5 τραγούδια για να αγαπήσεις λίγο περισσότερο τον εαυτό σου

Τραγούδια για να μην ξεχνάς ποτέ ότι πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου.
Μερικές φορές δε νιώθουμε καλά, όχι απαραιτήτως επειδή συμβαίνει κάποιο άσχημο γεγονός στην ζωή μας, αλλά λόγω των σκέψεών μας. Μας κατακλύζουν αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό μας, όπως ότι δεν είμαστε αρκετά όμορφοι, έξυπνοι, καλοί ή γενικώς ότι δεν είμαστε αρκετοί ή αρκετές
Εκείνες τις στιγμές που αυτές οι σκέψεις γεμίζουν το μυαλό μας, η μουσική είναι εκεί για να μας βοηθήσει σαν ένας φίλος που μας λέει να πιστέψουμε λίγο περισσότερο στον εαυτό μας και να απομακρύνει όλο τον αρνητισμό μακριά μας.
Ας δούμε λοιπόν μερικά τέτοια τραγούδια!
1. Born this Way – Lady Gaga
Ένα από τα πιο ωραία και ανεβαστικά τραγούδια που πρεσβεύουν την αγάπη για τον εαυτό σου, όπως και να είναι αυτός, είναι το «Born this Way». Το «Born this Way» δεν είναι ένα τραγούδι που παροτρύνει τους ανθρώπους να αγαπούν τον εαυτό τους μόνο αν νιώθουν λίγο πεσμένοι, αλλά και σε περιπτώσεις που ακόμη και το κοινωνικό σύνολο δεν μπορεί να αποδεχθεί την διαφορετικότητά τους.
Αγαπημένος στίχος: I’m beautiful in my way, ’cause God makes no mistakes. / I’m on the right track baby, I was born this way
2.F**kin’ Perfect – Pink
Πολλές φορές τα πρότυπα ομορφιάς (και όχι μόνο) κάνουν πολλούς ανθρώπους να νιώθουν άσχημα για τον εαυτό τους. Νιώθουν άσχημοι και απωθητικοί, με αποτέλεσμα να οδηγούνται ακόμη και σε ακραίες συμπεριφορές, που είναι επιβλαβείς για τον εαυτό τους, όπως φαίνεται και στο videoclip. Η Pink μέσω του τραγουδιού θέλει να πει ότι τα αρνητικά σχόλια υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα και παντού. Οπότε, την επόμενη φορά που θα νιώσεις άσχημος/ άσχημη να θυμάσαι ότι είσαι τέλειος ή τέλεια.
Αγαπημένος στίχος:  Pretty pretty please, if you ever, ever feel like you’re nothing/ You’re fuckin’ perfect to me!

3. Lose You to Love me – Selena Gomez

Η Selena Gomez κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες και πολλοί έλεγαν (μάλλον δικαίως) ότι μιλούσε για την τοξική σχέση που είχε με τον Justin Bieber. Ανεηαρτήτως του αν το συγκεκριμένο αναφερόταν στη συγκεκριμένη σχέση ή όχι, πρόκειται για ένα τραγούδι μιλάει για μία σαφώς τοξική σχέση, η οποία΄σε φθείρει και εν τέλει καταλήγεις να εκτιμάς τον εαυτό σου μόλις χάσεις τον άλλον. Αλλά τελικά -όπως λέει και το τραγούδι- χάνεις ένα άτομο και κερδίζεις ένα άλλο: τον εαυτό σου!

Αγαπημένος στίχος:  We’d always go into it blindly/I needed to lose you to find me/This dance, it was killing me softly/I needed to hate you to love me

4. Skyscraper – Demi Lovato

Το συγκεκριμένο τραγούδι γράφτηκε και ερμηνεύτηκε από τη Demi Lovato και αναφέρονται στην μάχη της τραγουδίστριας με κάποιες φωνές στο μυαλό της, που της λένε ότι δεν είναι αρκετά λεπτή και όμορφη, τα οποία εν τέλει την οδήγησαν στην στην ανορεξία και την βουλιμία. Μέσω του τραγουδιού η ίδια ήθελε να δηλώσει πως θα σταματήσει να «ακούει» αυτές τις φωνές μέσα της και θα υψώσει υψηλά τείχη- σα να είναι ουρανοξύστης.

Αγαπημένος στίχος:  Go on and try to tear me down/ I will be rising from the ground/ Like a skyscraper

5.Shake it off – Taylor Swift

Πολλές φορές διάφοροι άνθρωποι από τον περίγυρό μας μπορεί να μη μας συμπαθούν και τόσο, με αποτέλεσμα να κάνουν διάφορα αρνητικά σχόλια για εμάς. Αυτά τα σχόλια πολλές φορές μπορούν να μας επηρεάσουν και να αρχίσουμε να πιστεύουμε κάποια άσχημα πράγματα για τον ίδιο μας τον εαυτό. Τότε, προκειμένου να συνεχίσουμε να αγαπάμε λίγο παραπάνω τον εαυτό μας πρέπει απλώς να αγνοήσουμε αυτούς τους ανθρώπους και τα λεγόμενά τους.

Αγαπημένος στίχος:  And the haters gonna hate, hate, hate, hate, hate/ Baby, I’m just gonna shake, shake, shake, shake/ I shake it off, I shake it off

 

Πηγή: neolaia.gr

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *