Αυτό το σπίτι «εκτυπώθηκε» σε 24 ώρες! (VIDEO)

Μιας και έχουμε ξεκινήσει να χρησιμοποιούμε τους 3D εκτυπωτές για να κατασκευάσουμε σχεδόν τα πάντα, είναι αρκετά εντυπωσιακό ότι μία εταιρεία έχτισε ένα σπίτι σε μόλις σε 24 ώρες.

Πιο συγκεκριμένα

Βρίσκεται στη Ρωσία, έχει έκταση 37 τ.μ. , χτίστηκε σε μία μέρα, και κοστίζει περίπου 10,000 δολάρια. Η εταιρεία Apis Cor το έχτισε χρησιμοποιώντας έναν 3D εκτυπωτή.

Τα βασικά μέλη του σπιτιού, όπως οι τοίχοι και τα χωρίσματα εκτυπώθηκαν αποκλειστικά από ένα μίγμα τσιμέντου. Ύστερα προστέθηκαν τα παράθυρα, οι ελαιοχρωματισμοί στους τοίχους, και τα έπιπλα.
Αποτελείται από ένα διάδρομο, μπάνιο, καθιστικό, και κουζίνα και η εταιρεία Apis Cor ισχυρίζεται πως μπορεί να κρατήσει για περίπου 170 χρόνια.

« Θέλουμε να αλλάξουμε την κοινή γνώμη για το πως η κατασκευή των σπιτιών δεν μπορεί να είναι γρήγορη, φιλική προς το περιβάλλον, αποτελεσματική και αξιόπιστη παράλληλα. Στόχος μας είναι να γίνουμε η μεγαλύτερη παγκοσμίως κατασκευαστική εταιρεία και να δώσουμε λύση στα προβλήματα στέγασης που υπάρχουν παγκοσμίως.» δηλώνει ο ιδρυτής Nikita Chen-yun-tai.

Η εταιρεία Apis Cor, υποστηρίζει μάλιστα πως είναι η πρώτη εταιρεία που έχει κατασκευάσει έναν 3D εκτυπωτή ο οποίος μπορεί να «εκτυπώσει» ολόκληρα κτίρια στο ίδιο μέρος όπου θα τοποθετηθούν, χωρίς να χρειάζεται να τα μετακινήσουν.

Μήπως αυτά είναι τα σπίτια του μέλλοντος;

 

Total
0
Shares
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *