5 tips για να γίνεις ο επόμενος μεγάλος chef που όλοι θα θέλουν να δοκιμάσουν τις δημιουργίες του

Έχεις όνειρο να γίνεις ένας chef που θα δημιουργεί προσφέροντας στιγμές απόλαυσης. Το όνομα σου να ταυτίζεται με δημιουργίες που έχουν μέσα τους όλο το μεράκι και το πάθος σου έναν χώρο που αισθάνεσαι ότι «σε έχει διαλέξει». Από τη στιγμή που συνειδητοποιείς ότι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις, μέχρι τη στιγμή που θα καταφέρεις να ξεχωρίσεις, μεσολαβεί μία σειρά από παράγοντες. Είναι εκείνοι που θα σε χτίσουν έτσι ώστε να γίνεις ο chef που οραματίζεσαι. Και είναι εκείνοι που γίνονται τα βήματα για να κατακτήσεις την κορυφή.

Αναζήτησε τις διακρίσεις

 Για να αξιοποιήσεις τις δυνατότητες σου είναι αναγκαίο να αναζητήσεις το έδαφος εκείνο που θα σου δώσει την ευκαιρία να ξεχωρίσεις. Μετά τις σπουδές σου, έχεις μπροστά σου μια επαγγελματική αναζήτηση που θα αναδείξει τις διακρίσεις σου ως βασικό παράγοντα επιτυχίας. Για αυτό και η επιλογή της σχολής σου είναι αυτή που θα σου δώσει τη δυνατότητα να ανταγωνιστείς με κορυφαίους σπουδαστές σε διεθνές επίπεδο. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE συμμετέχει κάθε χρόνο σε διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς, κατακτώντας σημαντικές διακρίσεις. Το 2019, σπουδαστές κατέκτησαν την τρίτη θέση στον διεθνή διαγωνισμό γαστρονομίας Trophée Mille International  που διεξήχθη στην πόλη Ρενς της Γαλλίας, ανάμεσα σε 12 σχολές από όλον τον κόσμο. Μία σχολή που σου ανοίγει τους ορίζοντες της αναγνώρισης είναι σίγουρα ένα βήμα που πρέπει να επιχειρήσεις.

Βρες τον τομέα που αγαπάς χωρίς να περιορίζεσαι

Η αγάπη για τη μαγειρική δεν είναι απλή υπόθεση. Έχει πτυχές που σε δελεάζουν, πτυχές που μιλάνε απευθείας στην καρδιά και στον ουρανίσκο σου, αλλά και πτυχές που χρειάζονται αμεσότητα και επαγγελματισμό. Σε μια αγορά εργασίας, το πάθος σου μπορεί να αλλάξει μορφή, να περάσει από διάφορα στάδια και να προσαρμοστεί σε διαφορετικές κάθε φορά συνθήκες. Για τον λόγο αυτό, πρέπει να βρεις το κομμάτι που έχεις μέσα σου, και να διαλέξεις μια σχολή με ειδίκευση στον τομέα της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής, μια σχολή με ιστορία στον χώρο της εκπαίδευσης νέων chef και pastry chef. Στη LE MONDE, τα προγράμματα που έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει κανείς είναι πολλά και κουμπώνουν στο ταλέντο των σπουδαστών. Έχεις την ευκαιρία να μυηθείς στα μυστικά της διεθνούς κουζίνας, να αποκτήσεις ταυτόχρονα γνώσεις της ελληνικής μαγειρικής παράδοσης και να διδαχθείς εργαστηριακά τις βασικές τεχνικές και μεθόδους της ζαχαροπλαστικής τέχνης. Ακόμη, έχεις την ευκαιρία να αποκτήσεις παραγωγικές και οργανωτικές ικανότητες, να διδαχθείς οργάνωση και παρασκευή εδεσμάτων, συντονισμό προσωπικού αλλά και να συνδυάσεις τη θεωρία με την πράξη. Εδώ το έδαφος για να ξεδιπλώσεις το ταλέντο που κρύβεις μέσα σου είναι πάντα γόνιμο. Και οι δεξιότητες που θα σε κάνουν να εξελιχθείς αργότερα, ακολουθούν την πραγματικότητα.

Μάθε από τους καλύτερους

Στη μαγειρική, η γνώση μεταδίδεται μέσα από την εμπειρία. Τη στιγμή που θα καθίσεις πίσω από τον πάγκο της κουζίνας, τη στιγμή που θα φορέσεις την ποδιά σου και θα διαλέξεις τα υλικά, έχοντας λίγο χρόνο, μεγάλες απαιτήσεις και έμπνευση που πρέπει να τη διοχετεύσεις ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τη στιγμή εκείνη, ο chef που θα βρίσκεται δίπλα σου, πρέπει να έχει όχι μόνο την αποδεδειγμένη εμπειρία, αλλά και τη μεταδοτικότητα που απαιτείται για να βγάλει από μέσα σου το 100%. Να σε κάνει να κατανοήσεις τις πραγματικές σου ικανότητες και να ξεκλειδώσει την αγάπη σου για τη μαγειρική, σερβίροντας την σε ένα αποτέλεσμα που θα σε κάνει περήφανο. Στη LE MONDE θα βρεις μία τεράστια ομάδα καθηγητών όπως τροφογνώστες, διατροφολόγους, τεχνολόγους τροφίμων,οινολόγους, διευθυντές εστιατορίων & ξενοδοχείων που θα σε βοηθήσουν να χτίσεις όσα χρειάζεσαι προκειμένου να κατακτήσεις την κορυφή σε όλα τα επίπεδα σπουδών.

 Κάνε την κουζίνα σου το πιο άνετο σπίτι

Εάν έπρεπε να διαλέξεις έναν χώρο που θα είναι για εσένα το μέρος εκείνο που θα σε εμπνέει καθημερινά. Εάν έπρεπε να βρεις τις προδιαγραφές που θα σου δίνουν τη δυνατότητα να εξελίξεις τις μαγειρικές σου δεξιότητες, τι θα έκανες; Η μαγειρική εξελίσσεται. Οι απαιτήσεις αυξάνονται. Για αυτό η σχολή μαγειρικής που θα διαλέξεις, πρέπει να είναι εξοπλισμένη με όσα θα σε κάνουν να φτάσεις στην κορυφή. Οι σπουδαστές της LE MONDE διδάσκονται  στα πιο σύγχρονα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα τα οποία διαθέτουν σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα και οι χώροι είναι παρόμοιοι με τους χώρους της επαγγελματικής κουζίνας ξενοδοχείων και εστιατορίων. Το ταλέντο συναντά την αρτιότητα και την πληρότητα των εργαστηριακών εγκαταστάσεων. To νέο σου σπίτι είναι αυτό που θα «στεγάσει» τις φιλοδοξίες σου. Αυτό που θα τις εξελίξει για να τις κάνεις πράξη. Διάλεξε το προσεκτικά.

Να έχεις επίγνωση της κατάστασης

Τι έχεις στο μυαλό σου για έναν μάγειρα; Ίσως το ουτοπικό σενάριο του να δημιουργείς αυτό που θέλεις εσύ και να επιλέγεις τις συνθήκες μέσα στις οποίες θα αφήνεσαι στην έμπνευση της στιγμής, να μην είναι τόσο κοντά στην πραγματικότητα. Και όταν αποφασίζεις να σπουδάσεις στον χώρο της μαγειρικής, πρέπει να έχεις υπ’όψιν σου ότι το να γευτείς την πραγματικότητα που ακολουθεί μετά τις σπουδές σου είναι το α και το ω. Με ένα σύνολο αποτελεσματικότητας που ίσως να μη φανταζόσουν ποτέ ότι χρειάζεται. Με αληθινές εργαστηριακές συνθήκες. Το έδαφος για τη μετέπειτα εξέλιξη σου πρέπει να χτιστεί όσο νωρίτερα γίνεται, για να εξοπλιστείς μέσα από την εξάσκηση με τον σωστό τρόπο. Η LE MONDE σου προσφέρει ακριβώς αυτό, τόσο το μάθημα, όσο και η μεθοδικότητα και η πρακτική λειτουργία των διδαγμάτων, είναι για εσένα ένας προθάλαμος για την επαγγελματική σου σταδιοδρομία.

 

Περισσότερα για τον εκπαιδευτικό όμιλο LEMONDE:

www.lemonde.edu.gr
https://www.facebook.com/LE.MONDE.Institute/

Total
4
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *