5 πράγματα που έχω να πω σ’ έναν πρωτοετή

Το άρθρο που ακολουθεί, δεν είναι ακόμα μία προβλέψιμη λίστα επιβίωσης και καλοπέρασης.

Ούσα πρόσφατα απόφοιτη, προχώρησα σε μια ανασκόπηση των φοιτητικών χρόνων και σημείωσα πέντε πράγματα, που σου προτείνω για τη νέα ζωή που σε υποδέχεται.

Κάλως όρισέ την και εσύ με τον καλύτερο τρόπο και απόλαυσε τις ευκαιρίες που θα σου δοθούν!

 

Προτείνει η Μαρία Γαβριηλίδη

 

1. Επωφελήσου της φοιτητικής σου ιδιότητας 

Πάρε τη δύναμη στα χέρια σου, που δεν είναι άλλη από την ακαδημαϊκή σου ταυτότητα και αξιοποίησε κάθε προνόμιο που σου προσφέρει. Διεκδίκησε σε θέατρο, συναυλίες, σινεμά και κάθε είδους εκδηλώσεων το εκπτωτικό εισιτήριο. Γνώρισε τη φοιτητική σου πόλη και εξάντλησέ την!

2. Βρες μια δουλειά

Από τα πιο βασικά στάδια προσαρμογής, στη νέα ζωή της ενηλικίωσης. Βρες μια δουλειά, βγάλε μεροκάματο και ανεξαρτητοποιήσου! Μόνο έτσι θα νιώσεις τη μετάβαση από τη σχολική, στη φοιτητική ζωή.

3. Μάθε να μαγειρεύεις

Δες το σαν ένα δημιουργικό χόμπυ. Εκμεταλλεύσου τον άπλετο χρόνο, που ξαφνικά θα έχεις και την ακόρεστη πείνα σου, που δεν θα ικανοποιείται ποτέ 😅 και μπες στην κουζίνα. Τόλμησε το και σώσε τον εαυτό σου από το φαγητό της λέσχης. Μεγαλώνοντας, θα ευγνωμονείς τον εαυτό σου γι’ αυτήν την απόφαση…

4. Γίνε εθελοντής

Κοινωνικοποιήσου. Λάβε μέρος σε εκδηλώσεις, φεστιβάλ, πρόσφερε τις υπηρεσίες σου, γνώρισε τους συντελεστές και ζήσε εκ των έσω τη διοργάνωση. Εκτός της νέας εμπειρίας, υπολόγισε και τις γνωριμίες που θα κάνεις, οι οποίες πολύ πιθανόν να αποδειχτούν ιδιαίτερα βοηθητικές στο μέλλον 😉

5. Πες όχι στην άμισθη εργασία

Μην μπερδεύεις τον εθελοντισμό, με την άμισθη εργασία! Πολλές αγγελίες θα παρουσιαστούν ως η «ευκαιρία ενίσχυσης του βιογραφικού σου». Μη γίνεις η φοιτητική τους λεία. Μην αφήσεις κανέναν να εκμεταλλευτεί την φοιτητική σου ιδιότητα. Αρνήσου, συνέχισε να ψάχνεις και το αποτέλεσμα θα έρθει.

 

Καλή, γεμάτη φοιτητική ζωή! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Η συντακτική ομάδα του mycampus.gr ψάχνει για σένα θέματα που...εμπνέουν!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *