5 υλικά που μπορείς να βάλεις στον καφέ σου για να γίνει πιο γευστικός

Ο καφές για πολλούς από εμάς είναι το «ξυπνητήρι» μας. Απαραίτητος για την έναρξη της ημέρας, συντροφιά μας στις πρώτες σκέψεις και τα πρώτα σχέδια για το πως θα εξελιχθεί το κάθε μας 24ωρο.

Ο καφές της Κυριακής είναι σίγουρα αυτός που απολαμβάνουμε περισσότερο καθώς έχουμε τον χρόνο να περιηγηθούμε ασκόπως με την κούπα μας στο χέρι από δωμάτιο σε δωμάτιο, έχοντας συντροφιά μας το άρωμα και τη γεύση του.

Για κάθε κυριακάτικο πρωινό, λοιπόν, μας αξίζει ένας πραγματικά ξεχωριστός καφές. Και δεν χρειάζεται να ξενιτευτούμε από το σπίτι για να τον απολαύσουμε σε μία ιδιαίτερη καφετέρια κάπου στην πόλη. Μπορούμε να κάνουμε τον καφέ μας ακόμα πιο γευστικό και ιδιαίτερο φορώντας πυτζάμα στην κουζίνα μας.

Το γάλα δεν είναι μόνο ένα

Μπορείς να δημιουργήσεις επίγευση ξηρών καρπών στον καφέ σου ή να του δώσεις μαζί κι ένα ελαφρύ άρωμα βανίλιας αλλάζοντας απλά το γάλα που χρησιμοποιείς. Αν προσθέσεις γάλα αμυγδάλου ή γάλα αμυγδάλου με άρωμα βανίλιας στον καφέ σου αντί για το συνηθισμένο αγελαδινό γάλα, το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει. Κι αν είσαι ακόμα πιο τολμηρή δοκίμασε και γάλα καρύδας.

 

Εκχύλισμα βανίλιας για πραγματικά αρωματικό καφέ

Το εκχύλισμα βανίλιας δεν είναι υλικό που χρησιμοποιείται μόνο στην ζαχαροπλαστική. 1/4 ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας σε κάθε κούπα καφέ, χαρίζει άρωμα και γεύση στον καφέ σου.

Κανέλα και μοσχοκάρυδο

Θες ο καφές σου να σου θυμίζει πάντα Χριστούγεννα; Βάλε λίγη κανέλα και λίγο μοσχοκάρυδο στους κόκκους καφέ πριν τους περάσεις από την μηχανή που τους κόβει για να φτιάξεις το αγαπημένο σου ρόφημα. Στην κούπα σου θα καταλήξει άμεσα ο δικός σου καφές με άρωμα γιορτής.

 

Παγωτό για να γλυκάνεις τον καφέ και τη ζωή σου

Μπορεί να μην είναι το πιο υγιεινό υλικό για να προσθέσεις στον καφέ σου αλλά σου αξίζει ένα γλυκό και ένας καφές – εξτραβαγκάντζα μία φορά στο τόσο. Πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας από το αγαπημένο σου παγωτό σε μία ζεστή κούπα καφέ. Το παγωτό θα λιώσει και θα χαρίσει στον καφέ σου τη γλύκα του και μια κρεμώδη υφή.

 

Ένα κομματάκι σοκολάτα δεν πείραξε κανέναν

Αν τα αγαπημένα σου ροφήματα έχουν συνήθως γεύση Μόκα, τότε αυτή η ιδέα θα σε ενθουσιάσει. Πρόσθεσε ένα κομματάκι σοκολάτας γάλακτος στον ζεστό καφέ σου και αυτό θα λιώσει αργά αργά απελευθερώνοντας γεύσεις κακάο και ζάχαρης στον καφέ. Και όταν ο καφές τελειώσει θα μείνει η σαν σιρόπι σοκολάτα που μπορείς να απολαύσεις για να μείνεις με την γλύκα της στο τέλος.

Πηγή: ladylike.gr

 

Total
3
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *