Αφιέρωμα στα 5 χρόνια λειτουργίας του Infinity Greece

Μία ιδέα που έγινε όνειρο, ένα όνειρο που έγινε στόχος, και ένας στόχος που γίνεται πραγματικότητα…

Φαντάσου ένα μέρος, όπου οι νέοι άνθρωποι θα μπορούν να αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους, ενισχύοντας hard και soft skills. Ένα περιβάλλον, που προσφέρει γνώσεις για τη Διαφήμιση και τα Media και έχει στόχο, να γίνουν οι νέοι πιο δραστήριοι. Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα είναι το InfinityGreece, και την Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, γιορτάζει τα πέντε χρόνια λειτουργίας του, με ένα video αφιέρωμα!

Τι είναι, όμως το InfinityGreece;

Το InfinityGreece δημιουργήθηκε το 2014, στη Θεσσαλονίκη, ως μία φοιτητική ομάδα εθελοντών, με σκοπό την ενδυνάμωση των νέων στα digital media. Από τον Σεπτέμβριο του 2018 όμως, έχει γίνει Οργανισμός Νεολαίας και Κοινωνική Επιχείρηση, παρέχοντας σε όλους τους εθελοντές εκπαίδευση και εξοπλισμό, ώστε να αναπτύξουν γνώσεις και δεξιότητες, με βάση την ομάδα στην οποία έχουν ενταχθεί.

Ας κάνουμε μία σύντομη αναδρομή για την πορεία που έχει σημειώσει το InfinityGreece όλα αυτά τα χρόνια.

Το InfinityGreece ιδρύθηκε στη 1 Οκτωβρίου, 2014. Ξεκινώντας με κάποιες mini συναντήσεις και συγκεντρώνοντας για αρχή 20 εθελοντές, φτάνοντας στο σήμερα, έχουν περάσει και ασχοληθεί στην ομάδα, παραπάνω από 300 άτομα. Όλα αυτά τα χρόνια η πορεία του InfinityGreece είναι φανερά ανοδική. Εκδηλώσεις που άφησαν εποχή και αγάπησε το κοινό της Θεσσαλονίκης. Δράσεις και events που αφορούν, τόσο το ψυχαγωγικό, και κυρίως το εκπαιδευτικό κομμάτι, (π.χ. Kitsi Kitsi party, RED Xmas, φεστιβάλ “Τσίμπα Ένα Χαμόγελο”, Training Weekend, Επιμορφωτικά Σεμινάρια, Summer Training, κ.α.).

Δεν είναι, όμως μόνο αυτά: αλληλεπίδραση με άλλες εθελοντικές ομάδες, συνεργασία ως χορηγοί επικοινωνίας, διάθεση για γνωριμίες και μάθηση είναι όλα όσα μπορούν να χαρακτηρίσουν το InfinityGreece.

Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα χρόνια με αρκετή δουλειά και προσπάθεια, ώστε να καταφέρει το InfinityGreece να γίνει από εθελοντική ομάδα νέων, σε Οργανισμό Νεολαίας και Κοινωνική Επιχείρηση. Η συγκεκριμένη μετάβαση πραγματοποιήθηκε το φθινόπωρο, 2018.

Μετά από τη σύντομη αναδρομή, ας μάθουμε ορισμένες λεπτομέρειες για το τι σημαίνει “InfinityGreece”.

 

Τι είναι ο Οργανισμός Νεολαίας;

Οργανισμός Νεολαίας είναι κάθε μορφή οργανισμού που έχει ως στόχο την προσφορά δραστηριοτήτων στους νέους, για την κοινωνικοποίησή τους.

Οι Οργανισμοί Νεολαίας αναλαμβάνουν να δώσουν ερεθίσματα στους νέους, εξασφαλίζοντας τους διδακτικό και υποστηρικτικό υπόβαθρο, με απώτερο σκοπό τα άτομα αυτά να μπορέσουν να εκφραστούν στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, αξιοποιώντας τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους. Οι συγκεκριμένοι οργανισμοί, έχουν σαν όραμα την παροχή ίσων ευκαιριών για όλους τους νέους ανθρώπους. Στο InfinityGreece η παραπάνω υποστήριξη και ενδυνάμωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των digital media.

Τι είναι η Κοινωνική Επιχείρηση;

Ως Κοινωνική Επιχείρηση ορίζεται κάθε μη κυβερνητικός οργανισμός που εργάζεται για την παραγωγή και παροχή υπηρεσιών σε πελάτες, από τις οποίες θα προκύψει κέρδος. Το κέρδος αξιοποιείται προς όφελος της ίδιας της επιχείρησης, προκειμένου να παραμείνει βιώσιμη (διατήρηση χώρου, βελτίωση υποδομών κλπ). Αυτό σημαίνει πως, τα κέρδη δεν διανέμονται για κάποιον προσωπικό σκοπό ή όφελος. Σκοπός των κοινωνικών επιχειρήσεων είναι να συμβάλουν με τον δικό τους τρόπο στην κοινωνία, αφήνοντας θετικό αντίκτυπο στο πεδίο δραστηριοποίησής τους.

Ποιες είναι οι ομάδες στο InfinityGreece;

Το InfinityGreece αποτελείται από τρεις κύριους τομείς, οι οποίοι χωρίζονται σε επιμέρους υποομάδες.

  • Content: Blog, Radio, Photography, Video και Marketing
  • Management: Human Resources Management, Academy Training Platform και Event Management (TeamX)
  • Technology: Web Design/ Development

 

Τι σημαίνει “εθελοντική εμπειρία στο InfinityGreece”;

Με την υποδοχή των νέων εθελοντών στον οργανισμό, το κάθε μέλος πραγματοποιεί μία συνάντηση με τον ιδρυτή και υπεύθυνο του InfinityGreece (Γιάννη Χαρχαντή). Η συγκεκριμένη συνάντηση γίνεται με σκοπό να τεθούν οι προσωπικοί στόχοι του εθελοντή για το πώς οραματίζεται τη θέση του στην ομάδα που επέλεξε, τι θέλει να αποκομίσει με τη συμμετοχή του κλπ.

Έπειτα, συμμετέχει σε εβδομαδιαία βάση σε συναντήσεις που ορίζει η (υπο)ομάδα του, αναλαμβάνοντας κάθε φορά κάποιο task. Για παράδειγμα, αν ανήκει στην ομάδα του Marketing, θα μπορεί να αναλάβει τη διαχείριση των Social Media, δημοσιεύοντας υλικό, που θα προωθεί δράσεις του οργανισμού.

Με τη συμμετοχή τους, οι εθελοντές του InfinityGreece, αναπτύσσουν και διευρύνουν, όχι μόνο τις γνώσεις τους, αλλά και το δίκτυο γνωριμιών τους. Το οργανωτικό πλαίσιο δομείται με τέτοιον τρόπο, ώστε οι νέοι να προετοιμαστούν ολοένα και καλύτερα με την αγορά εργασίας, μαθαίνοντας για τα digital media, σε μία εποχή που χαρακτηρίζεται για την ταχύρρυθμη τεχνολογική της εξέλιξη.

 

Αποσπάσματα από δράσεις του InfinityGreece:

Pre – event, για το φεστιβάλ “Τσίμπα Ένα Χαμόγελο”, αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας, στις 20 Μαρτίου. Οι εθελοντές του InfinityGreece μαζί με τη βοήθεια περαστικών, κατάφεραν να φτιάξουν ένα puzzle, στον Λευκό Πύργο.

Workshop, με θέμα “How to Edit”. Στη διάρκεια της χρονιάς ακολούθησαν αρκετά σεμινάρια, με ποικίλα θέματα (π.χ. Facebook Ads, Blogging & WordPress, Event Managemet κλπ). Τα σεμινάρια συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Πολύ σημαντική ήταν και η παρουσία των εξωτερικών ομιλητών, κατά τη διάρκεια του Summer Training, των εθελοντών. Με τη συμβολή τους, αποκτήσαμε ακόμα περισσότερες γνώσεις για την εργασία σε ομάδες, την αξιοποίηση των προσωπικών μας δυνατοτήτων κλπ.

Το video αφιέρωμα, για τα 5 χρόνια “InfinityGreece”!

 

“Success is not an accident. It is sheer hard work. There is no shortcut. You have to take the stairs and you have to start from the bottom”.

Το InfinityGreece δεν επαναπαύεται. Ετοιμάζει νέα και ανανεωμένα projects για ακόμα μία χρονιά. Stay tuned!

 

Video – Αφιέρωμα:

https://youtu.be/R_DgkSmnEcw

 

https://infinitygreece.com/

Total
11
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *