9 λόγοι για τους οποίους πρέπει να πίνεις κρασί κάθε μέρα

Το αλκοόλ είναι συνήθως ένα από τα πρώτα πράγματα που, γιατροί και διατροφολόγοι προτείνουν να κόψεις από τη διατροφή σου, για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Ενώ η μπύρα και τα αλκοολούχα ποτά μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον μεταβολισμό, το συκώτι και την πρόσληψη θερμίδων, το κρασί έχει πραγματικά πολλά θετικά οφέλη για την υγεία και ειδικά για τις γυναίκες.

 

Παρακάτω σου αναλύουμε τους 9 λόγους, για τους οποίους πρέπει να πίνεις κρασί κάθε μέρα, σύμφωνα με την επιστήμη:

 

Βελτιώνει τη μνήμη σου

Ο οίνος βοηθά στην πρόληψη θρόμβων αίματος και μειώνει τη φλεγμονή στα αιμοφόρα αγγεία.

Και τα δύο αυτά συμπτώματα σχετίζονται με την απώλεια μνήμης και τη γνωστική παρακμή.

Σε μια μελέτη όπου οι ηλικιωμένοι συμμετέχοντες έπιναν ένα ποτήρι κρασί την ημέρα και άλλοι κανένα, αποδείχθηκε ότι όσοι έπιναν σημείωσαν καλύτερο σκορ στα κουίζ με βάση τη μνήμη, στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν, σε σχέση με εκείνους που δεν είχαν καταναλώσει κρασί.

Μειώνει τις πιθανότητες για καρδιακές παθήσεις

Επειδή το κρασί αποτρέπει την πήξη του αίματος και μειώνει τη φλεγμονή, μειώνει επίσης τις καρδιακές παθήσεις. Μειώνει την αρτηριακή πίεση και μειώνει τις πιθανότητες καρδιακής προσβολής.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Ειδικά το κόκκινο κρασί είναι υψηλό σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην αποτροπή λοιμώξεων, όπως λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, βακτηριακές λοιμώξεις στο έντερο, τροφική δηλητηρίαση και έλκη.

Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη ορισμένων μορφών καρκίνου του στομάχου.

Μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου των ωοθηκών

Οι γυναίκες που πίνουν ένα ποτήρι κρασί την ημέρα μειώνουν σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών έως και πενήντα τοις εκατό.

Ο οίνος, ειδικά ο ερυθρός, είναι υψηλός στα φυτοοιστρογόνα που έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες.

Αυτά όχι μόνο βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου των ωοθηκών, αλλά και του καρκίνου του μαστού.

Αποτρέπει την οστεοπόρωση

Το να πίνετε ένα ποτήρι κρασί την ημέρα θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε τα οστά σας και να καταπολεμήσετε την οστεοπόρωση ή την οστική πυκνότητα.

Αυξάνει τα επίπεδα των οιστρογόνων

Εάν πάσχετε από χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων, μπορεί να έχετε ή να διατρέχετε κίνδυνο για πολλές παθήσεις, όπως σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, ενδομητρίωση ή ασθένειες ή καρκίνους που σχετίζονται με ορμόνες.

Ο οίνος αυξάνει τα επίπεδα των οιστρογόνων, τα οποία ελαχιστοποιούν τις επιπτώσεις αυτών των συνθηκών ή βοηθούν στην ασφαλή φύλαξή σας από τη διάγνωση ενός από αυτά.

Τα χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων συμβάλλουν επίσης στην αύξηση του σωματικού βάρους, στην ακμή και στην επιθετικότητα. Ένα ποτήρι κρασί την ημέρα, θα ενισχύσει τα επίπεδα των οιστρογόνων σας και θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, να καθαρίσει το δέρμα σας και να εξισορροπήσετε τις διαθέσεις σας.

Βοηθάει στην εμμηνόπαυση

Δεδομένου ότι τα οιστρογόνα συνδέονται άμεσα με την εμμηνόπαυση, η κατανάλωση ενός ποτήριου κρασιού την ημέρα μπορεί να συμβάλει στη μείωση ή την ανακούφιση των συμπτωμάτων που προκαλούνται από τη μείωση της παραγωγής οιστρογόνων.

Θα βοηθήσει επίσης στην πρόληψη του καρκίνου των ωοθηκών και του διαβήτη, που και τα δύο αυξάνουν τις πιθανότητες διάγνωσής τους μετά την εμμηνόπαυση.

Ισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Πίνοντας ένα ποτήρι κρασί, ειδικά κόκκινο, με το γεύμα μας μπορεί να βοηθήσει το σώμα μας να επεξεργαστεί τη ζάχαρη και την θερμιδική κατανάλωσή του.

Αυτό βοηθά στη μείωση της πιθανότητας διάγνωσης με διαβήτη τύπου 2 και επιπλέον μειώνει τη φλεγμονή που προκαλεί χοληστερόλη και αρθρίτιδα.

Μειώνει τον αρθριτικό πόνο

Ένα ποτήρι κρασί την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων του πόνου της αρθρίτιδας. Ο οίνος, ειδικά o ερυθρός, συμβάλλει στη μείωση της φλεγμονής και στην αντιμετώπιση του πρήξιμου τους σώματος.

Αυτό ισχύει για τα αιμοφόρα αγγεία, καθώς και για άλλες φλεγμονές που προκαλούνται από αρθρίτιδα.

Βέβαια, χρειάζεται να συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν παίρνετε οποιαδήποτε φάρμακα για να βεβαιωθείτε ότι ένα ποτήρι κρασί δεν θα έχει κακές παρενέργειες όταν συνδυάζεται με φάρμακα.

 

Πηγή: The Powerful Mind

Total
5
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *