5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν μπεις επαγγελματικά στην κουζίνα

Τι εικόνα έχεις για τη μαγειρική; Είναι κάτι εύκολο, σωστά; Φοράς την ποδιά και παίρνεις θέση πίσω από τον πάγκο κάνοντας τα καθιερωμένα; Τι χρειάζεται για να ασχοληθείς επαγγελματικά με αυτή; Λίγη όρεξη γα να βολευτείς σε ένα επάγγελμα που πουλάει και φτιάχνει για εσένα ένα πιασάρικο προφίλ; Όχι. Η μαγειρική είναι πάθος, είναι επαγγελματισμός, είναι φαντασία και υπευθυνότητα. Και οι παράγοντες που σε κάνουν έναν καλό μάγειρα, σήμερα, ποικίλουν. Πάνω απ’όλα η μαγειρική είναι γνώση και τεχνική. Γνώση για όσα πρέπει να ξέρεις πριν μπεις ως επαγγελματίας πίσω από τον πάγκο των ονείρων σου. Τεχνική που πρέπει να σου την δείξουν οι ειδικοί και μετά να εξασκηθείς σε αυτήν. Έτοιμος να δημιουργήσεις και να χαράξεις τη δική σου πορεία γεμάτη γεύσεις και αρώματα.

Το πάθος και το πείσμα ταυτίζονται

Η αποτυχία σε κάθε επίπεδο όπως και στη μαγειρική είναι το εργαλείο σου για να απογειωθείς. Μια τυχαία σε σειρά επιλογή σχολής από το μηχανογραφικό δεν μπορεί να καθορίσει το μέλλον σου. Όταν κάνεις drop-out από μία σχολή που πολύ απλά δε σου ταίριαζε ή δεν κάλυπτε τα στοιχεία της προσωπικότητας σου, τότε πρέπει να βρεις τη δύναμη για να συνεχίσεις και την οξύνοια για να το κάνεις σωστά. Να κάνεις το επόμενο βήμα. Ένα βήμα που θα διασφαλίσει ότι οι ικανότητες σου θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο. Ο εκπαιδευτικός όμιλος LE MONDE είναι το τέλειο βήμα για να κάνεις restart στον χώρο που παθιάζεσαι. Εάν ψάχνεις ένα περιβάλλον με προοπτικές, που θα σου παρέχει τα πάντα για να κάνεις μία αποτυχία το εργαλείο για να κατακτήσεις τους στόχους σου, τότε το έχεις βρει.

Το παν είναι η προοπτική

Για να πετύχεις πρέπει να αναζητάς προοπτικές. Η ενασχόληση με τη μαγειρική σου προσφέρει ακριβώς αυτό και πρέπει να μην αρκείσαι σε τίποτα λιγότερο. Δημιουργίες που ανοίγουν νέους ορίζοντες για το μέλλον σου. Ο εκπαιδευτικός όμιλος LE MONDE το κάνει δίνοντας σου τα φτερά γα να κατακτήσεις, σχηματίζοντας τη δική σου πορεία, τον χώρο της μαγειρικής. Εάν επιθυμείς να συνεχίσεις τις σπουδές σου, τότε σου δίνεται η ευκαιρία να το κάνεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε ελβετικές, γαλλικές σχολές και βρετανικά πανεπιστήμια. Εάν πάλι νιώθεις έτοιμος, οι διασυνδέσεις με κορυφαίες επιχειρήσεις (τουριστικές και επισιτιστικές) σου δίνουν την ευκαιρία να κάνεις τη δική σου καριέρα με σταθερά επαγγελματικά βήματα. Πριν κάνεις τη μαγειρική επάγγελμα, φρόντισε τα δύο χρόνια σπουδών σου να είναι το σημαντικότερο βήμα σου. Ένα βήμα που θα σε απογειώσει.

Το περιβάλλον που δουλεύεις είναι τα πάντα

Η μαγειρική είναι έμπνευση. Φαντάσου έναν χώρο που γεννάει την επιθυμία να δημιουργήσεις, προσφέροντας σου τη δυνατότητα να εξελίξεις τη δουλειά σου. Το εργαστήρι σου είναι το νέο σου σπίτι. Και πρέπει να το διαλέξεις προσεκτικά. 5.500τ.μ. σύγχρονων εγκαταστάσεων, με εργαστήρια επαγγελματικής μαγειρικής, αρτοποιίας ζαχαροπλαστικής και άλλων σημείων που εξελίσσουν τις δεξιότητες σου, μα που πάνω από όλα προσφέρουν άνεση και σε καλούν να ξετυλίξεις τις ιδέες σου. Όλα αυτά απαρτίζουν το νέο σου σπίτι. Και θα το βρεις στη LE MONDE, στο μέρος που «στεγάζει» ταλέντο σου.

Για να εξελιχθείς πρέπει να μάθεις από τους καλύτερους

Το μεράκι που βγάζεις στη μαγειρική, έχει όλα τα βασικά συστατικά για τη συνταγή της επιτυχίας. Το μόνο που λείπει είναι τα μυστικά. Μυστικά αλλά και δεξιότητες που μπορείς να βρεις μόνο από τους καλύτερους. Είναι εκείνοι που θα σου μεταδώσουν όσα κάνουν τη διαφορά, είναι εκείνοι που θα σου δείξουν στην πράξη τον τρόπο για να δέσεις τις ιδέες σου με το αποτέλεσμα. Στη LEMONDE σε περιμένουν επιλεγμένοι καθηγητές που θα σταθούν δίπλα σου σταθερά για 2 χρόνια κάθε μέρα κάθε εβδομάδας. Καθηγητές που συνδυάζουν την ακαδημαϊκή κατάρτιση με την καταξιωμένη επαγγελματική εμπειρία. Βάζοντας την εμπειρία, τη φαντασία και την πρακτικότητα, οι καθηγητές θα γίνουν για εσένα τα πρότυπα που θα σε εξελίξουν ως μάγειρα.

Το μυστικό βρίσκεται ανάμεσα στη θεωρία και στην πράξη

Η μαγειρική είναι τέχνη, είναι αρώματα και πειραματισμοί, είναι φαντασία και πάθος. Όμως την ίδια στιγμή είναι πρακτικότητα και άμεσο αποτέλεσμα. Το μυστικό βρίσκεται κάπου στη μέση. Στο συνδυασμό των δύο αυτών κόσμων. Και στη LE MONDE μπορείς να το βρεις. Πως; Με ένα πρόγραμμα σπουδών μέσα από το οποίο θα βγεις έχοντας τόσο παραγωγικές όσο και οργανωτικές ικανότητες. Και ο συνδυασμός αυτός, της θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης γεννάει νέους chef οι οποίοι έχουν μυηθεί σε πραγματικές συνθήκες μαγειρικής και εργασίας. Καλλιεργώντας λοιπόν τη δημιουργικότητα σου, μπορείς να νιώθεις σίγουρος ότι είσαι έτοιμος να ανελιχθείς σε όσα έρθουν.

Λίγο πριν φορέσεις την ποδιά και αφεθείς σε έναν κόσμο γεμάτο ταχύτητα και εικόνες, γεύσεις και χρώματα, μυρωδιές και αγάπη για τη μαγειρική, να είσαι βέβαιος ότι αυτό που επέλεξες και αγαπάς να κάνεις δεν είναι μια απλή υπόθεση. Και για αυτό οι επιλογές μετράνε. Η γνώση επάνω στο νέο σου βήμα είναι κάτι παραπάνω από σημαντική. Και πάνω από όλα, ένα πράγμα είναι σίγουρο. Στον κόσμο της μαγειρικής τίποτε δεν είναι τυχαίο και η LE MONDE φροντίζει να μας το υπενθυμίζει.

 

Περισσότερα για τον εκπαιδευτικό όμιλο LE MONDE:

www.lemonde.edu.gr
www.lemondecentre.gr 
https://www.facebook.com/LE.MONDE.Institute/

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *