Studdle | Η εφαρμογή που φέρνει όλα τα ΑΕΙ στα χέρια σου

Ηταν Σάββατο μεσημέρι, πριν μερικές μέρες, όταν πήγα στο Φάληρο για να συναντήσω την ομάδα που δημιούργησε την πρώτη φοιτητική εφαρμογή, που περιλαμβάνει όλες τις σχολές της Ελλάδας! Αναφέρομαι στην εφαρμογή “Studdle”, η οποία από τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας της έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία και αποδοχή από το κοινό. Μ’ ένα κλικ μπορείς να ενημερωθείς για το πρόγραμμα μαθημάτων/εξεταστικής, για τις ανακοινώσεις και το ωράριο λειτουργίας  της γραμματείας του κάθε τμήματος, για τις απεργίες και το ωράριο υποδοχής των καθηγητών. Επίσης, όπως μ΄ενημέρωσε η ομάδα, η εφαρμογή περιλαμβάνει  τον οδηγό σπουδών των τμημάτων αλλά και αρκετά site που χρησιμοποιούν οι φοιτητές. Στόχος του Studdle είναι η διευκόλυνση των φοιτητών και η συνεχής βελτίωση της εφαρμογής με τη βοήθειά τους!

Λίγα λόγια για την ομάδα!

DIMITRISK-3-Δημήτρης Κανέλλης: Απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ. Η ιδέα για το “Studdle” προήλθε από εκείνον. Η αρχή έγινε με το “Aueb Plus”, μια εφαρμογή που αφορούσε μόνο τα τμήματα του πανεπιστημίου του. Αργότερα, θέλησε να επεκτείνει την ιδέα, συγκεντρώνοντας σε μια εφαρμογή όλες τις σχολές της Ελλάδας. Ασχολείται με τα social media και γενικότερα την προώθηση της εφαρμογής.

DIMITRISTS-4-Δημήτρης Τσιγουρής: Το δεύτερο κατά σειρά μέλος της ομάδας. Έχει σπουδάσει Τεχνολογία Τηλεπικοινωνιών & Ανάπτυξη Συστημάτων στο NTNU, της Νορβηγίας, όπου έζησε για περίπου πέντε χρόνια. Με το συνονόματο και φίλο του από το σχολείο, Δημήτρη, ξεκίνησαν να υλοποιούν την ιδέα. Μαζί με τον Απόστολο εργάζονται για την Android έκδοση.

XRISAKOK-6-Χρύσα Κοκκόση: Η μοναδική κοπέλα στην ομάδα! Έχει σπουδάσει Νομική στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και για μεγάλο διάστημα έμενε στις Βρυξέλλες, όπου εργαζόταν στο συμβούλιο της Ε.Ε. Όσον αφορά το ρόλο που έχει σχετικά με την εφαρμογή, ασχολείται με το επιχειρηματικό κομμάτι.

APOSTOLOSS-2-Απόστολος Σταματιάδης: Απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής στην ΑΣΟΕΕ. Μαζί με τον Δημήτρη Τσιγουρή γνωρίστηκαν στην πρώτη τους συνέντευξη για δουλειά! Μετά γνώρισε τον Δημήτρη Κανέλλη και κάπως έτσι προέκυψε η συνεργασία τους. Πρόκειται για τον ένα από τους δύο υπεύθυνους της έκδοσης σε Android.

GIORGOSMAVR-5-Γιώργος Μαυρομμάτης: Έχει σπουδάσει Φυσική στο ΕΚΠΑ, με μεταπτυχιακές σπουδές στον Ηλεκτρονικό Αυτοματισμό και συνεχίζει μέχρι σήμερα με σπουδές στην Αγγλία. Ο Γιώργος είναι υπεύθυνος για το user interface, δηλαδή για την εμπειρία του χρήστη εντός της εφαρμογής.

ANTONISK-1-Αντώνης Κορκοφίγκας: Ο τελευταίος που μπήκε στην παρέα του Studdle. Έχει σπουδάσει στο τμήμα Ηλεκτρολόγων του Πολυτεχνείου. Είναι εκείνος που υλοποιεί την κυκλοφορία της εφαρμογής σε λογισμικό Ios. Τέλος, ελέγχει όλα όσα σχετίζονται με την αρχιτεκτονική της  εφαρμογής.

Η συνέχεια αποκλειστικά για το MyCampus.gr …

STUDDLE1

Ποιές είναι οι αντιδράσεις των φοιτητών ως προς την εφαρμογή & τί απήχηση έχει έως σήμερα;

Το σύνολο των φοιτητών αντιδρά θετικά! Οι μόνες αρνητικές αντιδράσεις έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι λείπουν πρός το παρόν τμήματα και σχολές. Αυτό όμως συμβαίνει λόγω του μεγάλου όγκου δεδομένων που έχουμε, καθώς δεν είναι εύκολο να περαστούν στην  εφαρμογή από τη μία στιγμή στην άλλη. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει διαδραστικότητα με τους φοιτητές. Έχει τύχει να μας ενημερώνουν για τις αλλαγές που γίνονται στις σχολές τους, είναι πολύ σημαντικό για εμάς το Feedback.

Τις πρώτες μέρες είχαμε περίπου 2.000 χρήστες, ένας μεγάλος αριθμός δεδομένου ότι η Studdle κυκλοφόρησε 21 Ιανουαρίου για το λογισμικό IOS και μετά από λίγες μέρες για το Android. Σήμερα, έχει ξεπεράσει τους 2.800 χρήστες και να φανταστείς ότι αφορά προς το παρόν μόνο τους φοιτητές της Αθήνας!

Υπήρξαν προβλήματα κατά τη διάρκεια της υλοποίησης της ιδέας; Και πώς τ΄αντιμετωπίσατε;

Σημαντικά προβλήματα δεν είχαμε. Είμαστε μια δεμένη ομάδα, ο καθένας ασχολείται με το δικό του κομμάτι. Όλοι φέραμε εις πέρας τα καθήκοντά μας χωρίς να δημιουργήσουμε κάποιο πρόβλημα ο ένας στον άλλο. Το μόνο πρόβλημα που θεωρούμε πως υπάρχει είναι, ο αρκετά μεγάλος όγκος των δεδομένων, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουμε να ομαδοποιούμε τις πληροφορίες τόσο σύντομα όσο θα θέλαμε. Είμαστε έξι άτομα, διαφορετικοί μεταξύ μας  και ο καθένας διαχειρίζεται αλλιώς τις καταστάσεις. Θέλοντας και μη, αφήνουμε στην άκρη την προσωπική μας ζωή.

Πόσες ώρες αφιερώνετε στην εφαρμογή;

Αρκετές! (γέλια). Στην ουσία η εφαρμογή είναι το χόμπι μας. Ο καθένας έχει τη δική του ζωή, επαγγελματική και προσωπική, όμως δίνουμε χρόνο στην ανάπτυξη και καλυτέρευση της Studdle. Έχουμε θέληση και αγάπη γι΄αυτό που κάνουμε!! Αφιερώνουμε περίπου έξι ώρες την ημέρα για να περάσουμε όλα τα δεδομένα των σχολών. Έχει τύχει ο Δημήτρης Κανέλλης να μην κοιμηθεί ένα σαββατοκύριακο, ώστε να περάσει τις πληροφορίες του Καποδιστριακού.

Κατά τη γνώμη σας, ποιά είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα, τα οποία πρέπει να έχει ένα  προϊόν ώστε να επιτύχει;

Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να έχει μοναδικότητα και πρωτοτυπία. Πιο συγκεκριμένα, όποιος αποφασίσει να φτιάξει μια εφαρμογή, πρέπει να έχει στο μυαλό του ένα συγκεκριμένο θέμα και γύρω από αυτό ν’ αναπτύξει τις σχετικές ιδέες . Φυσικά, σημαντικό ρόλο παίζει και η σωστή προώθηση του προϊόντος.

Θέλω να μοιραστείτε μαζί μας, τα μελλοντικά σχέδια που έχετε για το Studdle!

Αρχικά, αυτό που έχουμε ως προτεραιότητα είναι να καλύψουμε όλες τις σχολές στην Ελλάδα. Σιγά σιγά θ΄ανεβάσουμε τις σχολές της Θεσσαλονίκης, σειρά έχει η Πάτρα και η Κρήτη.  Αφού γίνει αυτό, η εφαρμογή θα παραμείνει “ζωντανή”, από την άποψη ότι θα την εξελίσσουμε συνεχώς με νέες λειτουργίες, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες των φοιτητών. Επίσης, το Studdle θα συνεχίσει να διατίθεται δωρεάν, καθώς τα οικονομικά οφέλη δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μας. Η εφαρμογή είναι το χόμπι μας, μια πρόκληση για τον καθένα ν’ αναπτύξει τις ικανότητές του και να τις αναδείξει.

Ποιά είναι η συμβουλή σας, σε όσους φοιτητές σκέφτονται να ξεκινήσουν κάτι παρόμοιο;

Όποιος αποφασίσει να ξεκινήσει κάτι τέτοιο θα πρέπει να γνωρίζει πως χρειάζεται ν΄αφιερώσει αρκετό χρόνο από την καθημερινότητά του. Παρ’ όλα αυτά, αξίζει αφού  θα αποκομμίσει πολλά οφέλη. Θα μάθει να δουλεύει ομαδικά και να συνεργάζεται με άλλα άτομα. Σημαντικό είναι ότι θα δει και θα δοκιμαστεί στις δυσκολίες που υπάρχουν σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Εμείς πήραμε περισσότερες γνώσεις για το τομέα μας, που είναι πιο σημαντικές από τις οικονομικές απολαβές. Τέλος, είμαστε από τα δραστήρια άτομα που στηρίζουν τα projects και όποιον έχει τη διάθεση ν΄αρχίσει κάτι τέτοιο.

STUDDLE2

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *