8 κινήσεις για όσους άνοιξαν μία μικρή επιχείρηση για τη μείωση του κόστους

Τώρα θα δούμε 7 «μικρές» κινήσεις που θα σε βοηθήσουν να μειώσεις τα κόστη σου. Κάτι που μπορεί να αποδειχτεί καθοριστικό, ειδικά στο ξεκίνημα. Εκεί υπάρχει ο κίνδυνος: Αν τα κόστη «ξεφύγουν» και «μπαίνεις μέσα» κάθε μήνα, τότε μάλλον δεν θα καταφέρεις να επιβιώσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.

1# Δούλεψε από το σπίτι. Ειδικά αν έχεις ένα digital project, αυτή η επιλογή μπορεί να γίνει. Και να σε γλυτώσει από ένα σημαντικό ποσό που θα έδινες για ενοίκιο γραφείων, κάθε μήνα.

2# Ο καθένας το δικό του Laptop. Αν πάντως αποφασίσεις να ενοικιάσεις γραφεία και να βάλεις εκεί την ομάδα σου, μπορείς να αποφύγεις το κόστος αγοράς υπολογιστών. Πως; Μπορεί το κάθε μέλος της ομάδας να φέρνει το δικό του laptop και να δουλεύει σε αυτό.

3# Ψάξε για έναν φθηνό πάροχο internet. Αν δεν έχεις μια επιχείρηση μεγάλου προϋπολογισμού, οι μικρότεροι πάροχοι προσφέρουν εξίσου καλές υπηρεσίες για το σχετικά μικρότερο κόστος τους.

4# Μην πληρώνεις λιανική. Αγόραζε χονδρική ή ψάχνε για προσφορές και θα γλυτώσεις πολλά χρήματα για πράγματα που είναι απαραίτητα για το γραφείο. Εννοείται ότι για προιόντα ή υπηρεσίες που αφορούν την επιχειρηση σου, μπορείς να πας στην πρακτική του τιμολογίου και έτσι να βρεις χαμηλότερες τιμές.

5# Αγόρασε μεταχειρισμένο εξοπλισμό. Αυτά που έχει για πέταμα κάποιος, είναι θησαυρός για κάποιον άλλο. Υπάρχουν πολλές σελίδες online που πουλάνε μεταχειρισμένο εξοπλισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και άλλες συσκευές γραφείου. Για αρχή, καλά είναι.

6# Μάρκετινγκ με μικρό μπάτζετ. Οι επιλογές πλέον υπάρχουν. Δοκίμασε Facebook, Instagram, Linkedin ή YouTube. Κάνε μάρκετινγκ μέσα από digital κανάλια, με μικρότερο κόστος. Και προσπάθησε να κάνεις γνωστό το project σου σε στοχευμένο κοινό.

7# 4ημερη εργασία. Ένα μοντέλο που ακολουθούν πολλές εταιρίες- κυρίως στο εξωτερικό. Δεν θα έχεις μόνο πιο χαρούμενους εργαζομένους, αλλά θα μειώσεις και το κόστος για μισθούς. Αν δεν χρειάζεται να είναι όλοι στο γραφείο 5 ημέρες την εβδομάδα, καθιέρωσε μια εργάσιμη εβδομάδα τεσσάρων ημερών. Κάποιοι σίγουρα θα αγαπήσουν το 3ημερο ρεπό…

Πηγή: itspossible.gr

Total
5
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *