Αυτές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις του κόσμου για τους φοιτητές [εικόνες]

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποια πόλη του εξωτερικού είναι η καλύτερη για να ζήσεις τα φοιτητικά σου χρόνια; Σε ποια πόλη δηλαδή, οι φοιτητές περνάνε την πιο τέλεια φοιτητική ζωή; Η Guardian πραγματοποίσησε αυτήν την έρευνα για εσένα υπολογίζοντας τη βαθμολογία κάθε πόλης στη διαφορετικότητα των φοιτητών, την ποιότητα ζωής, τις προσιτές τιμές και την απασχόληση, ενώ έλαβε υπόψη και τις προτιμήσεις που δείχνουν οι σπουδαστές.

Με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία, αυτές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις στον κόσμο για τους φοιτητές:

 

1. Παρίσι

Διατήρησε την πρωτιά εξαιτίας των πολλών καλών επιλογών ανάμεσα στα πανεπιστήμια και τις καλές επιδόσεις σε όλες τις μετρήσεις.

2. Μελβούρνη

Ανέβηκε από την πέμπτη θέση στην οποία βρισκόταν πέρυσι. Η επιτυχία της οφείλεται στις καλές επιδόσεις για τη διαφορετικότητα των φοιτητών και το καλό επίπεδο σε όλες τις μετρήσεις, ενώ η Μελβούρνη θεωρεί δυνατό στοιχείο της τη συμμετοχικότητα.

3. Λονδίνο

 

Αν ένας φοιτητής βαρεθεί το Λονδίνο, τότε μπορεί να ξεκινήσει τη διατριβή του. Εχει καλές «επιδόσεις» στη διαφορετικότητα των φοιτητών, την απασχόληση και πολλά δυνατά πανεπιστήμια, αλλά έπεσε από τη δεύτερη θέση που ήταν πέρυσι εξαιτίας του κόστους ζωής.

4. Σίδνεϊ

Δεν τα πάει καλά σε ότι αφορά τις προσιτές τιμές, αλλά έχει δυνατή παρουσία σε ότι αφορά το πόσο επιθυμητά είναι τα πανεπιστήμιά της, όπως και στον τομέα της απασχόλησης.

5. Χονγκ Κονγκ

Με 24 πάρκα και δική του Disneyland, δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκεται ψηλά στη λίστα προτιμήσεων των φοιτητών. Επίσης, έχει το καλύτερο σκορ στις μετρήσεις για τις προσιτές τιμές.

6. Βοστόνη

Παίρνει το απόλυτο των 100 πόντων για την απασχόληση και επωφελείται από την κοντινή απόσταση από κορυφαία πανεπιστήμια όπως το Χάρβαρντ και το ΜΙΤ.

7. Τόκιο

Παρά το χαμηλό σκορ στον τομέα της διαφορετικότητας των φοιτητών, σε ότι αφορά το πόσο επιθυμητή είναι η πόλη για τους φοιτητές και την απασχόληση, το Τόκιο ανέβηκε από τη 17η θέση που ήταν πέρυσι.

8. Μόντρεαλ

Εχει το δεύτερο καλύτερο σκορ για τη διαφορετικότητα των φοιτητών και ανέβηκε μία θέση σε σύγκριση με την περσινή κατάταξη.

9. Τορόντο

Οι Καναδοί έχουν τα περισσότερα πτυχία από όλους τους άλλους και πηγαίνουν στο Τορόντο για να τα αποκτήσουν. Ανέβηκε τέσσερις θέσεις από πέρυσι, μπαίνοντας στη δεκάδα, κυρίως χάρη στο γεγονός ότι είναι ψηλά στις προτιμήσεις των φοιτητών.

10. Σεούλ

Μπήκε στη δεκάδα γιατί έχει αρκετά δυνατά πανεπιστήμια και καλές επιδόσεις στην απασχόληση.

Total
0
Shares
1 comment
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *