6 επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά εργασίας

Αυτά είναι μερικά από τα επαγγέλματα που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση αυτή τη στιγμή στην αγορά εργασίας.

Οι Πανελλήνιες έφτασαν στο τέλος τους και είσαι από αυτούς που δεν έχεις αποφασίσει ακόμα για το τι θέλεις να κάνεις στο μέλλον. Έχεις μία αμυδρή εικόνα στο μυαλό σου με το τι θέλεις να κάνεις, αλλά δεν έχεις διαλέξει το ακριβές επάγγελμα που θα ήθελες να κάνεις. Και για αυτό καλό είναι να ξέρεις πώς κινείται η αγορά εργασίας για να διαλέξεις το κατάλληλο επάγγελμα και για σένα, αλλά και για το μέλλον σου.

Να γνωρίζεις ποια είναι τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση και αν σου αρέσουν να σπουδάσεις κάτι παρόμοιο. Για αυτό τον λόγο σου έχω ετοιμάσει μία λίστα με τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή.

1. Παραϊατρικά επαγγέλματα

Ένα από τα επαγγέλματα που απαιτεί μεγάλη προσοχή, αλλά και ειδική εκπαίδευση! Η ζήτησή τους, όμως, είναι τεράστια, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Ακόμα και σε χώρες, όπως ο Καναδάς και η Αυστραλία. Οπότε σπουδάζοντας κάτι τέτοιο, ή κάνοντας ειδικά σεμινάρια, έχεις όλες τις πόρτες ανοιχτές!

2. Υδραυλικοί

Για σένα που σου αρέσει να μαστορεύεις και να ασχολήσε με αυτά. Είναι ένα επάγγελμα που έχει αρκετή ζήτηση σε όλον τον κόσμο. Καθώς, πολλοί νέοι σπουδάζουν δουλειές που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά! Οπότε αν σου αρέσει, είναι ότι πρέπει για σένα.

3. Δάσκαλοι

Η ανάγκη για δασκάλους και καθηγητές είναι μεγάλη. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία, είναι ένα από τα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη μείωση τα τελευταία χρόνια. Στην Ελλάδα, μάλιστα, η ζήτηση για δασκάλους στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι σημαντική.

4. Στελέχη πωλήσεων

Σε όλη την Ευρώπη το επάγγελμα αυτό έχει μεγάλη ζήτηση! Και αυτό έχει να κάνει με το ότι πολλοί νέοι άνθρωποι δεν μπαίνουν σε δουλειές που η επιτυχία έχει να κάνει με καθημερινά νούμερα. Αν σου αρέσει, όμως, το ρίσκο αυτό, η δουλειά αυτή είναι ότι πρέπει για σένα.

5. Ψυχολόγοι

Ένας τομέας που βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, καθώς οι ρυθμοί της ζωής γίνονται όλο και πιο γρήγοροι. Επίσης, πολλές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν ψυχολόγους για να βοηθήσουν τους εργαζομένους τους. Μπορεί η ζήτηση στην Ελλάδα να μην είναι ακόμα τόσο υψηλή, αλλά καθώς διαμορφωνόμαστε στα ξένα πρότυπα θα γίνει!

6. Κτηνίατροι

Κι όμως, είναι ένα από τα επαγγέλματα που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση σήμερα. Με χώρες όπως η Ρωσία, ο Καναδάς, η Ελβετία, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία ψάχνουν γιατρούς να αναλάβουν τους τετράποδους και μη φίλους τους. Επίσης, είναι ότι πρέπει για σένα που λατρεύεις τα ζώα.

Πηγή: neolaia.gr

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *