Θεατρική παράσταση | άργος @ Θέατρο Φούρνος

Η πλατφόρμα Create an Accident παρουσιάζει την καινούρια της θεατρική παραγωγή άργος στο θέατρο Φούρνος – κέντρο ψηφιακού πολιτισμού
Η πλατφόρμα Create an Accident παρουσιάζει την καινούρια της θεατρική παραγωγή άργος στο θέατρο Φούρνος – κέντρο ψηφιακού πολιτισμού. Η παράσταση αντλεί υλικό από την σύγχρονη αστική κουλτούρα και αρθρώνεται ως ένα περίπλοκο σκοτεινό παιχνίδι.  Εξωφρενικοί κανονισμοί και δοκιμασίες διέπουν τον χαρακτήρα του. Όμως το παιχνίδι δεν έχει κανέναν απολύτως στόχο. Είναι ένα σύνολο τακτικών και στρατηγικών για το ξεγέλασμα του χρόνου που κυλάει. Για τον ενδιάμεσο εκείνο χρόνο μέχρι το επόμενο συμβάν. 
 
Πολυδαίδαλες οδηγίες και κατευθύνσεις, αστικοί μύθοι και πολλά άλλα συνθέτουν το ετερόκλητο υλικό της παράστασης. Όμως, καθώς τα κομμάτια διασκορπίζονται σταδιακά στην πλατφόρμα του παιχνιδιού, η ιστορία του περιπλανώμενου πολυμήχανου ήρωα εισχωρεί ανεπαίσθητα, σε μία εκδοχή αρνητική. Ένα παιχνίδι – προσομοίωση που απορρίπτει την μυθολογία του ανθρώπου που θέλει να θυμάται και να πράττει και αποκαθιστά τον ρομαντισμό όλων των ματαιωμένων πράξεων και αναβολών.
 
Δύο νεαροί άνδρες παγιδεύονται σε ένα video game και μετατοπίζονται σταδιακά στον ιδιόρρυθμο κόσμο αυτού του νέου περιβάλλοντος. Κατοικώντας σε ένα σπίτι μινιατούρα και χωρίς να διακόπτουν τη ρουτίνα μιας συμβατικής αστικής ζωής,οι δύο performers, ως action figures σε ένα καφκικό video game, ακολουθούν με καταστροφική διάθεση κάθε κανόνα και δοκιμασία του παιχνιδιού. Διασχίζουν τοπία, δημιουργούν και αναπαράγουν ηχητικά περιβάλλοντα, ολοκληρώνουν αποστολές, ανακαλύπτουν μυστικά, αποκτούν ειδικές ικανότητες, χάνουν ζωές.
 
Σύλληψη – σκηνοθεσία – σχεδιασμός σκηνικού χώρου, φωτισμών, κοστουμιών, ήχου, video και ερμηνεία: Ντίνος Νικολάου, Σίμος Πατιερίδης 
 

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *