Θεσσαλονίκη: Εφοδος με 11 συλλήψεις σε υπό κατάληψη Εστία

Oι συλληφθέντες είναι ηλικίας 21-32 χρόνων, είναι άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι δύο μόνο είναι φοιτητές του Α.Π.Θ. και ένα ένας σπουδαστής του ΤΕΙ, ενώ ανάμεσά τους υπάρχει ένας Βούλγαρος και ένας 30χρονος, ο οποίος αποφυλακίστηκε πρόσφατα αφού εξέτισε ποινή για ληστείες.

Εντεκα νεαροί (ανάμεσά τους και δύο κοπέλες), από τους οποίους μόνο τρεις είναι φοιτητές, συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της αστυνομίας στην Β΄ Φοιτητική Εστία στην περιοχή Σαράντα Εκκλησιών της Θεσσαλονίκης, όπου είχαν βρει καταφύγιο δράστες και κλοπιμαία μετά από δύο επιθέσεις αντιεξουσιαστών και αναρχικών στα φυλάκια του ΑΧΕΠΑ και της πρυτανείας, μέσα στο Α.Π.Θ. Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν προστατεύεται από το πανεπιστημιακό άσυλο.

Στο ισόγειο της Φοιτητικής Εστίας, που τελεί υπό κατάληψη από τον Μάιο του 2005 από την ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου «Ναδίρ», βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μπιτόνια με βενζίνη, μπουκάλια και στουπιά, ασύρματοι, ένας ηλεκτρικός εκκενωτής, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κλομπ, μαχαίρια, κ.ά.

Στις 5 το πρωί του Σαββάτου μία ομάδα 30 νεαρών επιτέθηκαν με πέτρες και ρόπαλα στο φυλάκιο του ΑΧΕΠΑ που βρίσκεται μέσα στο Α.Π.Θ. και αφού απείλησαν τους εργαζόμενους άρπαξαν ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, φορητούς ασύρματους, κ.λ.π. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το φυλάκιο της πρυτανείας από όπου με τον ίδιο τρόπο άρπαξαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και προκάλεσαν σοβαρές καταστροφές.

Σύμφωνα με τον διευθυντή ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Αθηναγόρα Παζαρλή, οι συλληφθέντες είναι ηλικίας 21-32 χρόνων, είναι άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι δύο μόνο είναι φοιτητές του Α.Π.Θ. και ένα ένας σπουδαστής του ΤΕΙ, ενώ ανάμεσά τους υπάρχει ένας Βούλγαρος και ένας 30χρονος, ο οποίος αποφυλακίστηκε πρόσφατα αφού εξέτισε ποινή για ληστείες.

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *