5 Πράγματα που ξέρουμε όσοι είμαστε «της τελευταίας στιγμής»

Ανάμεσα σε ένα σωρό είδη ανθρώπων που υπάρχουν στον πλανήτης μας, υπάρχουν και αυτοί της τελευταίας στιγμής. Αυτοί που τα αφήνουν όλα για αύριο -το λεγόμενο procrastination-  γιατί πάντα υπάρχει χρόνος.

Και αυτούς θα εκπροσωπήσω σήμερα για να σας πω 5 πράγματα που ξέρουν όλοι όσοι είναι της τελευταίας στιγμής.

 

300 σελίδες ύλη, βγαίνουν σε ένα βράδυ

Η αλήθεια είναι πως κάθε φοιτητής που σέβεται τον εαυτό του έχει επιχειρήσει να βγάλει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ύλης σε ένα βράδυ. Κάποιοι το πέτυχαν , και κάποιοι άλλοι όχι. Το μόνο σίγουρο είναι  ότι οι άνθρωποι «της τελευταίας στιγμής», όσες φορές και αν έχουμε προσπαθήσει να κάνουμε κάτι έστω και λίγες μέρες εκ των προτέρων, πάντα αποτυγχάνουμε. Έχουμε μάθει λοιπόν να αξιοποιούμε όσο χρόνο μας μένει, όσο πιο αποτελεσματικά  γίνεται.

Το καλύτερο κίνητρο είναι η πίεση

Πολλές φορές προσπαθούμε να δώσουμε στον εαυτό μας κίνητρα για να κάνουμε κάτι. Όμως, από τις πανελλήνιες ακόμα ποτέ δεν κατάφερε να υπάρξει κίνητρο η «φοιτητική ζωή» και το «δεν θα μου λέει κανένας τι να κάνω» . Κίνητρο ήταν το «έμεινε ένας μήνας ΜΟΝΟ για να μάθω απ’ έξω όλο το βιβλίο του Α.Ο.Δ.Ε» . Κάπως έτσι και τώρα, χωρίς πίεση, δεν θα μπούμε καν στον κόπο να ξεκινήσουμε κάτι. Και αν το ξεκινήσουμε, πολύ απλά δεν θα το ολοκληρώσουμε.

Ο  ύπνος είναι για τους αδύναμους

Προφανώς τον ύπνο τον έχουμε σε μεγάλη εκτίμηση μιας και έχουμε θυσιάσει πολλά «άστο για αύριο» για χάρη του. Εκτιμούμε όμως και το χάρισμά μας να τα καταφέρνουμε όλα την τελευταία στιγμή και γι’ αυτό μην απορήσεις όταν σου πει κάποιος ότι κοιμήθηκε τρεις ώρες το τελευταίο 48ωρο επειδή πρέπει να ετοιμάσει την εργασία για αύριο. Στανταράκι είναι ένας από εμάς.

Ο καφές είναι ο καλύτερος μας φίλος

Μαζί με την αϋπνία συνεπάγεται η υπερκατανάλωση καφέ. Ο καφές για εμάς είναι ότι ο μαγικός ζωμός για το γαλατικό χωριό. Χωρίς αυτόν, ούτε ύλη 300 σελίδες βγαίνει σε ένα βράδυ, ούτε η πίεση είναι αρκετά δυνατό κίνητρο.

Όλοι οι φίλοι μας απορούν πως τα καταφέρνουμε

Κάποιοι διάβαζαν ένα μήνα πριν την εξέταση ενώ εσύ ξεκίνησες να βλέπεις Fringe, και την εργασία την έκανες δύο μέρες πριν την διορία παράδοσης. Το μάθημα εν τέλει το πέρασες με 8,5. Μην εκπλήσσεσαι που κρυφά όλοι σε μισούν.

Total
6
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *