Θεατρική Παράσταση | «Γνωρίστε την Ινδία»

Μια μουσικοχορευτική παράσταση και ένα σεμινάριο γνωριμίας με την αγαπημένη μας Ινδία
Ο εναλλακτικός πολυχώρος pure Βliss, Ρόμβης 24Α, Σύνταγμα, σας προσκαλεί σε ένα διήμερο γνωριμίας και επαφής με τον Ινδικό πολιτισμό και την τέχνη.
Το ταξίδι θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου με ένα βράδυ χρωματισμένο μουσικά και χορευτικά από ήχους και χορούς της πληθωρικής βόρειας Ινδίας αλλά και του πνευματικού ινδικού Νότου. Σκοπός αυτής της μουσικοχορευτικής περιπλάνησης είναι η γνωριμία με τη μαγεία της μουσικής, την έκσταση του χορού, τη βαθιά ερμηνεία της παραμυθικής αφήγησης και των εξωτικών ρυθμών της αγαπημένης όλων Ινδίας. Στο πλαίσιο της «παράστασης» θα πραγματοποιηθεί εισήγηση – ομιλία.
Συντελεστές:
Μάρκος Δαμιανός: σιτάρ, τάμπλας, πνευστά
Σόλης Μπαρκής: κρουστά, ιδιόφωνα, φωνή
Χριστίνα Μαρκοπούλου: ινδικοί χοροί – επιμέλεια/σύλληψη
Συμμετέχουν: Δήμητρα Προβατά, Γιούλη Σαββάτη, Ειρήνη Γεωργίου, Μάτα Μάρρα, Νίκη Λουλαδάκη
 
Την Κυριακή, 11 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο με θέμα την φυλή Khalbelia που ζει στο Ρατζαστάν της Ινδίας από αρχαιοτάτων χρόνων και της οποίας περιοχής ο πολιτισμός έχει χαρακτηριστεί ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα έχουν ην ευκαιρία να γνωρίσουν την ιδιαίτερη ινδική κινησιολογία με τους ποικίλους βηματισμούς, τη λεπτεπίλεπτη εναλλαγή χεριών (χρήση mudras), τις ενδιαφέρουσες στροφές και την αμιγώς ινδική έκφραση του προσώπου και του σώματος συνολικά. Θα δοθεί θεωρητικό εθνογραφικό υλικό και… ινδικό τσάι!
Κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο:20€/ άτομο
 
Σχετικά με τo Pure Bliss:
Το Pure Bliss είναι ένας εναλλακτικός πολυχώρος στο κέντρο της Αθήνας, Ρόμβης 24Α, Σύνταγμα, που λειτουργεί ως café, εστιατόριο και χώρος διεξαγωγής σεμιναρίων, θεματικών events, workshops και αλλά εκδηλώσεων. Στο Pure Bliss προτεραιότητα έχει η χαρά της ζωής και η δημιουργία γεύσεων από καλά υλικά!

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *