πέρα από τις ιστορίες για τη διακίνηση της σε πανεπιστημιακούς χώρους και σε παρακμιακές γειτονιές; Μπορεί να το έχει πάρει το μάτι σου σε κάποιο δελτίο ειδήσεων ή σε κάποιο post της αρχικής σου. Μπορεί να το έχεις ακούσει από κάποιο στόμα ενός συμφοιτητή σου. Η κάνναβη και οι ιδιότητες της είναι πλέον ευρέως αναγνωρισμένες σε όλο τον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι επιστήμονες στην Ευρώπη αρχίζουν να μιλούν ανοιχτά, με μελέτες και έρευνες να αποδεικνύουν ότι το μαγικό φυτό μπορεί αν αξιοποιηθεί για λόγους που θα σε εκπλήξουν. Κάπως έτσι η εμπορική της ανάπτυξη άρχισε να γίνεται πραγματικότητα. Οι εκθέσεις για τις θεραπευτικές και φαρμακευτικές ιδιότητες της, για τη βιομηχανία που χτίζεται, ταξιδεύουν από χώρα σε χώρα και από πόλη σε πόλη. Με την πιο πρόσφατη στην Ελλάδα, την Salonica Cannabis Expo 2019 να έρχεται από τις 12 μέχρι τις 15/9 στα πλαίσια της 84ης ΔΕΘ. Εκεί, στον πρώτο όροφο του 2ου κτιρίου μπορείς να ξεναγηθείς στον θαυμαστό κόσμο της κάνναβης, να εξερευνήσεις τα πάντα για το πολύτιμο αυτό βοτάνι που μπορεί να μας ταΐσει, να μας ντύσει, να μας ζεστάνει, να μας στεγάσει και να μας θεραπεύσει. Οι λόγοι για να επισκεφθείς αυτή την έκθεση είναι πολλοί.

Θα γνωρίσεις από κοντά 100 Έλληνες και ξένους εκθέτες

Περισσότεροι από 100 Έλληνες και ξένοι εκθέτες θα είναι εκεί για να μας παρουσιάσουν τα πρωτοποριακά προϊόντα τους. Για πρώτη φορά το παρών θα δώσουν και εκπρόσωποι φαρμακευτικών εταιρειών που έχουν πάρει το πράσινο φως για να ξεκινήσουν τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα. Τρόφιμα, ποτά, ρούχα, καλλυντικά, οικοδομικά υλικά, προϊόντα κανναβιδιόλης (CBD), καλλιεργητικά προϊόντα, σπόροι, ατμοποιητές, και εκδόσεις θα είναι λίγα μόνο από όσα θα δείτε στα περίπτερα της έκθεσης. Την ίδια στιγμή θα έχεις την ευκαιρία να μιλήσετε όχι μόνο με τους επιχειρηματίες που έχουν κάνει το μεγάλο βήμα της κάνναβης, αλλά και με γιατρούς κι ασθενείς που εδώ και χρόνια έχουν κάνει έναν μεγάλο αγώνα για το αυτονόητο, να αποκτήσουν δηλαδή νόμιμη πρόσβαση στο φάρμακο που μπορεί να μας ανακουφίσει, και σε αρκετές περιπτώσεις, να μας θεραπεύσει .

Πρότυπο πράσινης ανάπτυξης

Η κάνναβη αποτελεί πρότυπο μιας βιώσιμης αλλά και πράσινης ανάπτυξης. Το φυτό που χρησιμοποιείται από τη ρίζα μέχρι την κορυφή του, απαιτεί λίγη ποσότητα νερού, δεν χρειάζεται φυτοφάρμακα και παρασιτοκτόνα, δεν παράγονται ρυπογόνες εκπομπές κατά τη συγκομιδή του, έχει ευεργετικές ιδιότητες για την απορρύπανση νερών και εδαφών και η καλλιέργεια του βοηθά τον εμπλουτισμό των καλλιεργήσιμων εδαφών. Η καλλιέργεια κάνναβης έχει αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα.

Αντιμετωπίζοντας την κλιματική αλλαγή

Είναι στα αλήθεια το φυτό που μπορεί να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή. Το γνωρίζετε ότι το πλαστικό που παράγεται από κάνναβη είναι 2,5 φορές πιο ανθεκτικό από το πλαστικό που παράγεται από πετρέλαιο και ότι μπορεί να είναι 100% βιοδιασπώμενο; Ξέρεις ότι η κάνναβη μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως τον χαρτοπολτό από ξυλεία και ότι το εξαιρετικής ποιότητας χαρτί της μπορεί να ανακυκλωθεί μέχρι και 7 φορές; Φαντάζεσαι πόσες πλαστικές σακούλες δεν θα χρησιμοποιήσεις αν έχεις μία μόλις τσάντα από το πιο ανθεκτικό ύφασμα που υπάρχει, αυτό που παράγεται από κάνναβη; Δεν φαντάζεσαι καν πόση ενέργεια μπορείς να εξοικονομήσεις αν μονώσεις το σπίτι σου με υλικά κάνναβης, που έχουν τη δυνατότητα να αυτορυθμίζουν την εσωτερική θερμοκρασία ενός κτιρίου.

Η βιομηχανία της κάνναβης μεγαλώνει

Οι καλλιεργητές βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα, έχοντας ως σύμμαχό τους τον λαμπερό ήλιο και το ήπιο κλίμα που τους εξασφαλίζει μία από τις καλύτερες ποιότητες του φυτού σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν μένουν πια στο χωράφι αλλά ξεκινούν τις πρώτες μεταποιητικές προσπάθειες. Την ίδια στιγμή, 25 εταιρείες έχουν πάρει άδειες εγκατάστασης μονάδων επεξεργασίας τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης και ετοιμάζονται να δραστηριοποιηθούν από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα. Οι επενδύσεις αυτές αφορούν εκτάσεις 1.107.941 τ.μ., επενδύσεις 359.100.468 ευρώ και 2.247 νέες θέσεις εργασίας. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή καθώς στα κυβερνητικά συρτάρια υπάρχουν άλλες 42 εκκρεμείς αιτήσεις.

Στην Ευρώπη η αγορά της βιομηχανικής κάνναβης αναμένεται να φτάσει τα 180 εκατ. ευρώ ως το 2028 και της φαρμακευτικής τα 55,2 δις. ευρώ. Ο παγκόσμιος κύκλος των business της κάνναβης αναμένεται να ξεπεράσει τα 145 δις. δολάρια μέσα στα επόμενα έξι χρόνια. Εμείς θα μείνουμε εκτός;

Πώς η κάνναβη μπορεί να τονώσει την Ελληνική οικονομία;

Η παραγωγική ανασυγκρότηση αποτελεί σήμερα μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την ελληνική οικονομία. Τα παραδοσιακά μοντέλα έχουν δοκιμαστεί και σε πολλές περιπτώσεις πεπεραστεί. Για αυτό τώρα είναι η ώρα για νέες και καινοτόμες ιδέες! Η κάνναβη όχι μόνο μπορεί να επαναφέρει στη ζωή τον πρωτογενή τομέα της Ελλάδας, αλλά να ενισχύσει τον δευτερογενή και να αναβαθμίσει ποιοτικά τον τριτογενή.

Κάτι πολύτιμο ανθίζει στην Ελλάδα!

Δεκάδες εγχειρήματα βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης έχουν ξεκινήσει την προσπάθειά τους, εκατοντάδες καταστήματα έχουν βάλει τα προϊόντα του πολύτιμου φυτού στα ράφια τους, χιλιάδες θέσεις εργασίας αναμένεται να δημιουργηθούν, εκατομμύρια ευρώ πρόκειται να επενδυθούν στη νέα αυτή αγορά.

Μια νέα εποχή έχει ξεκινήσει! Εξερεύνησε την στην Salonica Cannabis Expo 2019!

Μη μείνεις εκτός!

 

INFO

Salonica Cannabis Expo 2019

12-15 Σεπτεμβρίου 2019 στην 84η ΔΕΘ – Κτίριο 2, Πρώτος όροφος
Επισκέψου το site, μπες στο FB page, ακολούθησε στο Instagram 
Εξερεύνησε την έκθεση 

 

 

 

 

 

Total
7
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *