Πρωτοετείς | 5+1 λάθη που κάνουμε στο πρώτο έτος

Η Ειρήνη μοιράζεται με τους πρωτοετείς τη σοφία της «παλιάς» για τα λάθη που συνήθως κάνουμε στο πρώτο έτος.

Να μένεις μακριά από τη σχολή σε ένα σπίτι που δε σου αρέσει

Και μιλάμε για άτομα τα οποία δε σπουδάζουν στη πόλη τους. Ναι πέρασες και ναι το σπίτι ήταν φτηνό και θα το νοικιάζεις με ένα φιλαράκι σου, αλλά είσαι σίγουρος ότι αυτό θέλεις; Το σπίτι σου είναι το μέρος που καλώς ή κακώς πάντα θα επιστρέφεις, για αυτό φρόντισε να το νιώθεις ΟΙΚΕΙΟ.

Να πιστέψεις πως η λυκειακή σου μεγάλη αγάπη μπορεί να κρατήσει για πάντα

Ναι, οκ, μπορεί. Αλλά οι πιθανότητες είναι εναντίον σου, ειδικά αν το άλλο σου μισό σπουδάζει στην άλλη άκρη της Ελλάδας. Αν δε θέλεις να σε φάνε τα δρομολόγια ΚΤΕΛ, να σε κατασπαράξουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και να έχεις γκρίνιες για το «πού πήγες, τι έκανες και ποιοι είναι αυτοί που έβαλες φωτό στο facebook» τότε καλύτερα να το ξανασκεφτείς.

Να παρατήσεις την σχολή τελείως μετά τα 2-3 πρώτα μαθήματα

Το ότι παρακολούθησες 2 φορές το μάθημα της π.χ. φυσικής δε σε κάνει αυτόματα καταξιωμένο φυσικό. Αν θες να μάθεις, πρέπει να είσαι εκεί, εκτός και αν είσαι σόι με τον Σέλντον Κούπερ και όλα αυτά σου είναι ήδη γνωστά. Μη παραπονεθείς στο τέλος ότι ΣΕ ΕΚΟΨΕ άδικα, γιατί κανένας καθηγητής δεν έχει προσωπική βεντέτα μαζί σου (ειδικά αν δε σε έχει δει ποτέ στο μάθημά του).

Να πας στη σχολή περικυκλωμένος από τους παλιούς σου φίλους

Όλοι έχουμε φίλους από το σχολείο στην ίδια πόλη που σπουδάζουμε, αλλά  το να κολλάς μόνο μαζί τους και να μη κάνεις μια προσπάθεια να γνωρίσεις κάποιον καινούργιο είναι ακύρωση της φοιτητικής σου ζωής. Αλήθεια. Αν δεν έχεις όρεξη να γνωρίσεις νέο κόσμο πάνε πίσω στο σπίτι σου.

Να εμπιστευτείς με την μια τον πρώτο που θα σε πλησιάσει

Σε αντίθεση με το προηγούμενο, ούτε αυτό το άκρο κάνει καλό. Είναι ωραίο να γνωρίζεις κόσμο, ναι. Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να δένεσαι από την πρώτη μέρα και να εμπιστεύεσαι τυφλά άτομα που μέχρι χθες δεν ήξερες. Έχε πάντα τα μάτια σου ανοιχτά, δε θέλουν όλοι το καλό σου .

Να πιστέψεις ότι η φοιτητική ζωή είναι μόνο πάρτι, σεξ και μεθύσια

Έχει και από αυτά, σίγουρα. Αλλά σου δίνει ευκαιρίες για τόσα πολλά άλλα πράγματα, που δε φαντάζεσαι. Πάντα να κοιτάς για τέτοιες ευκαιρίες και να μη ξεχνάς τι θέλεις από τη ζωή σου!

Total
4
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *